Áháron Jichák

Beavatkozás: körülmetélés / vallási ok
Időpont: 2003 - 26 évesen
Orvos: dr. Lőwy Tibor (Budapest) állami

Alapadatok

Áháron Jichák
körülmetélés
vallási ok
2003
26
dr. Lőwy Tibor (Budapest) állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Áháron Jichák vagyok, és amikor ezt a nevemet megkaptam, egyidejűleg  a körülmetélésemre is sor került. Akkor szigorúan csak vallási okból gondoltam, ma azonban Andráshoz hasonlóan hirdetem, sokkal jobb így. Mindenkinek. Minden. Tényleg.

A történet viszonylag egyszerű, vallás nélküli nevelés, kissé kusza leszármazási viszonyok családilag, majd némi útkeresés után rátalálás a régen elveszett judaizmusra, és az út végén ott vár minden férift a szövetség jele. A műtétet a kiváló Lőwy doktor úr hajtotta végre 2003-ban, magánúton, őt mindenkinek ajánlom, istenien, gyakorlatilag fájdalommentesen csinálta, és nagyon szép a végeredmény, az érintettek egybehangzó véleményre szerint is.

Különösebb rákészülés, extra izgalom nem volt, maga a műtét  - köszönhetően az internetnek - viszonylag egyszerűnek tűnt, és abban biztos voltam, hogy kellő fájdalomcsillapítás mellett nincs mire ráparázni. Kaptam előtte egy nyugtatót, majd a kellő mennyiségű Lidocain injekció(k) után mintegy 30 perc volt maga a sebészeti rész. Izgalmat kizárólag vallási szempontból éreztem, az viszont felemelő volt. Fura ezt egy ilyen műtét kapcsán mondani, de tényleg. A gyógyulás folyamata egyszer tartogatott meglepetést, egy reggeli merevedés során némi varratok elszakadtak, akkor volt egy kis pánik, meg sok vér, de az is megoldódott.

Szóval, a vallási részt is félretéve, nagyon megérte, mindenkinek csak ajánlani tudom. Ha belegondolok, hogy az egyik legkorábbi gyerekkori emlékem az, amikor a kerületi SZTK-ban az urológus feltépte, és végighasít a testemen az a brutális fájdalom.... aki most gondolkodik rajta, ne habozzon, és ha olyan anyuka olvassa ezt, akinek a gyermekének krónikus fitymaszűkülete van, könyörgöm, tegyen jót azzal a poronttyal, és metéltesse körül. Ha felnő, megköszöni majd.

Aháron

U.I. 2017-ben megszületett Aháron kisfia, akit Mózes törvényeinek megfelelően, nyolc napos korában metéltek körül.

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.