P. Imre

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2017-08-30 - 22 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

P. Imre
körülmetélés
orvosi ok
2017-08-30
22
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Három műtéten át a körülmetéltségig

2016.12.06. Fék eltávolítás

2017.03.06. Első körülmetélés (részleges)

2017.08.30. Második körülmetélés (teljes)

Körülmetélés előtti állapotról, mi vezetett a metélésig: Nekem relatív szűkületem volt, abból is szinte a legenyhébb, de ahhoz épp elég, hogy fájdalmas legyen az aktív használat. Fiatalabb koromban nem igazán foglalkoztam vele, megtanultam úgy használni, hogy ne okozzon fájdalmat, de mindig észnél kellett lennem. Kb. 3 éve azonban mégiscsak elkezdett foglalkoztatni a gondolat, hogy ez nem normális. Olvasgattam utána jártam amennyire ez lehetséges volt. Aztán egy év után miközben leköltöztem tanulmányaim okán Pécsre, rászántam magam, hogy elmenjek vele a helyi urológiai klinikára. Az első 20 perc a váróban erősen feszengve telt mivel én voltam az egyetlen 50 alatt. Trautmann doktorhoz kerültem. Behívtak, „Mi a panasza?” szépen elmondtam, hogy alaphelyzetben nincs probléma, nem is látszik, viszont erektált állapotban egy pont után komoly fájdalmat okoz, és látszik egy körkörös behúzódás, ahol a szűkület miatt kisebb az átmérő a szükségesnél. Gatya letol, és megtekintés. Az volt az érdekes, hogy még a doki kérdezett vissza, hogy „Maga hogy nem került még orvoshoz? Mert nagyjából alig van féke”, mint kiderült súlyosan rövid volt a fék, ami okozhatta a szűkületet is. A dokival megegyeztünk, hogy megpróbálja a fék eltávolításával orvosolni a problémát.

Körülmetélés napja, hogyan zajlott a műtét? Két hónap múlva történt meg az első beavatkozás, az első tűszúrás olyan fájdalom volt, ami annyira meglepett, hogy meg se tudtam mozdulni, utána már simán ment minden. A féket elektromos szikével teljesen kimetszették, majd bekötötték, 3 óra megfigyelés után haza is mehettem. Szépen gyógyult, bár több mint 2 hét után kicsit elvesztettem a kontrollt, és próbálkoztam az önkielégítéssel, ez egy nem kis vérzéssel járt, de azonnal gézt nyomtam rá és 3-4 perc után el is múlt a vérzés, nem lett belőle probléma.

A gyógyulást követően azonban nem oldódott meg a probléma, a szűkület megmaradt, és mivel nekem elég hordószerű a "műszer”, így a fék hiányában, ami visszafogta a szűkületet még tovább tudott mozogni a bőr, és még jobban fájt. Visszamentem a dokihoz, „Ez így nem lett jobb, inkább jobban fáj”. Egyeztettünk időpontot a körülmetélésre.

Megint pár hónap várakozás, majd az ismerős klinikára mentem, az ismerős műtűbe. Az érzéstelenítést most a tövébe kaptam és csak aztán szúrták meg a vesszőt, amit már alig éreztem. A műtét során a stressz miatt kis híján elájultam, de ettől eltekintve nem volt probléma, csak az zavart, hogy a műtét végén kezdet kimenni belőlem az érzéstelenítő és már éreztem, hogy mit csinálnak. Miközben az utolsó öltéseket helyezte be, odaszólt a doki, „Sokat hagytam rajta, a makk több mint 2/3 részét fogja fedni a maradék”, tömören: a megkérdezésem nélkül csak részleges metélést hajtott végre. Bekötözték, újabb 3 óra fekvés, majd irány haza. Másnap nem mertem nekiesni a kötésnek, így visszamentem a klinikára, hogy leszedjék. Miután a nővér eltávolította a kötést, tágra nyílt szemekkel kérdi tőlem, hogy „Maga kérte, hogy ennyit hagyjanak rajta?” Ezt követően felvilágosított, hogy milyen kockázatai is vannak a részleges metélésnek. (Nem akarom semelyik orvos szakmai megítélését rontani, nekem nem esett jól amit a pécsi orvos művelt…) A műszer elég riasztóan nézett ki, szép színes volt és puffadt, a maradék fitymában annyi folyadék volt, hogy az első héten a heget alig láttam hiába próbáltam gyengén kinyomni belőle a vizenyőt ahogy a nővér mutatta, ennek ellenére kamilláztam naponta 3x, és vártam. Felszívódó varratokat kaptam, amiknek 2 hét múlva kellet volna kihullaniuk, nekem már a 4. napon kihullott kettő, és ez így folytatódott szinte minden nap. Ennek következtében a heg nagyon szabálytalan lett, egy helyen egymás alá nőtt össze a két rész. Hetente mentem vissza a panaszaimmal, mivel tényleges kontroll nem volt, de mindig ugyan azt a flegma nyugtatást kaptam, hogy csak idő kell. Nagyjából két hónapot vártam mire megpróbálkoztam az önkielégítéssel, mivel a részelegesen metéltek, így ebben nem volt változás, és a fájdalom is megmaradt, a vaskos heg miatt, és mert bekövetkezett a visszaszűkülés a maradékban. Ezzel is visszamentem, ekkor azt mondták, hogy várjak, mert a heg még puhulni fog. Hát nem puhult, és négy hónap után, egy önkielégítés után annyira bedagadt, mint a műtét után (valószínűleg a heg belső része eldurranthatott egy eret a barlangos test felszínén) bementem az ambulanciára, ahol mit ad isten, az én orvosom volt ügyeletben. Megvizsgált, az aktuális problémára azt mondta, hogy hagyjam békén egy hétig és borogassam. Ekkor rákérdeztem hogy „A heg még meddig fog alakulni?”, rám néz „Hát, négy hónap után ez már nem fog változni”.

Vártam még egy hónapot, hátha. Fölösleges volt. Ekkor kezdtem el nézelődni magánrendelések körében. Mert lehet, hogy drága, de legalább itt nem érhetnek olyan kellemetlen meglepetések, mint a TB-s rendszerben megtörténtek, és van némi beleszólásom, hogy milyen legyen a végeredmény. A talált orvos nagyon készséges volt, elmondtam a helyzetet, megállapodtunk, hogy három héten múlva megoperál a kérésemnek megfelelően orvosolva az eredeti, és a szerzett problémát. Biztos, ami biztos tisztáztam, „Most TELJES metélést szeretnék, semmi maradék, annyi maradjon, ami szükséges.”

Az operációra 2017. augusztus 30.-n került sor, az érzéstelenítés sokkal kegyetlenebb, mint az első kettő esetében, mivel a heget, nehezebb érzésteleníteni, keményebb is, érzékenyebb, szal miközben szurkált párszor kis híján eltörtem az ujjam, de túléltem. A műtét jó hangulatban telt, beszélgettünk, nem kellett mondania mit csinál, fejből tudtam az egész menetét. Biztos, ami biztos meg is nézhettem mennyit szedett le, és megnéztem mielőtt bekötözte volna. Mindent leszedett, a doki kétfajta varratot használt, a rendes varrat mellett, ami félig belső varrat, használt még jó néhány hagyományos külső, kisegítő varratot.

Gyógyulás folyamata hogyan zajlott? Most naponta kötöztem, ezt hagyta meg az orvos, most Betadinnal kezeltem majd Neogranormonnal. Sajnos a makk alatt kicsit szétnyílt, mert a fityma két lemezében lévő kerületi eltérést korrigálni kellett azért be kellett metszeni az alsó részt, hogy passzoljanak, ezért ott két vágás találkozik. Sajnos megint idő előtt elkezdtek kipotyogni a kisegítő varratok, ezért a felső részén is szétnyílt, de ez is lassacskán gyógyul. A kontrollon kivette a szétnyílt részből a varratot, mondván, hogy azért gyógyul lassabban, mint a többi részen, mert a szétnyílásban a varrat anyaga gátolja a gyógyulást, ezért kiszedte, már kötnöm sem kell, azt mondta az orvos, hogy egy hét múlva ez a kis szétválás is nyomtalanul össze fog forrni. Én bizakodom, mert ettől a két kis résztől eltekintve a seb teljesen sima, egy vonal, mivel belső varratot és olyan vékony fonalat használt, amit alig lehet látni, a varratok nyoma sem látszik.

Milyen metélten? Most amint lehet a hegesedésgátló krémet kell majd használnom, hogy ez a heg ne keményedjen be, ez valószínűleg a Contractubex kenőcs lesz. Persze még minimum két hét mire az eredményt látom és minimum egy hónap mire biztos is lehetek benne és mehet a ”tesztüzem”, de most így két hét után, gyógyulás közben, és az ezt megelőző kálváriát tekintve, már most sokkal elégedettebb vagyok. A boxer érintését még szoknom kell, de elég kellemes.

Imre

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.