Pali

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2002-04-08 - 37 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

Pali
körülmetélés
orvosi ok
2002-04-08
37
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

1. A műtét előtt (2002. március)

37 éves vagyok, a farkam totál fitymával fedett, sose láttam a makkomat, ha csak be nem kukucskáltam. Mindig igyekszem tisztán tartani a farkamat, de a fitymát csak minimálisan tudom hátrahúzni (még egy 1 forintosnyi részt se tudok szabaddá tenni). Szerencsére, a fitymaszűkület ellenére a farkam nem váladékozik, nem fáj (se mereven, se ernyedten), nem gátolja a pisilést (nem fújódik fel a fityma, nem zárja el az utat) és nem gátolja az ejakulációt. Ugyanakkor, ami problémám: merev állapotban sem válik szabaddá a makkom, a lányok előtt szégyellem, hogy nem lehet felfedni a makkomat. (Azt hiszem, taszítja őket a "nem normális" látvány, ki szeretne "tokba zárt" farkat nyalogatni például...). És a legfontosabb, hogy eddig minden urológus azt mondta, hogy ezzel nem lehet nemi életet élni rendesen, le kell szedni, mert akármi is lehet belőle. Nagyon félek attól, nehogy kiderüljön hogy elkéstem. Ma voltam ismét urológusnál, és 1 hét múlva lesz a műtét. Tehát nem divatból vagy a nagyobb szexuális örömök reményében, hanem orvosi javaslatra csinálom, és az eddigi kapcsolataimban a "hibásság" tudata mindig megterhelt lelkileg. A doki azt mondta, meg tudja részlegesen is csinálni, de a részleges körülmetélés után maradó fityma egyrészt visszanőhet, másrészt megszorulhat a makk mögött (spanyolgallér) és akkor elhalhat az egész. Szorongok erősen. Ha meg megcsinálják, arra is van félelmem: Először is, a makkom 37 éve zárt helyen van. Ha most szabadra kerül, megőrülök a fájdalomtól, hiszen tök érzékeny, még az alsómat se tudom elviselni? Akkor ezzel hogy lehet majd szeretkezni? Ha mások meglátják, zsidónak néznek, akikkel semmi bajom, de nem vagyok az, és ha elkezdenek emiatt bántani, akkor mit csinálok? Vigyek papírt magammal, hogy nem 8 naposan, hanem 37 évesen, orvosilag indokolva? Jól döntöttem? (válaszoljatok hamar, mert ápr.8-án irány a műtő...)

2. A műtét után egy nappal (2002. április 9.)

Megvolt tegnap a műtétem, kantár maradt, a többi le. Orvosilag indokolt volt, mert teljes szűkületem volt előtte. De most az a bajom, hogy be van ödémásodva a varrat és a makk közötti rész. Tök ronda, fájós, olyan, mintha körben egy jó 7-9 mm-es vastag hurka lenne rajta, hólyagszerűen feldagadva. A dokik szerint ez előfordul, és majd lelohad. Jegelést, kamillázást ajánlottak. Ezen felül OXYCORT spray-vel is kéne a kamillázás után fújnom, de az ödémára nem merem ráfújni. Kérdéseim elsősorban azokhoz, akik már „jóvágásúak”: 1. nektek volt-e ilyesmi, mennyire jellemző ez? 2. jelent-e ez veszélyt, pl. elhalás, üszkösödés, elszorulás? (a dokik szerint ez nem akkora mértékű, hogy félnem kéne de ti is mondjatok valamit, pl. mire figyeljek, mikor kell vele visszarohanni a sebészetre stb.) 3. kb. mennyi idő, míg lelohad? 4. milyen "lohasztási" technikát, módszert javasoltok? 5. ennek a rémes ödémának marad-e nyoma (ráncosság, heg stb) vagy nyomtalanul felszívódik? Köszi előre is. Sajnos, most teljesen el vagyok keseredve, mert ilyen rondaságot, ami most a farkam, még nem is láttam magamon :(( Hogy lesz ebből olyan szép peckes szerszám, amiről ti annyit áradoztatok a történetekben?

3. Két héttel a műtét után (2002. április 24.)

Az ödéma sajna még most is, 2 héttel a mûtét után is fennáll, bár zsugorodott valamicskét. Az önfelszívódó varratok nagyrészt már kiperegek, de 2 alatt sajna gyulladás és gennyesedés lépett fel, amit meg kellett nyitni, a doki kétszer tisztította ki, elvileg most már javul, de ez is hozzátesz a gyógyulási időhöz. A reggeli merevedések már nem fájnak, ez is valami. Aki 2 hetet mond a gyógyulásra, az csodalény. A doki MINIMUM 5 hetet mondott, de inkább 6 hétben kell gondolkodni. Oxycortot már nem kell fújdogálni, a kamillás áztatást pedig kamillával való napi 2 lemosás váltotta fel. Ez utóbbit egy hatalmas fecskendő segítségével végzem :)

4. Öt héttel a műtét után (2002. május 16.)

Öt héttel ezelőtt volt a körülmetélésem. Maga a műtét egyszerű, nem igényel előkészítést, csupán az volt a kikötés, hogy aznap ne egyek/igyak a műtét előtt. Helyi érzéstelenítéssel csinálták. Felraktak a műtőasztalra, lekötöttek egy szíjjal combnál, meg a jobb karomnál. Raktak elém egy függönyt, de a dokik (2+1 asszisztens) közvetítettek. Elsőként letisztítás jóddal, ez kicsit csípett, mert amennyire tudtak, a fityma alá is bekentek. Aztán jöttek az injekciók, Lidocain: egy a tövébe jobb oldalon (meglepően kevéssé fájt), egy másik a baloldalon, de azt már alig éreztem, egy pedig a szerszám csúcsába, azt egyáltalán nem éreztem. Az injekciók eredménye fura: nem érzéketlenség, hanem fájdalommentesség. Éreztem, hogy matatnak, dolgoznak, de nem fájt. Érdekes. Ezek után jött a vágás, ezt valószínűleg valamilyen ollószerűséggel csinálták, és ez valószínűleg a nyílástól ment felfelé, hogy kettényissák a fitymát, majd szikével vágták körbe. Kb. olyan érzés, mintha egy rajtad lévő kesztyűt vagdosna valaki. A doki megnyugtatott már ekkor, hogy a több évtizede elzárt makk szerencsére ép, nincs elváltozás, így kissé megnyugodhattam. Jött a varrás, ebből rengeteg, távoli szurkálást éreztem, de nem fájtak. Önfelszívódó ("macskabél") varratot csináltak, így nem kellett később varratszedésre menni. Aztán bekötötték, és kész, és megtekinthettem a kapucni nélküli makkot, hát kissé leharcoltnak nézett ki, alatta kötés. Visszavittek az osztályra és ott voltam pár órát, várakozni kellett (addig heverésztem a kórteremben. Bölcs ötlet NEM szoros nadrágban bemenni, hanem melegítőben vagy más laza cuccban). Kimentem pisilni egyet, és nagyon fura volt, hogy nem érzem a sugarat, hiszen nem volt már ott a fityma, amin eddig mindig keresztülhaladt. Következett a kötés csere, leszedték, hát brutálisan nézett ki, véres varratvonal, telekenve kenceficékkel, és egy ijesztő ödémás gyűrű a makk gallérja alatt. De megnyugtattak, hogy ez természetes jelenség. Ezután kötést nem raktak vissza, de én kértem pár kendőt (amit sós vizes fémdobozból szoktak kiszedni csipesszel a kötözőben), és abba göngyöltem, mert nagyon irritált minden hozzásúrlódó anyag. Vér is szivárgott még. Otthon pedig kezelés, aminél az alábbiakra kell felkészülni:

Praktikus megfigyelések és tanácsok körülmetélés előtt állóknak

ÖDÉMA: Vaskos duzzanat a gallér alatt, a varrat mentén. A szervezet reakciója a csonkolásra, rengeteg nyirok gyülemlik fel, és mivel a nyirokereket is elvágják, ki kell alakulnia új elvezető ereknek, addig pedig felgyûlik a szövetközi térben. Csúnya, sárgásvörös mentőövre hasonlít, felpuffadva a varrat és a makk között, és elég érzékeny is. Ez elmúlik, de idő kell hozzá.

VARRATOK: Legalább 10-12 db, körben. Nem szabad őket piszkálni, a macskabél típusúak varratvégei maguktól kiperegnek (hámló bőrszálacskák alakjában), de erőltetni, levakarni nem szabad.

VÉRZÉS: Elvileg otthon már nem lesz, de ha valamelyik varrat felszakad, célszerű azonnal visszamenni a dokihoz

REGGELI MEREVEDÉS: Ez az első héten azt jelentette, hogy minden reggel fájdalomra ébredtem. A varratok elviselik, de elég szar érzés, gyorsan másra kell gondolni …

SPRAY: Oxycort spray, segíti a sebgyógyulást, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatása is van. A kamillázás UTÁN kell vele befújni körben a varratvonalat és az ödémát, majd kicsit hagyni szabad levegőn. Vigyázat: szembe ne kerüljön (kezet mosni alaposan utána), belélegezni se jó. Egy kis palackot írnak fel, ha ez elfogy, utána már elvben nem kell újabb.

KAMILLÁZÁS: Az első 3 hétben áztatás: frissen főzött, jó erős kamillatea (filteres is jó), kihűtve legalább szobahőmérsékletre, vaskos falú, nem éles peremű pohárba (whiskys) töltve, és belepasszítani a szerszámot, hogy a makk, az ödéma és a varratvonal kamilla alá kerüljön. Így áztatni reggel és este is, 4-4 percig. FONTOS: A kamilla legyen HIDEG, kifejezetten KIHŰLT! Meleg v. langyos teával áztatva gyulladás léphet fel. 3 hét után áttértünk a kamillás lemosásra: napi 2 alkalommal a fenti kamillába áztatott steril gézlappal áttörölgetni a területet. Én alkalmaztam egy kiegészítést is a fentiekhez: az áztatás után, illetve az áttörlés helyett egy jó bögrényi hideg kamillát egy nagy fecskendővel finoman ellocsolgattam a területre. Ezt a WC-n üldögélve praktikus csinálni, így a felesleges tea nyomban jó helyre csorog. A fecskendő nálam 20 ml-es volt, ezzel finom sugárban adagolva locsolgattam körbe mindent. A terület, amit kamillázni kell: • makk • húgycsőnyílás környéke • gallér alatt körbe (az ödéma mögé-alá is jusson) • varratok vonala.

MOSAKODÁS: Nem érheti se víz, se szappan a szerszámot addig, amíg a doki ezt kifejezetten meg nem engedi. Szappan egyébként sem ajánlott, nálam a 3. héten lehetett már zuhanyozni, és ekkor érhette víz, a 4. hét végén már fürdést is engedélyeztek. A gyógyulás alatt a kamillás tisztítás jelenti a tisztaságot.

SZEX: Szó se lehet róla, semmilyen formában sem, amíg a doki kifejezetten meg nem engedi. Az első 2 hétben a varratok ilyen erőbehatásokra felszakadhatnak, lehet kezdeni elölről az egészet, szóval, tessék szerzetesek életét tanulmányozni, barátnőt szabadságolni, pornó webeket elhanyagolni :) Minimum 25 nap kell a varratok megerősödéséhez, szóval türelem. Számítani kell még a makk érzékenységére, de ez meglepően hamar, pár nap alatt elmúlik, a makk "hozzászokik" a súrlódásokhoz.

A sok rossz után kis örömök is jöhetnek

Normális kinézetű lesz a szerszám, és kissé nagyobbnak is tűnik, a makk mindig szabadon van. Sokkal könnyebb a tisztán tartás, pisi után csont szárazra törölhető végre. Nincs bepállott, fityma alatt túrósodó fehéres szmötyi, nincs rossz szag, nincs elszíneződő alsógatya. Ténylegesen tisztábbnak érzi magát az ember, mert tisztább is! A vágásnál nálam jó magasan (a töve felé) vágták el, a fityma belső felének megmaradt része így "hátra van hajtva", azaz ami eddig a makkra borult belülről, az most a gallér és a varrat között található. Ez az a bőrterület, ami beödémásodik a műtét után. Finom, érzékenyebb és sokkal rózsaszínűbb, mint a hátrább lévő régi bőr, érdekes színes betétet alkot. A barátnőm elé végre nyugodtan oda mertem állni, nem egy végig becsomagolt (és bizony a fejrésznél elég csúnya, pattanásos) egységet láthatott, hanem egy tiszta darabot, és azt mondta rá, hogy "aranyos" :) Még sosem találkozott körülmetélt farokkal, de nem tartotta csúnyának. Engem leginkább az a tudat nyugtat meg, hogy nem kell rettegnem a fityma alatt sunyiban esetleg meginduló folyamatoktól, nem szennyezem össze a szmegmával a barátnőmet és "normálisabbnak" érzem magamat a szabad makkal. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy nekem nagyon beszűkült fitymám volt, és orvosilag mindenképpen indokolt volt a beavatkozás. Ha normálisan fel-le csusszanó fitymám lett volna, akkor korántsem biztos, hogy rászántam volna magamat. De így, most már kalap nélkül, jobb.

Zárszó: jó három hónap múltán (2002. július vége)

A körülmetélésem előzményeihez csak annyit akarok hozzátenni, hogy volt korábban műtétem, amihez rutinkatéterezés kellett, és ott már több urológus csóválta a fejét a szűk fityma miatt. Az andrológusom is azt mondta, hogy ez hosszú távon tovább szűkülhet, ami ijesztő volt. Szexben akkor még nem zavart, de a doki elmondta, hogy erőltetve hátramehet a makk mögé, ott megszorul és az nagyon nagy baj (spanyolgallér). Tisztítani se lehet rendesen a fityma alatt, és isten tudja, miféle dolgok alakulhatnak ott ki (rosszindulatú elváltozásra is volt már példa a praxisában!), szóval ezt mindenképpen jobb leszedni. És nem részlegesen, mert az újra szűkülhet, hanem magasan vágva, teljesen. Nos, a kapucni nélküli állapotommal továbbra is elégedett vagyok, bár kissé "tarajos" a varrat, de ez nem zavaró. A barátnőm is meg volt elégedve, csinosnak tartotta a küllemét, amolyan rózsaszín "betét" van a makk és a többi rész között :) Az pedig egyáltalán nem igaz, hogy a körülmetélt Big Jim kevesebb élvezetet nyújt, mint az idegekben gazdag csuklyás kollégák! Ez valami legenda lesz, én mindenesetre nem tapasztaltam, hogy élményszegényebben kelnék fel az ágyból :)

Nagyon tetszik továbbra is, hogy mennyire kényelmesen tisztán tartható, és nincs semmiféle bepállott, kellemetlen szag vagy szutyok. Ebben a meleg időben pláne. Minden leendő körülmetéltnek persze sok sikert, vágjanak bele - illetve a sebész vágjon bele!

Pali

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.