Gy. Gábor

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2009-11-10 - 19 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

Gy. Gábor
körülmetélés
orvosi ok
2009-11-10
19
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Sziasztok!

Én fitymaszűkület miatt lettem körülmetélve, 19 évesen.

Semmi gondom nem volt vele metélés előtt, nem húzott, nem feszített, nem vérzett be, semmi. De tudtam én, hogy ez nem így egészséges, és rászántam magam (ami mellesleg elég nehéz volt). Először a háziorvosomhoz mentem el, jóban vagyok vele, rendes ember, így először az ő véleményét kértem ki.

Megnéztük a dolgot, és végül írt beutalót urológiára. Vasutas palánta vagyok, így a szegedi MÁV rendelőbe mentem el. Nem kórház ez igazából, vannak kis rendelők minden félre panaszra, elég jól felszerelve. Szerencsésebb helyzetben voltam, mint hogy ha kórházba mentem volna, mert ott fél életed letelik, mire juttok valahova. Itt elmentem, kaptam időpontot, és rá két hétre meg is csinálta a doki a műtétet. Mikor bementem vizsgálatra, már akkor megcsinálta volna, csak nem volt valamilyen eszköz, már nem emlékszem, hogy mi, és azért 2 hét, mert legközelebb akkor jött errefele. Elmentem két hét múlva, átsétáltunk a sebészetre és megejtette.

A doki jó fej volt, elsütött pár poént vizsgálaton meg műtét közben is, ami azért jól esett ott az asztalon. Maga a műtét érzéstelenítés alatt folyik. Nekem még a lábam sem szíjazták le. Bekeni a műszert fertőtlenítővel, majd kapsz tűvel egy kis anyagot, és jól elérzéstelenít. Mondta, hogy ha nyomást vagy húzást érzek az normális, ha fájdalmat akkor szóljak, és végül neki is látott. Van egy-két húzós rész műtét közben, mert teljesen nem bírnak azért érzésteleníteni. A varrásnál is néha érezhető a dolog, de túl lehet élni, nem kellemes, de valamit valamiért. Miután megcsinálta, heverésztem még pár percet, meg bekötöttek. Aztán öltözés fel, és dumáltunk kicsit, hogy mit hogy kell majd csinálni, aztán mehettem haza. Javaslom, ha műtét előtt állsz, akkor keress valakit, aki műtét után hazavisz. Én a műtét napján nem maradtam otthon, elmentem suliba, legalább volt valami, ami eltereli a figyelmem, és nem a műtéten agyalok. Műtét utáni este már leszedtem a kötést, hát, lehet nem kellett volna, vérzett ám tisztességgel a seb hátul a féknél. Nagy nehezen elállt, nem tudom már mennyi idő volt, de nem kevés, és a vér mennyisége sem volt kevésnek mondható. Kicsit levegőzött, aztán estére be is kötöttem, reggelre meg jól beleragadt. Nincs mit tenni, ez ilyen sajnos, mivel seb. Utána nap még be volt kötve, aztán szabadon hagytam, mert úgy gyorsabban gyógyul. Egy pizsama alsót vettem fel nadrág helyett, kellemesebb volt így. A műtét utáni nap elég rosszul aludtam, óránként keltem fel, mert mindig merevedett a műszer. Nem volt kellemes. Reggel nekiláttam leszedni a gézt, elég macerás volt, mert beleragadt a sebbe, de végül is azért csak összejött, locsolgattam kamillateával, ahol oda volt ragadva. Ekkor még nem mertem bele lógatni a kamillateába, ezután újra be lett kötve. Célszerű valakit megkérni, hogy segítsen, mert egyedül nem biztos, hogy tökéletesen jól fogsz boldogulni. A

következő estém még rosszabb volt, de szépen lassan azért javulgatott a helyzet. Én egy hétig otthon voltam, nem mentem sehova, nem akartam frissen vágva rohangálni. A makk elég érzékeny, de idővel az érzékenység is múlik. Két hét után vissza mentem, hogy a varratokat kiszedjék, kicsit féltem tőle de nem vészes az sem. Utána viszont sokkal jobb lett. Elkezdett végre normálisan gyógyulni, nem nyomta az érzékeny bőrt a megkeményedett varrat stb. Úgy egy hónap telhetett el s szinte semmi bajom nem volt vele, nem volt szép, de annak meg több idő kell. Mikor ezeket a sorokat írom már kb. fél évvel vagyok műtét után, teljesen gyógyultan, kicsit még hegesen, de nem vészes, gond sincs vele. Meg kell mondjam, először kételkedtem, hogy mennyire lesz jó metéltnek lenni, de most már nem bánom, sőt. Sokkal higiénikusabb és esztétikusabb. Ennyi a történet. Aki metélés előtt áll bármilyen okból annak annyit tudok mondani, hogy az első két hét kínszenvedés, de utána nagyon gyorsan változik az eredmény. És amíg benne vannak a varratok nagyon vigyázzatok, mert sok kellemetlenségtől megszabadítjátok vele magatokat, ami nekem nem sikerült, mert nem vigyáztam eléggé.

Gábor

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.