Körülmetélés.hu - L. Ákos körülmetélésének beszámolója

L. Ákos


műtét/beavatkozás: körülmetélés
ok: saját elhatározás
32 évesen - 2007-10-17
állami

Gyermekkoromban többször is átestem a fellazítás műveletén. A szüleim mesélték, hogy az orvos már akkor körülmetélést javasolt, de jó európai gondolkodás szerint maradtak a bevált feszegetésnél. Felnőttként kezdtem rádöbbenni, hogy valami nincs rendben.

Nehezen szántam rá magam, hogy segítséget kérjek. 26 évesen jutottam el az egyik fővárosi urológiai szakambulanciára. Az orvos a fityma bevágását javasolta, ekkor szóba került a teljes körülmetélés is, mégis a párommal az egyszerűbbnek tűnő beavatkozásnál maradtunk. A műtét nem volt fájdalmas, kb.10 percig tartott, helyi érzéstelenítésben. A gyógyulás nagyon gyors volt, kb. 2 hét. Az eredmény… elefántfülszerű lelógó bőrdarab.

Ekkor kezdetem el foglalkozni a körülmetélés témakörével. Közben a házasságom tönkrement, gondoltam a végleges döntést az új párommal együtt hozom meg. Megismerkedésünk után természetesen erről is beszélgettünk, ekkor még nem támogatta az ötletet. Kb. 1 év után sikerült meggyőznöm, illetve elég bátorságot összeszedni a műtéthez. 2007. oktoberében került sor a beavatkozásra: A műtőben mindenki nagyon aranyos volt. Az érzéstelenítő 1-ső szurija fájt, a többit nem is éreztem. Sajnos az első műtétnél rosszul döntöttem, a bevágás miatt a heges területen nem hatott az érzéstelenítés, ez pár mm területet jelent… mégis fájdalmas volt. A vágást nem éreztem, de az erek égetését…

Tanulságként, ha valaki műtét előtt áll, nem érdemes a bevágást választani, sajnos félmegoldás… esztétikailag erősen kifogásolható eredménnyel jár. Az eredmény nagyon tetszik a páromnak is.

ÁkosHozzászólások:


Hozzászólás beküldése:


Kapcsolódó képek