P. Gábor

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2017-04-11 - 0 évesen
Orvos: dr. Bánfi Gergely (Budapest) magán

Alapadatok

P. Gábor
körülmetélés
orvosi ok
2017-04-11
0
dr. Bánfi Gergely (Budapest) magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Előzmények

Nekem relatív fitymaszűkületem volt gyerekkorom óta. Merev állapotban nem tudtam hátrahúzni a bőrt, plusz a fék is rövid volt. A szüleim akkoriba javasolták hogy látni kéne egy orvosnak, de makacs gyerek réven ez ennyiben kifulladt. 14 évesen realizáltam hogy ez így nincs rendjén teljesen. és amennyire tehettem utánajártam. Ekkora a tv-ben találkoztam egy elrettentő műtéti malőrrel a körülmetélés kapcsán, ami egy életre beleégett az agyamba és temettem a gondolatot. Ezután már félve ismerkedtem, nőtt a szégyenérzet, a tehetetlenség érzése. Hosszú évekig őrlődtem rajt, míg kb fel is adtam hogy ezt a helyére tegyem, mint orvosilag mint lelkileg. Aztán ahogy telt az idő csak furdalt a dolog és felnőtt fejjel realizálodott ez nem maradhat így. 2 évig forgattam magamban a dolgot, közben erre az oldalra is rábukkantam. Ez volt egy mérföldkő ahol felvettem a kapcsolatot Andrással, de itt még nem voltam valami elszánt, elhalt a dolog.

Aztán amiben nem hittem megtörtént, megismertem valakit akiért úgy éreztem ezt végigcsinálom. Vele először életemben megosztottam ezt a problémámat, ami ekkorra nem kis súllyal nehezedett rám, aztán a reakcióból rá kellet jönnöm ez nem a világ vége. ez volt a katalizátor. Másnap a háziorvosomnál kezdtem a napot. Mindenféle szégyenérzetet lenyelve közöltem a problémámat(persze azért remegő lábbal.) Azonnal ajánlott egy fiatal jóhírű helyi orvost. Felkerestem még aznap telefonon, és egyeztettünk egy időpontot is.

Pár nap múlva már a maszek váróban ültem egy könnyedebb izgalommal. Kedvesen fogadott bemutatkozott, elmondtam a panaszom, nyugtázta és egy ehhez szükséges teljes vizsgálatba kezdünk. Víztelet minta, helyi ultrhanggal egy vese és prosztata vizsgálat követte, majd jelezte hogy minden rendben. Természetesen szemrevételezte a szerszámot, mind a rövid féket, mind a szűkületet nyugtázta. Rátértünk a lehetőségekre. teljes metélést javasolt, ekkora már ezt lefixáltam magamban, nem is volt kérdés.

 

Rá 2 hétre kaptam is egy időpontot. Javaslata szerint abban maradtunk ezt a kórházban végzi el TB-s alapon. Ezért a konzultációért és vizsgálatért pedig 8000 ft-ot kért. Ezután realizálodott bennem mi is fog történni és kezdtem izgulni. Arra is rájöttem hogy ezt nem fogom tudni titokban lezongorázni, igy a közeli családi körnek elmeséltem a dolgot, illetve a munkahelyemen is jeleztem a kényszerpihenőt.

Műtét napja

Május 11.-én reggel fél 8 kor volt a megbeszélt időpont a kórház urológia osztályán. Ide azért remegő lábakkal és gyomorideggel érkeztem, de kétség már nem volt bennem, csak a gondolat hogy el sem hiszem hogy itt vagyok és megtörténik, amin 15 évet stresszeltem. Aztán jött a doktor úr ismét kedvesen köszöntött, átbeszéltünk ezt-azt, majd a nővérek gondjaira bízott. Egy betegszobába kísértek ahol volt rajtam kívül 3 fekvőbeteg egyéb műtéti indokkal. Itt megkaptam a zöld hátulgombolósomat, és egy széket... ez volt mindenem. Se ágy se szekrény se egy öltöző. Tehát egy betegszoba közepén vetkőztem meztelenre és öltöztem át. Ezen a ponton már nem ismertem a szégyenérzetet :) Ezt már a helyi kórház helyzetének tudtam be, szörnyű híre van, ez itt aggasztott. Itt végül várattak velem 40 percet, majd megjött a beteghordozó aki a műtőbe kocsin tolt be, majd átkerültem a műtőasztalra. Egy kedves nővér készített elő mindent majd megjelent a doktor úr is. Rádió bekapcsol, bemosdás, ecetera... Deréktól lefele nem láttam semmit kaptam egy takarófalat. A lábfejemet leszíjjazták, erről már előtte olvastam hát mondom rendben van. Majd fertőtlenítés gazdagon, és a "kellemetlen" érzéstelenítés. Ettől nem tartottam mert sokan írták hogy épp csak kellemetlen. Na itt már jól tették hogy le volt kötve a lábam, mert feszítettem mindenfelé fogcsikorgatva. A szerszám tövét körbeszurkálták kifejezetten hirtelen mozdulatokkal, majd a hatást nem megvárva végigmentek rajt és a műveletet megkoronázták a makkba jó mélyen még kettővel. mindet éreztem, méghozzá nagyon. Pedig a fájdalomküszöböm fent van a tömérdek beleseteimnek hála.( itt úgy gondolom a műtőssegéd dolgozott rutinbol, mindenestere valami nem volt kerek mert a makkomon 2 hétig éktelenkedett egy seb a szürás miatt.) Ezután már nem igazán éreztem semmit, csak a matatást pont ahogy mások beszámoltak erről. Közben hallgattam a csevejt, mi is zajlik ott, minden rendben van e? Amikor: -nem jó, kilyukad... -Ott van a másik. -új kell. ???? Itt veszettül ráncoltam a szemöldököm és lepörögtek előttem megnyomorított életem hátralevő napjai mikor az orvos végül húzott egy új kesztyűt... Végül a műtét cirka 30 perc alatt lezajlott komplikációmentesen. Megkaptam a szorítókötést, visszatoltak a rezidenciámra, majd egy óra pihenés ahol magamhoz térhettem valamelyest. Nem történt vérzés jól vagyok, kaptam gyógyszert az útra, mehettem isten hírével. A hazaút saját lábon az autóig sok pihenővel járt, illetve a vezetés sem volt felhőtlen. Majd otthon maratoni fekvésbe kezdtem.

Mütét utáni napok

Teljesen más érzés, felszabadultabb vagyok. Igazság szerint már alig rémlik milyen volt előtte, nagyon hamar megszoktam. Persze ha az ember végre egészséges, teljes önmaga ahhoz könnyű hozzászokni. ami az élvezeteket illeti, teljesen más világ, mintha újra azt érezném mint tinédzser koromban az első alkalmakkor. :) Tehát, esetemben minden szuper, a metélésre még nem tértem ki, orvosi jellege miatt nagyon kevés belső fitymát hagytak, illetve lazára hagyták ami alaphelyzetébe nekem annyira nem tetszik, de mivel merevedéskor nekem többszöröse lesz, jól van az úgy inkább.

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.