P. Sándor

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2009-01-13 - 41 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

P. Sándor
körülmetélés
orvosi ok
2009-01-13
41
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Szevasztok!

Ígéretemhez híven megírom a beszámolómat, igaz pár hónap késéssel, ezúton is elnézést kérek Andrástól, aki mindig készségesen ellátott tanácsokkal. Köszönöm szépen! Mindenkinek melegen ajánlom.:)

Nos, esetemben a beavatkozás egészségügyi ok miatt, 41 éves koromban történt. Valószínűsíthető a kezdődő diabétesz, ami köztudott, hogy okozhat szűkületet, de azóta sem derült ki pontosan az ok, mert a cukrom kellő odafigyeléssel lement a normál értékre. Műtét előtt volt pár hónap szenvedés, mert gombagyanú is felmerült, de mint utólag kiderült, rossz helyen tapogatóztunk. Csak annyit mondhatok, akinek valamely ok miatt időszerű a beavatkozás, ne halogassa, hogy minél előbb teljes értékű életet élhessen, gondolok itt többek közt az ágyra.

Nem is szaporítom a szót, kb. 3 hónapos tapogatózás-kezelés kenőccsel, tünetmentes időszak, majd újra berepedezés stb.- után végre eljutottam egy urológushoz, aki egyből mondta, hogy műtét, lenyisszantja a fitymát. Adott időpontot, ami idén (2009) január 13-ára szólt.

Reggel be a korházba, adatfelvétel stb., majd be a kórterembe, ahol jött a malmozás délig, aztán az emberke a kocsival, hogy menet van.:) Textil le, fel a kordéra, fel a lepedő, majd utazás a műtő előkészítőhöz. Ja adtak valami kék bogyót, de nem vettem be, mert nekem semmiféle kék bogyóra nincs szükségem (szerencsére), meg mondták többen is, hogy semmit nem használ. Na műtét-előkészítés, fel egy másik kocsira, betakarás, leszíjazás, ami eleinte rémképeket juttat az ember eszébe, viszont hasznos mindenképp. Betoltak a műtőbe, jött a rudimosás Betadine oldattal, majd a 2 doktor bácsi, egyik megkérdezte minden ok-e, mondom hápersze, mintha napi 3 fitymaműtétem lenne.:)

Nos maga a műtét: Jött az első injekció, amit követett még pár, nem tudom mennyi, az első az kellemetlen, már amennyire egy injekció az tud lenni, a többit már nem érezni. Aztán húzogatták felfele, osztottak-szoroztak, majd csak sejtéseim vannak, hogy vágás, ami fájt... Hozzáteszem, nekem sosem hatott kellőképpen az érzéstelenítő, akiket előttem, és utánam műtöttek, senki nem érzett már semmit az első injekció után, én igen. Nos a fájdalom miatt vártak kb. 5 percet és folytatták, utána már nem volt gond, szinte semmit nem éreztem, azaz csak annyit, hogy matatnak, meg néha olyan karcoló valamit... A műtét nálam 1 órás volt, hogy miért nem 25-30 perc mint másnak, nem tudom. Műtét közben kérdezgették, hogy jól vagyok-e, minden rendben stb., szóval figyeltek, nehogy tovább csinálják, ha közben véletlen eldobom a kanalat.:) Fölöslegesen nem dolgozunk jelige.:)

Műtét után vissza a kórterembe, majd ismét a malmozás. Utánam még volt 3 ilyen beavatkozás, amikor végeztek, jött a doki és közölte, hogy nem szívesen engedne el ma minket, maradjunk másnapig. Lásd kivel van dolgod...maradtunk. Másnap reggel jött, kötés le, (-megnézi? -no thx) majd közölte, hogy mehetünk, 2 hét múlva kontroll.

Maga a gyógyulás nekem 4 hétig tartott, szigorúan kamillateába áztatás, Betadine csöpögtetés mellett. Ez a 4 hét úgy nézett ki kb., hogy 3 hétig nagyon lassú volt a javulás, majd a 4. héten rohamos lett. Nem volt semmi komplikáció, így erről nem is írnék. Hja annyit azért hozzátennék, hogy senki ne ijedjen meg a látványtól, nekem is voltak olyan érzéseim, hogy ebből többet nem lesz rudi, de lett.:)

Ha valaki túlesik ezen a beavatkozáson, ne lepődjön meg az első időkben, hogy derékszögben is tud vizelni, meg különböző, azelőtt szinte elképzelhetetlen irányokba, esetleg egyszerre 3 irányba...:) Sípóz nekem bejött, úgy tiszta maradt a vizesblokk.:)

Beszámolómból kiderül, hogy nem magánklinikán végezték a beavatkozást. Nem anyagi ok motivált, csak hirtelen jött az egész, és mondtak időpontot stb., nem akartam halogatni, hanem minél előbb gyógyult lenni. Akinek fontos a diszkréció, és a minőség, gondolok itt az esztétikumra, ha teheti, menjen magánklinikára.

Hát kb. ennyi lenne, ha valakinek segítettem beszámolómmal valamiben is, már megérte, ha nem, akkor is.:) Csak annyit mondhatok, ha dilemmában vagy, ne halogasd, nem bántam meg, Te sem fogod. Azt bánom, hogy nem egyből a műtéttel kezdtem...

Minden jót!
S

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.