M. Peti

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 1989 - 4 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

M. Peti
körülmetélés
orvosi ok
1989
4
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Egy 4 éves szeleburdi kölyök története, aki ma már 24 éves. M. Peti vagyok 24, éves körülmetélt. Hogy miért: elmesélem. Részben az én "hibám" de örülök ennek a "hibának".

1989. júliusában a Balaton mellett nyaraltunk, apuci, anyuci és én. Meg kell említeni, hogy utáltam a fürdőgatyókat. Egyik nap anyukám rám akarta erőltetni, s amikor anyum nem figyelt, gyorsan elszöktem és befutottam a Balcsiba. Ezt többször is eljátszottam abban a két hétben, a szüleim nagy boldogságára. A nyaralás végére, kaptam egy fityma fertőzést. Kamilla teával tisztogattuk (tudtuk, hogy ezt kell csinálni, mert volt már ilyen fertőzésem, azt hiszem 2 éves koromban), csak nem akart elmúlni, így elvittek az orvoshoz, aki nem csak a fertőzést állapította meg hanem fityma szűkületet. Szüleim megbeszélték az orvossal, hogy ebből körülmetélés lesz, így aznap már haza sem mentem, hanem maradtam a kórházban.

Nagyon féltem hogy most mi lesz, sírtam nem tudtam mit fognak velem csinálni, mi baj van ott lent, nem értettem semmit. Aztán valahogy csak elaludtam. Másnap reggel vittek is be a műtőbe nagy sírás közepette. A műtétet altatásban végezték, a kiskoromra való tekintettel. Két napot töltöttem a kórházban, aztán haza mehettünk szigorú felügyelet mellett voltam, mert mindig piszkáltam, mi az ott, mi történt ott lent. Persze elmagyaráztak mindent a műtét előtt, hogy mi fog történni, de hát egy 4 éves ideges gyerektől nem lehet sokat várni.

Az az egy hét nagyon rossz volt, amikor gyógyult viszketett, meg akartam vakarni, de nem szabadott! Hamar vége lett a szenvedésnek, és húsz évvel később, íme az eredmény … (a szerkesztő: lásd a fotógalériába feltöltött képeket.)

Később, a suliban láttam pár csodálkozó tekintetet, hogy nekem miért nem olyan, mint az övéké, miért más. Valaki azt is mondta, hogy ő is ilyet szeretne :):) Ilyenkor nagyon büszke voltam magamra. :-)

Most, 24 éves fejjel úgy érzem, hogy megérte. Nekem csak jobb lett tőle. A lányoknak is jobban bejön a körülmetélt szerszám, legalábbis a többségnek. Én csak annyit mondok, hogy érdemes megcsináltatni a műtétet. Nem csúfoltak csak kíváncsiak voltak hogy miért ilyen, sokan furcsállták, de nem volt belőle balhé.

A családban nincs más körülmetélt, én vagyok az egyetlen, a barátaim közül viszont kettő is.

Örülök, hogy metélt vagyok, büszke vagyok rá. Ez az én történetem. A szeleburdiság kifizetődő volt …

Peti

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.