A. Rezső

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2015-11-09 - 23 évesen
Orvos: dr. Bánfi Gergely (Budapest) magán

Alapadatok

A. Rezső
körülmetélés
orvosi ok
2015-11-09
23
dr. Bánfi Gergely (Budapest) magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Tehát hol is kezdjem? Akkor az elején.
23 éves végzős egyetemista vagyok. Kisiskolásként kezdett el foglalkoztatni a körülmetélés, mert egyesek hímvesszői teljesen különböznek - főként az Egyesült Államokban vagy a vallási térségekben -, mint nálunk idehaza. Igaz egyre népszerűbb a körülmetélés a világszerte mindazonáltal Magyarországon nem a bevett szokások közé tartozik.

Akkoriban még a Private Gold kábelcsatornán lehetett elérni a felnőttartalmú műsorokat. Párszor kiszöktem megtekinteni. :) Nem értettem, hogy mitől lehetnek különbözőek a péniszek. Csak annyit vettem észre hogy valami nem a megszokott.
Később az RTL híradójában láttam egy riportot körülmetéléssel kapcsolatban. Akkor ismertem meg ezt a kifejezést. Teljesen elleneztem, sőt sajnáltam szegény gyerekeket hogy kínozzák és bántalmazzák oly kicsin.. Nem gondoltam volna egyszer, hogy én is körülmetélt leszek.
Kettő és hét éves koromban sérvvel műtöttek, akkor az orvos korrigálta a letapadt fitymámat is. Édesapám fürdéskor rám parancsolta, hogy tornáztassam az előbőrömet.

17 éves koromban felvettem a kapcsolatot Andrással. Először csak kíváncsiságképpen később már komolyan fontolgattam a beavatkozást. Sok módszert kipróbáltam, de nem váltak be. Volt a ragasztós lehetőség, de azzal csak a baj volt. Ha hátrahúzva hordtam sokszor kidörzsölte a fitymám a makk peremét. Elvetettem ennek az ötletét és úgy gondoltam megmaradok bőrösen mindaddig, amikor megjelent az első komolyabb problémám.

2014-ben gombás fertőzésem lett és begyulladt tőle a makkom és a fitymám is. Nem beszélve a többi kellemetlen tünetekről, amit mindenki ismer a hüvelygomba reklámból. :) A pontos okot nem tudni. Sokszor észrevettem, hogy a stressz is kiváltja belőlem, de nem ilyen mértékben. Rettentően kellemetlen volt ahhoz képest, hogy ez "elenyésző" a többi komolyabb szexuális betegséghez képest. Természetesen András ajánlásával felkerestem dr. Bánfi Gergely kiváló urológust, aki egy Pimafucort kenőccsel kikezelt az állapotomból. Ekkor már fontolgattam a beavatkozást.
Idén, 2015 nyarán a Balatonban e. Coli baktériumot sikerült összeszedni, ami a székletben található. Anális szexet nem végzek. Ugyanakkor meglehetősen nem volt kristálytiszta a víz. Nagyon csúnya makk és fitymagyulladásom volt, amivel ismét kénytelen voltam felkeresni a doktor urat és erősen javasolta a körülmetélést. Úgy fogalmazott, hogy a beavatkozás után nem lesz meg az a nedves, fülledt közeg ezáltal a baktériumok is kevesebb eséllyel tudnak megtapadni. Szaporodásuk nem lehetséges. Ezért belementen a vágásba. Sokat böngésztem az interneten és inkább az előnyét találtam, mintsem a hátrányát. Különben is, ha ártalmas lenne, nem végeznék szinte világszerte.
2015.11.19.-én Műtöttek a Semmelweis Egyetem Urológiai osztályán. (X. Kapu). 08:48-ra értem a recepcióhoz ahol az első emeleti folyosóra küldtek várakozni. Nagyon pöpec a hely. Legalábbis építészeti jellegét tekintve egyedülálló.
Egy szimpatikus műtős srác mondta nekem, egyek, igyak, nyugodtan mivel elég későn fogok sorra kerülni. Először a telefonon játszottam és híreket olvastam később megfogadtam a tanácsát és lakomát tartottam 11-kor. Tudniillik a folyadékfogyasztásom olyan, hogy egyszerre 1-1,5 litert megiszom és azzal huzamosabb ideig kibírom. Mondta a fickó, hogy van még bőven időnk, úgyhogy éljek vele.
Nagyon nagy a sürgés-forgás. Számtalanszor találkoztam vele, vitte a betegeket. Vizit volt. Ráadásul gyönyörű szexis orvostanhallgató hölgyekhez is volt szerencsém. :)
11:35-kor, éppen ahogy megittam a vizemet - rá 2 percre - jött a műtős srác, hogy itt az idő. Mondom Úristen most mi lesz hisz nem erre számítottam. Mi lesz, ha egyből vizelnem kell utána?!
Felmentünk a műtőbe ahol átöltöztem műtős ruhába. Zokni, póló maradt. Gatya, farmer le. Viszonylag sokat várattak kb bő fél órát és csak utána hívtak be a műtőbe. Egy kedves hölgy gyugtadgatott mert eléggé reszkettem, nagyon féltem. Mégiscsak 14 éve műtöttek utoljára, a szerencsésebbeket eddig sosem.
Mikor beértem a műtőbe, üdvözöltem a doktor urat és megkérdeztem tőle, hogy tényleg megérné-e az én esetemben ez a beavatkozás. Azt állította, hogy a helyemben ő is átesne egy ilyen műtéten, egyébként nem körülmetélt. Kíváncsiságképpen jó volt tudni, hogy mi a személyes véleménye a metélésről és azt mondta, hogy ha valaki napi rendszerességgel tud tisztálkodni és nincsen fitymaszűkülete, gombás vagy egyéb szexuális betegsége feleslegesnek tartja a beavatkozást. Nem csoda, hogy elsősorban a trópusi övezeten terjedt el. Hiszen ott nem adott minden feltétel a napi rendszerességű tisztálkodáshoz.
Megkaptam az érzéstelenítőt, mellesleg roppant kellemetlen volt az első. A második kifejezetten fájt, azt a farkam aljába kaptam. Szétmorzsálta a lidokaint a hímvesszőmbe és elkezdődött a "buli". Előtte még megegyeztünk a fazonba is. Az én stílusom kissé eltérő, mint az övé ezért az én körülmetélésem jobban hasonlít az amerikai változatra a tight and moderate high változatra. Tehát feszes és viszonylag távolabb van a vágás, de nincsen a belső fitymából minden meghagyva. 2cm-re lett a vágás a makktól. Számomra tetszik a látványos színkülönbség.

Több orvos is bent volt, közben nézték a szerszámomat. Némelyik fárasztott a vicceivel és faggattak mindenről. Gondolatelterelés gyanánt. A makkom roppant érzékeny különösen, amikor a fékemet távolítottal el a doki. Picit felvakkantam, mert az érzéstelenítő a vártnál kevesebb ideig tartott, ezért kaptam még egy szurit. Ez szintén nem volt túl kellemes. Közben egy professzor is csinálta a balhét, mert hamarabb kerültem sorra és más elvileg több ideje a műtőben várt. Érdekes volt a stílusa.
Az orvosom végtelenül rendes volt. Mindenről tájékoztatott részletesen, hogy éppen mit csinál és ez miért szükséges. Egyszóval le a kalappal előtte. Egyedül, amivel jobban megszenvedett az egyik ér elvarrása, elsütése volt. Nagyon makacs volt és nem akar a "forrasztópákának" engedelmeskedni. Utána összevarták. Kaptam rá egy erős szorító kötést és készen voltunk.
Kb 3/4 óráig tartott a műtét. Utána 20 percet kellett várni a műtős srácra, aki visszakísért az öltözőbe.
Mivel sok folyadékot fogyasztottam el kellett mennem a mosdóba. Nos, első gondom az volt, hogy nem tudtam pisilni. Nagyon picike sugárban, szórtan jött a vizelet és ahogy elkezdtem vizelni vér is folyt. Már pisilés közben hirtelen nagyon rosszul lettem. Émelyegtem, és szédültem úgy éreztem menten elájulok. Ahogyan kimentem az illemhelyiségből szerencsére egy orvos meglátott és egyből cselekedett. Erősen megfogott és leültetett egy székhez. Fel akartam állni, mert kétségbe voltam esve, hogy miért vérzik a szerszámom. Abban a pillanatban, hogy leültetett több orvos is odajött, mert látták, hogy eléggé rossz a színem. Hánytálat kértem, gyorsan adtak valami rongyot, illetve az aneszteziológus hölgy az egyenletes légzéstechnikát gyakoroltatta velem. Közben még kis is buktak, hogy hogy lehet ilyen hamar elengedni?! Dehát egyik pillanatról a másikra lettem rosszul. Le volt döbbenve a hordó srác hogy előbb még szuperül voltam. Általában nem számottevő egy rutinműtétnél. Talán a lidokain egyik mellékhatása lehetett.

Amikor a féket távolították el a műtőben akkor sem voltam túlságosan jól. Igaz akkor magyarázott a professzor is, és eléggé sokan voltak a műtőben. Kettő személy egyszerre feltette a kérdést, de nem tudtam rájuk válaszolni meg a dokimat is zavarta egy picit a nyüzsgés.
Tehát később elmúlt a hányingerem és tolószékben áttoltak az I. osztályra az első emeleten. Kérték, hogy kapjak egy szabad ágyat, de mind teli volt ezért csak annyit tudtak felajánlani, hogy egyik kórteremben átöltözhetek és ott is várakozhatok. Beszélgettem az ottani idős férfiakkal, akik meglepően kedvesek voltak és mondták, hogy pihenjek akár feküdjek fel az egyik üres ágyra, mert nagyon rossz a színem.
Kaptam teát, azt elfogyasztottam. Felöltöztem és kint a váróban várakoztam tovább a dokira. Ilyenkor ez azért szükséges, mert eléggé vérzékeny terület és meg kell bizonyosodni arról, hogy a szivárgás elmúlt-e. Közben megnéztem egy filmet.
A fő gondom csak akkor kezdődött, amikor elmúlt az érzéstelenítő hatása. Egyedül fájdalomcsillapítót felejtettem magammal vinni, így kértem egyet a nővérkétől. Nekem nagy a fájdalomküszöböm, de úgy néz ki ez a terület eléggé érzékeny még ahhoz is.
Szóba elegyedtem egy sráccal, aki szűkület miatt esett át a "rituálén". Igaz azoknak, akiknek fitymaszűkületük van sokkal érzékenyebb a makkjuk, hiszen egy állandó gyulladás alatt állhat, az érintet terület.
Szegény úgy ment mint aki becsinált - habár meg tudom érteni -. Nekem annyira nem volt vészes a dolog vagy jobban tűröm a fájdalmat.
A doki megkeresett és kérte, hogy látogassam meg a rendelőjében akkor. Megnézte a kötést, azt mondta, hogy átvérzett, de minden rendben ez természetes szokott lenni. Holnap, azaz pénteken reggel 7-re van jelenésem nála és leveszi a kötést. Azt állítja nem egy kellemes érzés, mivel fertőtlenítő oldattal fogja leáztatni és megtisztítani a makkot. A varratok körülbelül 3 hét múlva esnek ki illetve szívódnak fel.

Most csak annyit érzek, hogy nagyon érzékeny időként belenyilal, szúr és csíp.

Egyelőre ennyi. Ha bármi kérdésed van, állok rendelkezésedre facebook-on és e-mail-en egyaránt.

Remélem,nem fogom megbánni. Eddig csak bíztató szavakat kaptam.

 

SAJÁT KÉPTÁR

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.