S. Hunor

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2009-04-07 - 17 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

S. Hunor
körülmetélés
orvosi ok
2009-04-07
17
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Az én történetem is szokványos dolgokon alapul. Szokványos azoknak, akiknek a fitymaszűkület nem idegen téma. Kiskoromban mentünk talán. 2-3 osztályos általános kis tanuló voltam, és mondta az orvosnő a vizsgálaton, hogy valami nincs rendben. Nekem sem kellett több, kicsit megijedtem, elküldött egy másik orvoshoz a faluban, persze engem addig édesanyám megnyugtatott, hogy nem lesz semmi. Jól van, nyugodt voltam. Felfektettek egy asztalra és megállapították, hogy a fitymám le van tapadva, akkor az orvos lefektetet és lefogtak, és elkezdte húzni a fitymám és egy darabig nem volt gond, de utána kezdődött, olyan fájdalmat éltem át hogy egy életre nem felejtem el. Kegyetlen volt, emlékszem. Aztán mondták, hogy legalább már nem lesz több gondom vele.

Teltek múltak az évek, és nekem érzékeny volt a makkom a külső ingerekre. Csak ugyan fel tudtam húzni a fitymát, hogy tisztítsam, de merev állapotban nem ment, szűk volt és körvonalban gyűrűk jelentek meg rajta. Aztán keresgéltem, tudtam, hogy ez így nem mehet tovább, rákerestem a google-ban, hogy körülmetélés és rátaláltam András oldalára. Nahát, nekem ez volt a megváltás. Itt leírtam a panaszom neki és felajánlotta, hogy beszéljünk erről msn-en. Felvettem és aznap megbeszéltük, hogy mi a bajom, meg mi lenne a helyes számomra. Megkérdezte, hogy van e kijelölt orvosom, mondtam nincs, igazából nem is tudtam, hogy működik ez az egész. És volt olyan rendes és keresett nekem egy orvost a megyében ahol lakom, meg is lett az orvos neve azt mondták, hogy jó sebész többen is. Na, mondom, ez kell nekem. Felhívtam, megbeszéltünk egy időpontot. Elmentünk édesanyámmal, amúgy a szüleim kicsit csodálkozva fogadták, de hát aztán elismerték, hogy ami kell, az kell. Na, hát elmentünk. a magánrendelőbe. Azt mondta a telefonban a doktor úr, hogy ne várjunk, kopogtassunk be, ahogy bementünk, kellett sorszámot húzni, hát este 7 körül ez kicsit fura volt. Na, mindegy, mondtuk hogy megbeszéltük az időpontot, de nem hatott a titkárra, vagy ki volt az. Aztán észrevettem, hogy egy vizsgálat Ára 5.000 forint. És még tudnak aludni! Kihívtam anyum, és elmentünk, nem számítottunk erre, nem tudtam, hogy mi lesz, azt hittem ennyi.

Aztán felmerült a dolog, hogy menjek el az sztk-ba urológiára. Elmentünk ezt a napot sose feledem, ott vártunk reggel 7-től du. 3-ig, hogy bekerüljünk. Jól van, bekerültünk, megvizsgált az orvos, és ajánlott egy részleges körülmetélést. Szerencsére én ekkor már tájékozott voltam András barátomtól, és mondtam, hogy csak a teljes körülmetélésbe megyek bele. Adott egy beutalót a gyermek sebészetre, jól van elmentünk. Vizsgálat megvolt, és adott a másik mélyen tisztelt doktor úr egy időpontot. Épp húsvét szünet előtt volt a műtétem, azt hiszem 7.-n, persze nekem rémálmom volt, hogy az egész műtét alatt ébren leszek. Mindenféleképp altatásban szerettem volna túlesni rajta. De aki így van, mint én NE aggódjon megkérdik, hogy hogy szeretne túlesni rajta !!!!!!!!

Április 6.-n mentünk az aneszteziológus dokihoz, hogy vegyen vérnyomást, meg stb. nekem ugyanis be kellett állítani a vérnyomásom, mert magas. Rendben megvolt ez is, másnap reggel 8-ra a kórházban kellett lennem. Vettem egy könyvet, hogy ne unatkozzak: középkori kínzások címszó alatt! Valamiért el is ment a kedvem délutánra az olvasástól. Édesanyám lement az első könyvesboltba és vett nekem egy kaland könyvet. Beérkeztünk és bevittek a szobába az ágyamhoz, adtak egy jó kis inget, mert ne hogy elvárják, hogy pizsamát hordjon egy 17 éves fiú. Megkaptam, a nadrág az kicsi volt, hála istennek. Négy ágy volt a szobában és a gyerekek, akikkel egy szobában voltam nem voltak idősebbek 11 évnél! Egész nap a sírást és a hangoskodásukat hallottam. Aztán egy pár órára hozta a dokinő a "kábító" kapszulát. Bevettem, azt mondja, hogy nem fogok majd tudni járni. A kicsiket úgy vitték ki kézben a nagyobb termetű férfiak, ápolok vagy segédek, nem tudom. Hát engem biztos nem tudtak volna kivinni. De szépen elsétáltam, még csodálkoztak is rajta. Levittek, aztán levetkőztettek, betoltak a műtőbe. Tök zöld volt minden szokás szerint, na mondom fasza... Adtak egy injekciót, infúziót, azt hiszem, és rám tették a maszkot, amiben nyomatták a gázt. Én egy darabig ébren voltam. A többire nem emlékszem.

Egy másik szobában ébredtem fel, nem tudom, hogy vittek be. egy idősebb fiú volt ott, talán 14 éves volt. vele beszélgettem el, közbe nem akartam aludni, hogy este tudjak, ne a plafont nézzem. Kértem egy fájdalomcsillapítót, mert kicsit szar volt. Az infúziót kiszedték egy olyan 2 óra multán, és olyan éhes voltam, mint a farkas. Kaja idő végre. Nagy csalódásomra egy fél szelet kenyér volt a vacsora tejföllel. Köszönöm szépen.. … kórházi kaja. Aztán kellett kötést cserélni, bele volt ragadva, meg kicsit ijedt voltam, de végül is lejött, és egy nagyon rendes nővér hozott nekem egy Bactroban nevű kenőcsöt, ami fertőtlenít, és nem ragad a sebemre a géz. Az első WC-zés, hát, mint a kislányok ülve. Kicsit szar volt elővenni, meg visszatenni a fegyvert, vagy 10 percet eltököltem egy WC-zésnél. Aztán jött az alvás idő, minden órában felébresztett egy nővér, hogy nézzék a vérnyomásom. Hogy szakadjanak meg! Reggel megint éhesek voltunk, végre reggeli 10-kor: 2 zsemle nutellával, meg teával.. TEÁVAL – istenem, nem vagyok hozzászokva az ilyen nutella, meg lekváros kenyerekhez fő étkezéseknél. Olvasgattam, tv-zgettem, valahogy nagy nehezen eltelt. Aztán jöttek a szüleim, na mondom, itt az én időm csomagoltam össze. Aztán mentem is, amilyen gyorsan csak lehetett, az autóba. Anyum, a drága, várt engem étellel és üdítővel, Jaj, az volt a mennyország!

Haza értem, gépeztem, pisilgettem, mint a kislányok. Két hét nagyon nehezen telt el, már mindenre felállt, aztán nem bírtam magammal. kiszedtem a varratokat, könnyítenem kellett magamon. Nagy nehezen sikerült aznap háromszor is! Azóta már megvagyok, hála istennek. Még kicsit érzékeny az alsó nadrág, az kell megszoknom. Szerintem már élesben is ki tudom próbálni, nyáron meglesz az is! Tehát, akinek kell ez a műtét, VÁGJON BELE a szó mindenféle értelmében.

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.