Shmuel

Beavatkozás: körülmetélés / vallási ok
Időpont: 2002 - 28 évesen
Orvos: dr. Lőwy Tibor (Budapest) magán

Alapadatok

Shmuel
körülmetélés
vallási ok
2002
28
dr. Lőwy Tibor (Budapest) magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

"Shmuel", aki most 38 éves, vallását nem gyakorló, asszimulált budapesti zsidó családba született, és 10 éve, nem sokkal a házasságkötése előtte végeztette el a körülmetélés.Kedves András!

Hosszas gondolkodás után döntöttem csak úgy, hogy megosztom az én történetem is, mivel nálam kizárólag vallási okai vannak/voltak a brisznek, és mivel Magyarországon kevesen vannak, akik hasonló cipőben járnak, így nem voltam egészen biztos, hogy bárkinek is adhatok ezzel segítséget, de végül is, ha csak 1 embert megmentek.

Szóval, a 70-es évek közepén, amikor születtem, a szüleimnek eszébe sem jutott körülmetéltetni. Bár a zsidóságunkat nem titkolták, mint sok más családban, de mégis ez fel sem merült. en kb. 15-16 évesen (1990-et írunk) jutottam el oda, hogy mar eljártam zsinagógába (egyedül és a mamám szerint titokban) es szépen lassan beletanultam a saját zsidóságomba, ami sokkal kevésbe vallási, mint inkább tradicionális, kulturális, életviteli stb. alapú. Pár év alatt eljutottam oda, hogy napi természetességgel éltem már meg a zsidó élet eseményeit, ünnepeit, itthon is es közösségben is tehát 20-25 éves koromra "behoztam" amit az asszimilálódott családomban senki nem ismert vagy gyakorolt volna

Ennek a folyamatnak egyenes eredménye volt, hogy amikor par evvel később először felmerült bennem (es a feleség-jelölt barátnőmben) az esküvő, család, gyerekek gondolat, illetve az a bizonyosság hogy a saját fiamat is körül fogjuk metéltetni születését követően, akkor teljesen természetessé vált, hogy magamat is megmalenoltatom.

A végrehajtás egyszerű volt es gyors, a rabbi barátom tanácsát kérve es követve, illetve az o jelenlétében az amerikai úti zsidó kórházban estem át a briszen, ami egy kitűnő hangulatú kb. 1 óra volt, közben áldásokat mondtunk, sokat beszélgettünk, nevettünk. a gyógyulásom kb. 2 napig tartott mindenfajta komplikáció nélkuül.

Azóta fiam is született, őt is körülmetéltettük, nagyon remélem, ha neki is fia születik nála is ez lesz a természetes

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.