H. Gábor

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2008-01-05 - 32 évesen
Orvos: dr. Fekete Ferenc (Budapest) magán

Alapadatok

H. Gábor
körülmetélés
orvosi ok
2008-01-05
32
dr. Fekete Ferenc (Budapest) magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

1975-ben születtem és két hete, 2008. január 5.-én volt a műtét, tehát 32 éves koromban. Dr. Fekete Ferenc csinálta a műtétet. Fekete Dr.-t csak egyféleképpen tudnám jellemezni, egyszerűen PROFI. Nem volt fitymaszűkületem, és letapadásom se, de már két éve szenvedtem attól, hogy állandóan begyulladt a makkom. A tisztálkodást rendszeresen végeztem, mivel teljesen fel tudtam húzni a fitymámat ennek nem is volt akadálya. A gyulladásokat Pevaryl krémmel kellett kezelnem. Elmúlt tőle de kb két hét múlva megint előjött. Tiszta, igényes ember vagyok, de ettől a problémától sehogy sem tudtam megszabadulni. Aztán a feleségemnek is lettek problémái, erre az urológus azt mondta, hogy simán átadhatjuk egymásnak. A történethez hozzá tartozik, hogy van két pici fiúnk. A nagyfiam 3 éves, ő körül van metélve, mert fitymaszűkülete volt és nagyfokú letapadása is. (A kicsin is gondolkodunk, ha nagyobb lesz, de ő még csak 1 éves.)

A nagyfiam műtéte kapcsán olvasgattam utána a körülmetélésnek, és ekkor jöttem rá, hogy a gyulladásos problémáimat véglegesen meg tudnám oldani. Pedig jártam Fekete dr. előtt két urológusnál is, és egyik sem tanácsolta, sőt még csak meg sem említették a körülmetélést. Az egyik orvos azt mondta, hogy a hasamon keresztül bevezetne egy hosszú tűt, és azzal venne le steril vizeletet, hogy kiderülhessen a problémám oka, hát gondolhatjátok, hogy ezt nem engedtem. A körülmetéltséggel járó pozitív hatás is nagyon meggyőzött. Szóval utánanéztem, a műtétnek és megcsináltattam. Ha jobban belegondolok, nem csak a gyulladások miatt csináltattam meg, hanem azért is, mert egyszerűen körülmetélt akartam lenni. A műtét előtt még – mielőtt bejelentkeztem volna – 3-hónapig hátrahúzva tartottam a fitymámat, és láss csodát, elmúltak a gyulladások, a makkom felszíne selymes, egészséges tapintású lett.

Bejelentkeztem a műtétre, melyre további egy hónapot kellett várnom. A műtétben egyetlen kellemetlen dolog volt, az érzéstelenítés, de ki lehetett bírni, aztán már semmit sem éreztem. Mintha egy kődarab lenne a lábam között. Harminc perc volt az egész, utána még harminc perc megfigyelést követően saját lábon busszal hazamentem. A műtét után két nappal már mentem dolgozni. A műtétkor felhelyezett kötést két nap után kellett eltávolítanom, illetve kicserélnem, amely egy picit bele volt ragadva a sebbe, de betadinos áztatás könnyen megoldotta ezt a problémát. A reggeli merevedésekkor volt egy kis feszítő érzésem, de ezt sem nevezném fájdalomnak. Ami hihetetlen számomra, hogy az egész gyógyulási folyamat alatt tulajdonképpen nem is éreztem fájdalmat. Lehet, hogy szerencsés alkat vagyok.

A kötést naponta cserélgettem, a seb napról napra egyre szebb lett. A makkom hátsó részén keletkezett véraláfutások egy hét alatt felszívódtak. A műtét másnapján bedagadt a makkom, de pár nap alatt az is visszahúzódott. Az első varrat a műtétet követően a hatodik napon eset ki, amin nagyon csodálkoztam, és meg is voltam ijedve, hogy szét ne repedjen a seb, de nem volt semmi baj, ezután minden kötéscserekor egy-egy szépen kiesett, illetve volt olyan, ami már olyan laza volt, hogy fogtam és kiszedtem. A tizenkettedik napon kiesett az utolsó varratom is. Semmilyen gyógyszert, vagy fájdalomcsillapítót nem kellett bevennem.

Az eredmény nagyon tetszik, néhol még vannak dudorok, főleg ahogy néztem ott ahol vastagabb ér futott, de lehet érezni, hogy napról napra lágyabbak, kisebbek ezek a részek is.

Gábor
horvathgabor75@gmail.com

*

A szerkesztő utószava: Gábor később újra jelentkezett, s mesélte, hogy azóta a kisebbik fiát is körülmetélték. Sőt, érdekes módon, abban a budapesti kertvárosi uszodában, ahová a srácokat úszásra viszi, több hasonló korú kisfiú van körülmetélve.

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.