S. Zoli

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2009-06-18 - 15 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

S. Zoli
körülmetélés
orvosi ok
2009-06-18
15
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Szevasztok!

Mint itt mindenki a honlapon, én is átestem 1 hónapja a műtéten, fitymaszűkület miatt. Elég rég óta megvolt már a szűkület, igaz hogy még akkor nem is tudtam, hogy baj lenne a farkammal. Azt hittem, hogy ha majd növök, elmúlik, de nem is nagyon foglalkoztam vele.

Az a érdekes hogy a honlapra sem úgy találtam rá, hogy a problémám után kutattam volna, hanem a TV-be szó volt a körülmetélésről, és nem tudtam pontosan, hogy mi az, csak azt hogy valamit az ember farkával csinálnak, így hát rákerestem a neten. Olvasgattam a honlapot és amikor a fitymaszűkülethez értem egyből magamra ismertem. Utána rengeteget olvastam utána a témának és felkészültem a dologra, viszont hanyagoltam a dolgot kb. fél évig, mert a középiskolába akkortájt volta a felvételi, és nem nagyon lett volna jó ha 1-2 hetet kihagyok az iskolából. Az a fél év alatt elég sokat gondolkoztam a témán gyakran este fél 1-ig. Ami legszarabb volt az egész fitymaszűkületben, hogy ha ránéztem egy jó csajra első gondolatom az volt, hogy milyen kurva jó csaj, a másik meg, hogy fitymaszűkületem van… Ez idegesített a legjobban, úgyhogy úgy gondoltam, minek halogatni a dolgot, minél előbb túlvagyok rajta, annál jobb. Aztán miután már annyi dolognak utánanéztem a neten, még mindig volt pár dolog, amit nem teljesen értettem, meg volt még jó pár kérdésem ezért vettem fel Andrást, a honlap szerkesztőjét MSN-re, mert hát ki tudna többet nála a körülmetélésről? Ekkor még eléggé féltem a teljes körülmetéléstől és gondolkodtam, hogy lehet, elég lenne részleges, de András bíztatott, hogy ne végeztessek félmunkát, meg hát elég meggyőzően tud beszélni, hogy milyen jó metéltnek lenni!

Rá egy-két napra felkerestem a helyi orvost. Az egyik honlapot lévő metéltet is ő metélte, és hát láttam, hogy érti a dolgát és jó munkát végzett és megbíztam az orvosban és nem is igazán izgultam vizsgálat előtt . Mivel még féltem a teljes körülmetéléstől, megkérdeztem az orvost, hogy esetleg részleges szóba jöhetne-e, azt mondta, hogy kb. a fityma fele maradna meg, mondom, úgy már semmi értelme és vágjunk bele a teljesbe. A lelkem mélyén örültem is neki, mert kezdett megtetszeni a dolog.

Aztán eljött a műtét napja, bementünk a kórházba, leborotváltak, a nővérkék bekötötték az infúziót, és közben belém nyomtak 2 liter vizet. (Gondolhatjátok, hogy műtét után milyen kellemes lehetett.) Aztán letoltak a műtőbe, ahol elaltattak, mert altatásban csinálták a műtétet. Szerencsére az altatásnak, fél 3-ig nyugodtan tudtam aludni, de azután rettenetesen rossz volt. A 2 liter víz miatt egész nap hugyoznom kellett, aztán átázott kötéssel visszafeküdni az ágyba. Ez volt a legrosszabb az egész dologban. A műtét után picit fájt a heg, de az elhanyagolható volt. Szerencsére másnap levették a kötést és hazaengedtek. Utána már nem volt semmi kellemetlenség, azon kívül, hogy egy-másfél hét utána egész nap állt a farkam, és az elég kellemetlen frissen metélt farokkal. A varratok a 3. hét után kiestek, és már könnyíthettem magamon, tehát teljesen túl voltam a dolgon és mehetett minden tovább a régi kerékvágásban.

Egy hónappal a körülmetélés után elmondhatom hogy megérte a dolog, és jó, hogy nem vártam sokat vele, minthogy sokan írják hogy bánják hogy vártak vele. Picit féltem a masztitól, hogy milyen lesz, de ugyan olyan jó, semmivel sem rosszabb, mint fitymásan. Csak azért mondom, mert hátha van olyan, akit érdekel a beszámolóm és a műtét előtt áll, és ez aggasztja.

Üdv,

Zoli

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.