50 éves férfi

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2023-08-29 - 50 évesen
Orvos: Dr. Bordás Noémi (Kiskunhalas, Budapest) magán

Alapadatok

50 éves férfi
körülmetélés
orvosi ok
2023-08-29
50
Dr. Bordás Noémi (Kiskunhalas, Budapest) magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Műtét leírása

2021-ben merült fel bennem először, hogy talán megoldást kell találnom a merevedéssel kapcsolatosan jelentkező problémáimra. Talán tanulságokat és bíztatást adhat a történetem másoknak is, ezért részletesen leírom, hogy miken és hogyan mentem keresztül.

Tizenéves koromban feltűnt, hogy amikor merevedésem van, a fitymám a makk mögé szorul és fájdalmat okoz. Ennek az oka a túl rövid fék lehetett, de akkor én ehhez még egyáltalán nem értettem. Annyit láttam, hogy fitymából sok van és egész tágas, a fék viszont rövid, és gyakran kisebesedik. Azt sem tudtam akkor, hogy ez valós probléma, én egyszerűen a szexuális tapasztalat hiányára gyanakodtam - majd megoldódik, ha itt lesz az ideje!

Amikor elkezdtem aktív szexuális életet élni, a problémák megszűntek, olyan módon, hogy a fék rövidsége nem okozott többé fájdalmat, így a "szerszám" tökéletesen használható volt. Az eredeti problémáról teljesen megfeledkeztem, számomra nem is merült fel többé a következő évek alatt.

Negyvennyolc éves koromban kezdtem azt érezni - 28 év aktív szexuális tapasztalattal -, hogy már kellemetlenül szoros a fitymám, és a szexuális együttlét már egyre gyakrabban okoz fájdalmat. Ekkor még a síkosító használataával ezt a problémát el lehetett fedni, de már el kellett határoznom, hogy mielőbb megnézetem magam egy hozzáértő orvossal is.

A vizsgálatra egy más által ajánlott urológus orvoshoz mentem el, aki alaposan megvizsgált, és megállapította, hogy relatív fitymaszűkületem van. Ez azt jelenti, hogy bár nyugalmi állapotban nem okoz semmiféle problémát, merevedéskor azonban, a makk megduzzadása miatt, a fityma nagyon nehezen tud hátrahúzódni, illetve esetenként el is szorul a makk mögött, és emiatt nem tud visszacsúszni. A szorulás erőltetése miatt a fityma folyamatosan hegesedik, ami azt fogja okozni, hogy egyre szűkebb lesz. Azt javasolta, hogy műttessem meg, a későbbi problémák elkerülése végett.

2023 májusában vettem észre, hogy a szűkülés hirtelen erősödni kezdett, és merev állapotban gyakorlatilag nem lehet hátrahúzni a fitymát. Felkerestem egy elismert egészségközpont urológusát, aki megerősítette, hogy ez már valós probléma, és ha nem műttetem meg mielőbb, úgy összeszűkülhet, mint egy szívószál, és onnantól csak pisilni tudok majd vele.

Bejelentkeztem az egészségközpont sebész-urológusához, tőle kaptam egy leghamarabbi időpontot szeptember végére. Örültem, hogy végre túl leszek rajta. És ekkor jött az ijedség: augusztusra hirtelen olyan mértékben összeszűkült a fityma, hogy fájdalmassá vált még az is, hogy ernyedt állapotban megtisztítsam, és minden hátrahúzás után egy hajszálnyival jobban tovább szűkült, míg végül már nem tudtam hátrahúzni!

Kétségbeesve írtam neki vasárnap éjfélkor egy emailt, majd másnap délelőtt hívtam is őt telefonon. Megnyugtatott, és azt válaszolta, hogy azonnal meg tud műteni, ha elmegyek hozzá két napon belül Kiskunhalasra, ugyanis a budapesti helyszínen nyáron nem dolgozik, ezért is volt az, hogy csak szeptember végére tudott eredeti időpontot adni.

A műtétet augusztus 29-én végezte el, Kiskunhalason, a kórházban, miután alaposan tájékoztatott, és bármit kérdezhettem tőle, amíg csak ki nem fogytam a kérdésekből. A műtőssegéd jópofa emberke volt, és hogy én is jópofizással enyhítsem a félelmemet, megkérdeztem tőle, hogy fájni fog-e. Kérdezte, hogy micsoda, a műtét? Mondtam, hogy igen. Azt nem fogja érezni, mondta, viszont a szuri az eléggé fájdalmas lesz. Kérdeztem, hogy jobban, mint egy vérvétel? Mosolygott, majd azt válaszolta, hogy "abban biztos lehet!" De "túl szokták élni", és higgyem el, utána már nem fogok érezni semmit. ... És igazat is mondott.

Az eredeti terv az volt, hogy a fitymából levágják a beteg részeket, és amennyit lehet, megmentenek az eredeti hosszból, tehát cél volt a megtartó kezelés. Sajnos a helyzet azt mutatta, hogy teljes körümetélést kell végrehajtani, olyan kiterjed volt a hegesedés. A műtét 30 perc körüli volt, majd meg kellett várnom az első vizelést, és mehettem is haza. A doktornő kérte, hogy vegyem fel messengeren, és írjak neki, ha bármi változna, vagy ha megerősítésre, megnyugtatásra van szükségem.

Másnap nagyon vagány voltam, csak a makk felülete volt érzékeny. Harmadnapra azonban eléggé fájni kezdett az egész, de nem tudtam meghatározni, hogy pontosan hol. Talán az a varrat, ahol a makkról a féket levágta és a helyét összevarrta. Négy-öt napig tartott az erősebb fájdalom, ami főleg járkálásnál jött elő - advillal, saridonnal, algopirinnel csillapítottam felváltva. Négy nap után éreztem, hogy a makk kilátszó felszne már nem érzékeny, és a varrások, vágások sem fájnak. Ekkor átkötöztem. Megijesztett először, hogy a makk alá van varrva a viszonylag hosszan hagyott fityma, de azt is láttam, hogy az orvos nagyon szép munkát végzett: gyakorlatilag ránézésre szinte az sem látszik, hogy ez a műtét pár napja történt.
A nyolcadik napon egészen jól érzem magam, óvszer segítségével végre teljesen le tudtam zuhanyozni, és már az átkötözés, betadinos csöpögtetés sem okoz problémát vagy fájdalmat. A doktornő szerint 7-10 nap a gyógyulás, utána még két-három hét a regenerálódás, és ahogy látom, ez a 7-10 nap teljesen reálisnak mutatkozik.

Jó és megnyugtató döntés volt, hogy elvégeztettem, a műtét előtti héten már nagyon féltem a fitymaszűkület komplikációitól. A műtét után féltem attól, hogy meddig fog fájni és hogy milyen lesz. Mostanra mindkét félelmem elmúlhatott, nagyon bíztatónak látom a helyzetet. Szetember 13-án megyek kontrollra Budapestre.

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.


Név: erszenyk
Időpont: 2024-03-05 09:59:35

Az utolsó hozzászólásom. Eltelt fél év, és hibátlan lett a szerszám, tökletesen működik, a makk újra megfelelően érzékeny a használat közben, használaton kívül pedig semmi zavaró érzése nincs. Nagyon jó döntés volt, persze szükséges is volt megműttetni. A műtéti heg alig látszik, fel sem tűnik, hogy hol van. Teljesen elégedett vagyok, Dr. Bordás Noémit bárkinek szívesen ajánlom!

Név: erszenyk
Időpont: 2023-11-10 15:37:57

Sziasztok!

Több, mint két hónap eltelt, majdnem két és fél hónap, mostanra elkezdett kicsit visszaérzékenyedni a makk, ami nagyon jót tesz a partnerkapcsolatban, újra teljes körűen tudom használni. 

Nagyon jó szívvel ajánlom Bordás Noémi doktornőt, nagyon nagy tapasztalatú intim-plasztikai sebész, és emberileg is meghaladta az elvárásaimat.

Szép napot!

Név: erszenyk
Időpont: 2023-09-19 13:22:28

Három hét után teljesen rendbejött, nem fáj, nincs varrat, merevedéskor is rendben van, tökéletesen működik. 

Név: erszenyk
Időpont: 2023-09-15 07:54:31

A kéthetes kontrollon megnézte a Doktornő, és azt mondta, hogy ne aggódjak, teljesen rendben van, nagyon szépen gyógyul. Picit még ödémás a makk és a visszavarrt fitymaszár, de ez is el fog múlni egy hét alatt. A merevedéses fájdalomra is azt mondta, hogy meglátom, hogy rendben lesz.

Kérdezte, hogy kiszedje-e a varratokat, de mondtam, hogy inkább ne, mert azt gondoltam, hogy az most nekem túl fájdalmas lenne. Azt mondta, hogy kis ollóval vagdossam át óvatosan a kilátszó részeit, és akkor megoldja a természet.

Végül két napra rá egy kis csipesszel kihúztam a varratok felét, majd a többit átvágtam, és így azokat is ki tudtam húzni.

Este kipróbáltam, hát tökéletes lett! Nem fáj, teljesen begyógyult, hibátlanul működik! Bár idő kellett hozzá, hogy egyáltalán valamit kezdeni tudjak vele így fityma nélkül, de éles helyzetben már biztos, hogy működni fog.

Hálás vagyok a Doktornőnek, Bordás Noéminek - a profizmusáért, az emberi hozzáállásáért, és hogy ezzel valójában életmentő beavatkozást végzett el rajtam.