B. Ahmed

Beavatkozás: körülmetélés / vallási ok
Időpont: 2006 - 13 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

B. Ahmed
körülmetélés
vallási ok
2006
13
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Egy vidéki nagyvárosban élek, az anyukám magyar, az apukám török és muszlim, így ő is körül van metélve. Az édesapám azt akarta, hogy mivel rajta keresztül én is török vagyok, engem is metéljenek körül. (Amúgy meg is vagyok keresztelve, Krisztián a keresztnevem.)

2006. augusztus közepén kimentünk Törökországba repülővel. Én azt hittem, hogy nyaralni megyünk, de nem így lett. Édesapám azt mondta, hogy egészséges, ha körülmetélnek. Én mondtam az édesapámnak, hogy jó ez így, hogy nem vagyok körülmetélve. De az édesapám megsértődött, s azt mondta, ha nem engedem a körülmetélést, akkor nem vagyok a fia. A törökök számára ez nagyon fontos dolog, s nem is számít férfinak, aki nincs körülmetélve. Az édesapám azt is mondta, ha nem engedem, hogy körülmetéljenek, akkor soha nem mehetek Törökországba. Én nagyon szeretek ott, ezért is engedtem. Nagyon sírtam, hogy nem lehetek olyan, mint a barátaim, mert a barátaim nincsenek körülmetélve, és bántott, hogy én leszek az osztályból az egyedüli. Nagyon féltem attól, hogy körülmetélnek. Amikor még Magyarországon voltunk, édesapám nem mondta, hogy le akar metéltetni, így akkor még fogalmam sem volt, mire készül. Otthon – a törökországi lakásában – mondta, hogy metéljenek le, de azt nem mondta, hogy mikor fognak ide jönni az orvosok. Én nem szeretem, ha édesapám megsértődik, s ezért nagy nehezen beleegyeztem a dologba. Másnap reggel jöttek az orvosok a lakásunkra, mert ők a háznál is metélnek. Az érzéstelenítő kellemetlen volt, de 10 perc után nem éreztem semmit. Az elején, amikor végeztek, még be volt kötve, de 2 nap után levették a kötést. Amikor rá néztem a péniszemre, akkor igen megijedtem, de ahogy gyógyult, egyre jobban éreztem magam. A gyógyulásom Törökországban ért véget. A gyógyulás olyan volt, hogy az első két nap vérzett, de utána már elállt. A török orvosok azt mondták, ha belemegyek a tengerbe, a sós víztől hamarabb kiesik a varrat, és tényleg hamarabb kint volt. Ahogy úsztam, jöttek ki a varratok. És mire kijöttem a vízből, egy varrat sem volt bent. Utána minden rendben volt, míg a fél év múlva előjött két csomó. Féltem, nem akartam, hogy valami gond legyen. Éreztem, hogy néha kicsit belebök; nem fájt, csak néha bök.

A metélésről már a saját körülmetélésem előtt úgy kb. 2 évvel tudtam, hogy mi. Az elején azt hittem, hogy csak annak csinálják, aki akarja, vagy akinek nagyon muszáj. Ugyanis van egy barátom, akinek fitymaszűkülete volt, és ezért metélték körül. Az apukám előre megkérdezte édesanyámat a körülmetélésről, s ő egyből beleegyezett, mert tudta, hogy ez jó, pedig nekem nem is volt szűkületem. Nem rossz így körülmetélve, már teljesen megszoktam, a csomót kivéve, ami kellemetlen volt, mert még egy évig ott volt, de ma már elmúlt. Már öt éve vagyok körülmetélt, s kifejezetten megszerettem a dolgot. Andrással, aki ezt a honlapot is csinálja, pár hónappal a műtétem után kezdtem beszélgetni, Akkor még nagyon szomorú voltam a körülmetélés miatt, de ő sokat segített, hogy elfogadjam, s meg is szeressem. Az iskolában talán senki sem tudja, mert igyekeztem nem mutogatni, amikor tesire vagy edzésre öltöztünk. Jobb így, sok hülye van ott, aki nekiállt volna csúfolni, ahogy régebben bántották egy másik fiút, aki körül volt metélve. Régóta van barátnőm, volt több is, s a lányoknak tetszett a körülmetélt, de nem mindegyik volt tájékozott. s volt aki észre se vette. A mostani barátnőmnek nagyon bejön, hogy körül vagyok metélve. Bár nagyon korai a dolog (2011. februárban voltam 18 éves), de 2011. augusztus végén kisfiúnk született. Nem is én, hanem a barátnőm hozta elő, még a szülés előtt jó pár héttel, hogy akkor ugye lesz körülmetélés. Persze, hogy lesz, csak talán nem rögtön, hanem 2-3 éves korban, de még nem tudjuk, mikor.

Nekem végül is nagyon bejött a dolog, s azt akarom, hogy a fiam is olyan legyen, mint én, vagyis körülmetélt!

Ahmed

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.