P. Péter

Beavatkozás: körülmetélés / saját elhatározás
Időpont: 2008-06-04 - 19 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

P. Péter
körülmetélés
saját elhatározás
2008-06-04
19
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Szex közben, többször éreztem, a fitymám kicsit feszül, így ez leginkább az aktus elején kellemetlen érzéssel járt.Még tavasszal találtam rá erre az oldalra, és akkor kezdtem olvasgatni a körülmetélésről. Utána jártam több helyen is és elég pozitív véleményeket olvastam róla, higiéniai szempontból is, esztétikai szempontból is (a lányok nagyobb részének sokkal jobban bejön a körülmetélt farok). Elhatároztam, hogy megcsinálom a műtétet, meséltem róla barátnőmnek is, de ő akkor még nagyon tartott tőle. Én akkor még nagyon fel voltam bátorodva, de valahogy mégis feledésbe merült a téma.

2 hónappal később valahogy mégiscsak szóba került, akkorra már annyira nem rajongtam az ötletért, kicsit tartottam tőle én is. Felvettem a kapcsolatot Andrással, az oldal szerkesztőjével, aki nagyon rendes volt, és minden kérdésemre, kételyemre válaszolt. Végül elhatároztam, hogy most már tényleg megcsinálom a műtétet, már csak azon volt a sor, hogy kerítsek egy orvost. A magánrendelőkről sok jót hallottam, viszont elég sokba kerül egy műtét. Ott van még az SZTK, ott TB-re is megcsinálják, viszont a színvonal ott zsákbamacska. Szóval az SZTK-tól eléggé tartottam, mert mégiscsak az ember egyik legféltettebb kincséről van szó ????

Elmentem azért az SZTK-ba, a kerületi főorvoshoz, aki már 30 éve praktizál, reméltem, hogy ő érti a dolgát. Elbeszélgettem kicsit a dokival, kiderült, hogy nagyon jó fej, érti is a dolgát. Bár eleinte le akart beszélni a műtétről, csak a féket akarta átvágni, vagy csak félig levágni a fitymát, de erről nem túl sok jót hallottam, meg már amúgy is elhatároztam, hogy teljes körülmetélést akarok. Végül belement, azt mondta, erre maximum a részleges fitymaszűkületet lehet ráfogni, így meg tudja csinálni TB-re. Elküldött laborra, ami tökéletes lett, így jöhetett a műtét, 1 hét múlva.

Párom kíséretében reggel bebattyogtunk az SZTK-ba, ahol a doki már várt. A műtőben kicsit zavarban voltam, hogy egy szál köpenyben (ami nem takar semmit) kell a két nővér előtt flangálnom, de hát végül is műtétre jöttem. Felfeküdtem a műtőasztalra, az egyik nővér el is kezdte a műtét legfájdalmasabb részét: a fertőtlenítést. Betadine-os vagy nem tudom milyen vattával elkezdte végigtörölni a makkomat, meg a bőrt, de az olyan szinten égetett és csípett, hogy teljes erőből markoltam az asztal szélét, nehogy ordítsak. Utána következett az érzéstelenítés, ezt már a doki csinálta injekciós tűvel. Esküszöm, a fertőtlenítéshez képest alig éreztem valamit. Kb. 6-7 szúrást kaptam, ha jól emlékszem. A körülmetélésből magából semmit nem éreztem, nagyon jól voltam érzéstelenítve. Ollóval körülvágott, majd kb. 8-9 öltéssel összevarrta. Sima varratot használt, nem felszívódósat, állítólag ez sokkal szebben gyógyul. Az egész fél óráig se tartott, és komolyan a fertőtlenítés volt a legrosszabb.

A műtét végén, amikor ránéztem a szerszámra, eléggé megijedtem, mert rendesen be volt duzzadva, és mintha csak félig metéltek volna körül. De a doki megnyugtatott, hogy ez teljes ne féljek.

A saját lábamon mentem haza busszal. Barátnőm végigkísért, nagyon sokat jelentett, hogy végig velem volt, a műtétet is végigvárta odakint. Kaptam egy spray-t, amivel WC után mindig le kellett fújnom, meg kamillába áztatnom. Az elején, 2-3 napig nagyon szivárgott a vér, de 1 hét múlva már azért sokkal jobban nézett ki.

Akkor kellett visszamennem varratszedésre. Na, az is egy kínszenvedés volt számomra, mivel ott már nem volt érzéstelenítés, és minden egyes varrat elvágást és csipesszel kihúzást éreztem. Olyannyira, hogy az orvosnak segítő nővért közben sikerült térddel kicsit meg is rúgnom. Továbbra is kamilláznom, meg fújkálnom kellett a spray-vel és rá két hétre már szinte teljesen meg is gyógyult. 3 hét alatt teljesen hozzászoktam a boxerben való viselésnek, már egyáltalán nem volt zavaró. A doki pedig nagyon jó munkát végzett, a végeredmény nagyon szép lett. Mondta, hogy ezt ne terjesszem, mert a végén sorban fognak állni nála körülmetélésre. Azt a tévhitet pedig szeretném eloszlatni, miszerint szex közben érzéketlenebb lesz a szerszám (szüleim is ezzel ijesztgettek). Egyáltalán nem lett rosszabb a szex, sőt.. Nyáron nekem mindig fázott a farkam, amikor bementem a Balcsiba az elején. Ez mostanra megszűnt. A hidegre lehet, hogy tényleg érzéketlenebb lett. Viszont máig érzem, hogy ha meleg vízben zuhanyozom, az elején nagyon érzékeny rá. Valószínű, hogy a melegre ugyanúgy megmarad az érzékenység körülmetélés után is, ezért ugyanúgy lehet élvezni az együttléteket. De ez csak saját tapasztalat.

Mostanra már lassan fél éve, hogy megcsináltattam a műtétet, és én mindenkinek csak javasolni tudom, sokkal higiénikusabb, a méhnyak-rák kialakulását a párodnak nagy mértékben csökkenti, ráadásul szerintem sokkal jobban néz ki. (Az USA-ban már szinte minden újszülöttet körülmetélnek) Az a kis fájdalom feltétlenül megéri az utána következő pozitívumokért! 

Peti

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.