D. Gábor

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2017-03-10 - 0 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

D. Gábor
körülmetélés
orvosi ok
2017-03-10
0
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Előzmények

Sosem volt gondom a péniszemmel, vagy a fitymámmal, így soha nem jutott eszembe, hogy magamtól metéltessem körül magam. Sajnos 33 évesen keletkezett pár apróbb repedés a fitymámon, amelyek a gyógyulást követően szűkületet okoztak. Lankadt állapotban nem volt különösebb gondom, de mereven egyre kellemetlenebb lett, egy idő után már a szex sem működött, mert a fityma folyamatosan rajta maradt a makkon. Ekkor látogattam meg a Veszprémi Kórház urológiáját, ahol mondták, hogy ezt bizony műteni kell. Nem ért meglepetésként, ekkorra már alaposan utánanéztem a témának, így tudtam, hogy körülmetélés következik. 2017. március 9. Befekvés a kórházba. Első nap semmi nem történt, nem is tudom miért volt rá szükség, gondolom a dokik figyelemmel akarták kísérni, hogy mit eszek, hogy viselkedek stb.

Műtét napja

2017. március 10. Reggel műtét.

Nem izgulok különösebben, de azért van bennem egy egészséges félsz. Kaptam reggel valami nyugtató gyógyszert, de nem éreztem a hatását, hisz amint mondtam, nem izgultam túlságosan. Műtőbe be. Fiatal, rendkívül dekoratív doktornő végezte a műtétet, kicsit el is gondolkodtam, hogy vajon elég gyakorlott-e ahhoz, hogy jó munkát végezzen. Az első két érzéstelenítő injekciót éreztem. Össze kellett szorítanom a fogam, mert azért fájt, de csak annyira, mint amikor az embernek izomba adnak injekciót. A másik 2-3 "szurit" már nem éreztem szerencsére. Ezt követően már nyugodt voltam, hiszen el voltam érzéstelenítve. Egy-két kisebb nyilallás azért volt vágás közben, de szerencsére semmi komoly. Aztán egyszer csak elkezdtem égett szagot érezni, amiből rájöttem, hogy lézerrel is dolgoznak, ami megnyugtatott, mert tudtam, hogy az egy modernebb módja a körülmetélésnek. 35 perc után végeztek a műtéttel, összevarrva, bekötözve toltak vissza a szobába. Szemben más beszámolókban olvasottakkal, engem nem engedtek haza aznap, hanem még egy éjszakát bent kellett töltenem. Nem bántam, megnyugtatott a tudat, hogy ott vannak az orvosok, ha baj van. Az éjjel gond nélkül telt, bár kicsi féltem, hogy le fogom tornázni magamról a kötést, mert egyre lejjebb csúszott.

Lábadozás

2017. március 11. Ébredés. Merevedés nem volt szerencsére az éjjel, és a kötés is a helyén is volt (nagyjából). Korán reggel megvizsgált a műtős dokinő, óvatosan levette a kötést és kezelte betadinnal. Elmondta, hogy napi többször kamillás teában áztassam és én is fertőtlenítsem betadinnal. Irány haza, ahol alaposan szemügyre vettem a műszert. Azonnal le is vert a víz, mert jobb oldalt egy 1 cm-es vonalon enyhén vérzett. Gyorsan fogtam egy gézlapot és felitattam a vért. A varratok a helyükön voltak, úgyhogy megnyugodtam, gondoltam csak az öltések között szivárgott kicsit. Azért ez a fele kicsit nehezebben gyógyult. Lehet, hogy itt kicsivel nagyobb lesz a heg? Majd meglátjuk. Más gondom nem volt. A dákó mondjuk szépen meg volt dagadva, ami nem is múlt el egyhamar. Mivel a dokinő nem mondta, én külön már nem kötözgettem, mert a kezdeti vérzést leszámítva nem volt komolyabb vérzés, és csak minimális váladékozás. Azért azt hamar észrevettem, hogy elég sok bőrt hagytak a farkamon, mert még dagadt állapotban is rálógott pár millimétert a makkom peremére. Ezt mondjuk nem bántam, engem nem zavart. Óvatosan mozogtam egész nap, éjszaka is próbáltam úgy aludni, hogy kíméljem. Merevedésem megint nem volt, aminek örültem.

2017. március 12. Semmi változás. Kamilla teában áztatás, betadinozás. A zárójelentésemet olvasva azt láttam, hogy azon azt is írták, hogy Phlogosam kenőccsel kenegessem, bár erről a dokinő nem mondott semmit. Szóval egyszer-kétszer bekentem, de minta attól csak nehezebben gyógyult volna, szóval eléggé visszafogtam annak használatát.

 

2017. március 13-15. Elkezdődtek az éjjeli merevedések. Hát ettől el tudtam volna tekinteni. Nem mondom, hogy különösebben fájt volna, de eléggé húzódtak a varratok, és nagyon véltem, hogy kiszakad a seb. Szerencsére nem történt ilyen, maximum egy vércsepp jelent meg mellettük. Azért nem kellemes. Napközben nem volt gond. Amikor nem dolgoztam, akkor csak egy fürdőköpeny volt rajtam, hogy minél szabadabban járjon a szerszám. Ami kicsit zavaró, hogy alul a féknél kialakult egy kb 1 cm hosszú sárgás (talány gennyes?) csík. Fájdalmat nem okozott, vérzést is csak egyszer, de alig észrevehetően. Reméljük nem lesz gond belőle. A szerszám összességében érzékeny, főleg ahol meg van dagadva. 2017. március 16. Az első nap, amikor már láthatóan gyógyul a seb, jobb oldal már egyértelműen össze van forrva, de bántani, erőltetni természetesen eszembe sem jutna.

2017. március 20. Kiesett az első varrat, ez már jó jel. Egyre kevésbé érzem a sebet, és a duzzanat is mintha egyre lejjebb menne.

2017. március 31. Nem történt semmi különös az elmúlt napokban. Viszont 31-én elérkezett a varratszedés napja. Másfél órát vártam a kórházban, de utána végre bemehettem. Még 6-7 varrat maradt a farkamban, amit a műtétet is végző doktornő szedett ki. Hát megmondom őszintén, ezek közül 4-5 kiszedése nem volt egy leányálom. Az első kettőt meg sem éreztem, de a többinél egy-egy elég éles szúrást éreztem egy pillanatra. Mondjuk erre készültem, a varratszedés általában ilyen, de azért akkor sem volt kellemes. Persze 1 perc után mindennek vége volt, és varratok nélkül, gyógyultan távoztam a kórházból. Még 1-2 hétig kímélni kell (nuku szex), de utána a doktornő szerint minden rendben lesz.

Megkönnyebbültem, hogy túlestem ezen a mizérián. Összességében nem volt vészes, de azért sosem kellemes, amikor műtik az embert. A legkellemetlenebb rész a hazatérést követő első pár nap volt, amíg rendesen el nem kezdett összeforrni a seb. Utána lényegében már csak várni kellett. Hogy mi a véleményem ezek után a körülmetélésről? Nem egy tragédia, hiába próbálják néhányan annak beállítani. A szexben egy új élményt jelent, a mindennapokban pedig semmi különbséget nem okoz, csak épp tisztább leszel. Bár mindenki saját maga érzi a szerszámát, szerintem azok kamuznak, akik azt mondják, hogy állandóan égeti, meg kidörzsöli a nadrág a farkukat. Ha van rajtad egy alsónadrág, akkor az egy helyben tartja a dákót, így nincs is mitől kidörzsölődne. Mindennek ellenére azért én senkit sem bátorítok körülmetélésre. Akinek orvosi problémája van, ahogy nekem is volt, az csináltassa meg, nem kell félni. De ha nincs gond, akkor szerintem nem kell csakazértis megcsinálni, mert szerintem nem ez a természetes. Ismétlem, én is csak a fitymaszűkület miatt csináltattam meg, korábban minden rendben volt. Viszont ha már úgy hozta a sors, hogy meg kellett csinálni, akkor nem kell komolyabban tartani tőle. Jobb így, mint betegen.

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.