Sz. Ádám

Beavatkozás: körülmetélés / saját elhatározás
Időpont: 2004 - 33 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

Sz. Ádám
körülmetélés
saját elhatározás
2004
33
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Sz. Ádám (33 éves) és Balázs (8 éves), 2004-ben
– először a fiú szűkület miatt, utána az apa, önként, a felesége kérésére
Igazából semmi különös nincsen a sztorimban, a fiam után én is megcsináltattam a körülmetélést. Szerintem nincs ebben semmi különleges, csak annyi, hogy azóta sokkal jobb nekem is, meg feleségemnek is.
A fiam esete
Balázs fiam 8 éves, és idén tavasszal metélték körül. Igazából tudtuk, hogy fitymaszűkülete van, de mivel a pisilést nem zavarta, azt gondoltuk, hogy várhatunk, hátha kinövi, és akkor nem kell a radikális megoldást alkalmazni. Mivel szűk volt a dolog, ezért a gyerekorvos tanácsára, csak addig húztuk hátra a bőrt a fürdetéskor, amennyire különösebb fájdalom nélkül lehetett, s a makk végét leöblítettük. Balázs se nagyon szerette a dolgot, ezért nem is erőltettük. A gyerekorvos azt javasolta, hogy krémezgessük, s próbáljuk apránként egyre hátrább és hátrább húzni. Ez nem sokat javított a helyzeten, de legalább nem is rontott. Olyan ártani nem használ terápia volt.
Idén tavasszal azután kiderült, hogy nem lehet a radikális beavatkozást tovább halogatni, s a gyerekorvos mielőbbi körülmetélést ajánlott. A gyereknek részletesen elmondtuk, sőt le is rajzoltuk neki, hogy mi fog történni. Aggódott, hogy megmarad-e a fütyi (minden kislegény kedvenc marokjátékszere), de meg tudtuk mutatni, hogy csak a rajta levő bőrből lesz egy kevéske lecsippentve. Erre megnyugodott, hogy akkor rendben, nem bánja, csak maradjon meg a kukija. Biztosítottuk róla, hogy mi se szeretnénk, ha nem lenne neki …
A körülmetélést egy közeli ismerősünk végezte el, szívességből, akinek van urológus végzettsége, de most általános sebészként dolgozik, s nem ez a fő profilja. A műtét a munkahelyi rendelőjében, persze rendelési időn kívül történt. A műtétet altatásban csinálta (injekciós), utána – mivel nem lakunk messze – autóval hamar hazaértünk (persze közben sem volt ébresztés) . Az otthoni ágy kényelmében csak reggel ébredt föl.
Balázs szépen, s aránylag gyorsan gyógyult. Körülbelül egy hétig volt rossz a dolog, akkor kamillázni kellett, de a második hét végére a seb nagyjából szépen be is gyógyult. Azt mondja, hogy kezdetben fura volt pisilni, mert kevésbé érezni a sugarat, viszont kevésbé is fröcsögött. Más volt, de nem rossz.
Nem tudok róla, hogy az iskolában lett volna problémája a dologgal (barátok megjegyzései, stb.). Szerintem nem volt, mert akkor szólt volna. Ilyen korú gyermekeket ez még annyira nem érdekel. A feleségem mesélte el neki, miután Balázs már túlesett a dolgon, hogy nekem is megtetszett, és követem őt. Erre megörült és tőlem is megkérdezte, igaz-e. Igenlő válaszomra elmondta, hogy neki így jobb és énnekem is nagyon fog tetszeni.
Az én történetem
Egy évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy egyszer én is körülmetélt leszek. (Tudtommal, a családban – legalábbis eddig – nem volt szokás a körülmetélés.)
Balázs sebét a feleségemmel együtt ápoltuk és láttam, hogy nagyon tetszik az eredmény, és szinte felfalja szemével fiunkat. Este beszélgettünk, és ő maga hozta szóba, hogy nem kaptam-e kedvet én is a körülmetéléshez, mert szerinte nagyon szép. Erre megkérdeztem, hogy szeretné-e, ha én is körülmetélt lennék, s ő habozás nélkül, rögtön igent mondott. Ekkor határoztam, hogy miért is ne, ha a feleségem örülne neki, hiszen nem rossz dolog.
Elmentem ahhoz az orvos barátunkhoz, aki Balázsnak megcsinálta a körülmetélést, s elmondtam, mi járatban vagyok. Nem csodálkozott, csak élcelődött egy sort, hogy ennyire jó lett-e Balázsnak az eredmény. Komolyan mondtam, hogy igen, nagyon jól sikerült a dolog, és nekem is kellene. Még azon a héten elvégezte a műtétet. Bár nagyon meg vagyok elégedve az eredménnyel, meg az orvos munkájával, mégsem ajánlom másoknak, mert nem vállal ilyesmit. Nekünk is csak azért, mert ismerős, közeli jóbarát.
A gyógyulás nekem keményebb volt, vagy 2 hónapra sikerült. Hiába, a felnőtteknél már lassabb a folyamat.
Már több hónapja vagyok körülmetélt, s jó pár tapasztalat összejött a használattal kapcsolatban is. A műtét utáni 43. napon „avattuk fel”, bár előtte már kétszer is volt éjjeli magömlésem az önmegtartóztatás miatt. Körülmetélten egy kicsit több inger kell, s hosszabb előjáték szükséges, viszont utána full kontroll van, és csak akkor végzek, amikor én akarom. Kedvesem sorozat-orgazmusai után megértem hogy miben más és miért jobb állapot ez.
Aki ellenzi a körülmetélést, az nem tudhatja mit veszít. Bár kezdetben én is bizonytalankodtam a végkifejlet „okozmányát” illetően, de nem csalódtam. Megérte a dolog, pedig nekem azelőtt is jól működött, de most így, körülmetélten tökéletes.
Utóirat
Július első napjaiban kaptam egy furcsa e-mailt Andrástól, a „Körülmetélve – magyarul” Yahoo-s csoport moderátorától, aki azt kérdezte, hogy mi van, most Ádám vagyok-e vagy B. Zsolt. Nem értettem a dolgot. Zsolt az unokaöcsém (a nővérem fia), csak most nálunk lakik pár hónapja, de András honnan tudhatja a nevét? Csak nem levelezik vele? Aztán megtudtam, hogy András a Yahoo-s csoport taglistáján észrevette, hogy megváltozott a név, s az én nevem helyett B. Zsolt neve jelent meg. Nem szoktam kikapcsolgatni a gépet, így hát Zsolt hozzáfért néhány nem neki szánt adathoz. Véletlenül belenyúlt a tag profiljába, és nem szándékosan, átírta a nevet. Zsolt nem tudta, hogy én is metélt vagyok, bár Balázsét láthatta, mivel már fürödtek együtt.
Zsolt nem szólt, hogy problémája van. Tudtam, hogy neki még megvan a bőröcskéje, de rá is ráférne szerintem a „férfiasítás”, mert már majdnem 17 éves. Ezek után elbeszélgettem vele ezekről a dolgokról, mint férfi a férfival, végül is ebben a korban már egészséges az ilyesfajta kíváncsiság. Kiderült, hogy még voltak a tudásában fehér foltok. Elmondtam neki, hogy kisfiam után én is kedvet kaptam, meg hogy így a „túró-rudi effektus” is ki van zárva egy életre. Sem le, sem rábeszélni nem akartam a körülmetélésre, de azért elmagyaráztam neki, hogy ez a néhány hetes kellemetlenség, amit a műtét okoz, nagyon megtérül. Végeztünk egy kis összehasonlító elemzést is egymáson, és a végén arra jutott, hogy neki is ez lenne a jobb, s megkérdezte, el tudnám-e neki intézni. Abban maradtunk, hogy a következő héten meg is beszéljük közösen a szüleivel, aztán meglátjuk mi lesz, az orvos tuti jó!
Kissé félve hoztuk szóba a témát, de kiderült még hogy a nővérem férjének is megcsinálták a körülmetélést, még az egyetemi évei alatt. Ez engem is meglepett, hiszen sose láttuk egymást meztelenül és nem is beszéltünk ilyesmiről. Ők ugyan meg akarták hagyni a döntést fiuknak, de a döntés megtörtént. Viszonylag fiatal korban, de legalább saját magának akarja.
Zsolti július első heteiben volt a dokinál, aki az ismerősöm és nekem is csinálta a körülmetélést, és már ki is van írva műtétre július 24-ére. Remélem neki is szépen sikerül majd, és akkor élvezheti a lányokat!
(2004)
*
Egy év múlva …
Mint korábbi beszámolómban már elmondtam, tavaly (2004-ben) a fiam után én is megcsináltattam a körülmetélést. Szerintem nincs ebben semmi különleges, csak annyi, hogy azóta sokkal jobb nekem is, meg feleségemnek is.
Velünk azóta is minden rendben van, unokaöcsém, Zsolti is csatlakozott a fitymátlan klubunkhoz. Sőt, állítólag Balázs két osztálytársa is. (Vajon suliban ők is együtt járnak pisilni, - biztosan - hiszen honnan tudná?)
Néztem ezt az új csoportot (groups.yahoo.com/group/korulmeteles), 3 nap alatt lett azért pár új tag, hogy a penisz.uw.hu-n regisztráló sok fiúról és lányról már ne is beszéljek. Úgy látszik, az emberek végre rájönnek, hogy a szépségért és a hallatlan élvezetekért érdemes kibírni ezt a rövidtávú kellemetlenséget. Nem beszélve arról, elég jelentősen megnő azoknak a fitymaszűkületeseknek a száma, akik nem szégyellik tovább, hanem megteszik a szükséges lépéseket, hogy végre a lehető legélvezetesebb legyen minden kielégülés számukra. - És az ilyen csoportok, fórumok a kételyeik eloszlatásával megkönnyítik számukra az elkerülhetetlen döntés meghozását. Szerintem minden fiút körül kellene metélni 11 éves korában, sokkal fiúsabbak lennének serdülőkorukban és további életükben!
Évtizedes nagy tapasztalataim nincsenek még, de hát nagyot csalódtam, mert azt hinné az ember (talán mások elterjesztett véleménye alapján), hogy valamiképp negatív dolog , pedig nem. Nálam sem érzéketlenedés nincs, sem semmi rossz vagy kellemetlenség, egyedül az, hogy kicsit szárazabb érzés így hordani a péniszem, de ehhez is 110%-osan hozzászoktam. Nyilvános helyekre nem járok, úgyhogy halványszürke fogalmam nincsen hogy a mai magyar társadalomban kinek tetszik, kinek meg nem, de ez nem érdekel, tudom, amit tudok (persze már a nejem is!), és az mellette szól abszolút mértékben. Igen, általános körülmetélés lenne a jó, mert ez esetben megszűnnének azok a gondok, melyek ellen sokan szégyellnek fellépni még saját egészségük érdekében is. Uniformizálná a társadalmat (pl. vallási hovatartozás alapján nem lenne annyi megkülönböztetés - ez amúgy se helytálló mert majdnem minden világvallásnak közösek a gyökerei) és talán javulna a termékenység is, nem fogyna tovább nemzetünk.
A 11 éves kor nem véletlen. Véleményem szerint a fiuk 95%-a ezután a kor után kezdi meg a serdülését. Olvastam elég írást a neten, és arra jutottam, hogy ilyen korban már nagyon értelmesek a fiuk, felfogják és megértik hogy miért kell, mi történik velük. Ugyanakkor már viszonylag fejlett, kicsit nyúlott hímvesszővel rendelkeznek, ami lehetővé teszi a pontosan kivitelezett műtétet illetve annak megtervezését közösen az orvossal - konzultálva az esetlegesen korlátozott egyedi lehetőségekről. Ugyanakkor 11 évesen már az újszülöttel szemben nem probléma a vérzékenységi hajlam vizsgálata, a szobatisztaság, illetve a pénisz esetlegesen túl kicsi mérete. Egyszerűbb az utógondozás is. Emlékszem, amikor kisfiú voltam, nekem is hátrahúzták mindig a fitymámat fürdetésnél, ami mégha nem is fájdalmas, de nagyon - nagyon talán túlságosan is csiklandós érzés volt. Annak ellenére, hogy fiamnál korábban volt, szerintem a 11 éves kor ideális az átlagos egészséges fiuk körülmetélésére (persze orvosi indokkal korábban is lehetne végezni, ha szükséges).
A népszerűsítésre volnának még ötleteim, pl. nem tudom a közvélemény, hogy fogadná, mi lenne, ha élőben lenne ilyen témájú ismeretterjesztő stand mondjuk erotika-kiállításon, esetleg diákszigeten? Tudom, nem lenne könnyű szervezni, de lehet, hogy még többen kedvet kapnának. Ha én tudtam volna erről a lehetőségről gyerekkoromban vagy serdülőként, lehet, hogy már sokkal előbb megtetszett volna a praktikussága a dolognak.

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.