Jani.R

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2022.06.14 - 54 évesen
Orvos: Dr Omar Nafez (Bad-Homburg) állami

Alapadatok

Jani.R
körülmetélés
orvosi ok
2022.06.14
54
Dr Omar Nafez (Bad-Homburg) állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Műtét leírása

Műtét napja
Előzmények

Gyerekkorom óta fitymaszűkületbe szenvedtem, ez a betegség elkisért egészen a serdülő koromig. Majd egy szexuális együttlét alkalmával felszakadt a fitymám. Később kisebb-nagyobb panaszokkal de működött a dolog. A panaszokat (kisebb repedések, vérzések, erekció esetén fityma feszülés), ezeket fellülírta a szex öröme. Majd 49 évesen berántottam egy szív-infarktus, ennek a hozadéka Diabétes 2-es cukorbetegség. Gyógyszereim hatására, "mellék hatások" folyamatos gyulladásokon estem át, értsd makk, fityma, és húgyúti valamint prosztata. Sok gyulladástól hegesedett a fitymám, mely szűkületet hozott létre. Sok krémes kezelés javított de nem hozta az elvárt eredményt. Így urológusom a körülmetélésre tett javaslatot.

 

Műtét

Június 13-14. ére kaptam időpontot. Első nap vérvétel, majd utána beszélgetés a műtét lefolyásáról, és az esetleges kockázattokról, és persze a pontos időpont másnapi műtétre.

Érkezés a klinikára14.-én 10.15-re, majd fél óra múlva szólítottak, hááááát mit nem mondjak enyhén be voltam rezelve, de mint utólag kiderült oktalanul. Egy fiatal műtőssegéd betessékel egy kis helységbe, hol megszabadultam a rövid és az alsó gatyámtól. majd fel kellet feküdnöm a műtőasztalra. Majd a péniszem körül (amit gondosan megkopasztottam előző este) megtörtént a fertőtlenítés, majd letakart és vártuk az orvost. Megérkezett a orvos, aki rövid bemutatkozás után közölte hogy ő végzi a műtétet, és hogy neki is fogunk. Egy paravánnal leválasztották a műtéti területet, majd orvos közölte hogy szúrást fogok érezni a péniszem tövénél. Csak az elsőt éreztem, és amennyire bevoltam tojva tőle.... Nem fájt jobban mint a fogászati kezelésen kapott injekció. Majd a próba érintést végzett amit még jócskán éreztem, így kaptam még egy kis lidocaint. Újabb próba után már neki is fogtak a beteg fitymám eltávolításához, melyből igazából a enyhébb rángatásokon kívül semmit nem éreztem. A varrással kötözéssel együtt kb 40perc volt a művelet. Felöltöztem, majd a váróba meg kellett várni az első vizeletemet, majd ellenőrzés, ellátás tanácsnokkal, és már távozhattam is. Másnap urológusomnál kontrol, kötözés.


Gyógyulás, lábadozás

Az első napok, háát nem egy egyszerű menet volt. A klinika elhagyása is okozott egy kis kellemetlenséget, hisz az 54 évi fedettség után a makkom igen csak érzékeny volt (lett), ugye sohasem hordtam hatra húzva a fitymám, hisz hiába húztam hátra Ő automatikusan vissza ment a helyére. Így minden egyes találkozás a alsónadrággal igen csak irritálta, ami egyben jó, és egyben kellemetlen érzés volt. A klinika kijáratától a mélygarázsig 6 reszetelés után jutottam el, ugyanis 3 simi után nem akart elférni a kötésben. Így mindig megállva, keresve valami tereptárgyat melyre a bal lábam felrakva , kicsit pucsítva vártam a megnyugvást. :) Párom, ki elkísért, minden egyes attrakciómat kaján vigyorral nyugtázta. "Mikka makka" 3-4 nap után megnyugodott, kezdte megszokni az új helyzetet, ami inkább kellemetlen volt az a húgycső nyílás (makk csúcs) érintkezése a alsónadrággal, szúró érzés, de 5-6napon ez is alább hagyott. 7-8-9. nap Szépen javul, csak egy kis ödéma van a varratoknál, melyekből már néhány eltávozott. 10-11-12. nap Már csak pár varratom maradt, és jobban tud nyújtózkodni, már nem tűnik rövidnek mint az elején. Már megbarátkoztam a helyzettel, sőt a párom azt mondta.... "kimondottan csinos lett a kicsihuszár" :)

Gyógyultan..

13.nap után csak pár varratom maradt, melyek 1-2 nap elteltével távoztak. A csomós dudorok napról napra felszívódtak, így egyre simább lett a heg. 4. héten Volt az 1 akció próba, hááát nem igazán estt jól, de a 6. hét után már teljes bedobással működött a szex. Sok helyen olvastam hogy a drasztikus fityma eltávolítás szexuális hátrányt okoz a benne levő idegvégződések miatt. Mindenkit megnyugtatok így 54 év fedettség után "csupasz makkal" semmilyen hátrányát nem érzem az elvégzett műtétnek. Ha vissza tudnék menni az időben, már sokkal hamarébb fordulnék orvoshoz, és végeztetném el ezt a beavatkozást.


UI: Ha kérdésed van, ne habozz tedd fel bátran! Szívesen válaszolok. Amit tanácsként leírok, olvassatok sokat, sok hasznos dolog van itt az oldalon. A hajnali erekció ellen, meg ott van az ébresztő óra.

Ja,. és "kezeket a paplan fölé, éljenek a csajok..."

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.


Név: _vm_
Időpont: 2024-01-07 19:56:31

Hú, az első képen nagyon csúnyán  be van gyulladva, de a végere nagyon szépen letisztult.

Azért csak sokkal egészségesebb fityma nélkül.





Név: Jani68
Időpont: 2023-09-17 18:59:58

Szia! Az természetes hogy  fáj ennyi idő után. Nekem a négy hét kellett hogy ne vájjon a merevedéskor. Az elsö akció sem esett annyira jó. Szerintem kell a hat hét a normál gyógyuláshoz.
Üdv!





Név: erszenyk
Időpont: 2023-09-12 10:13:13

Szia, megnyugtató és bíztató, amit írsz.

Nekem 50 évesen történt meg, két hete, és határozottan szépen gyógyul. 

Egy félelmem van: az első új merevedéskor (8-10. napon) iszonyúan fájni kezdett, kiabálni tudtam volna, le is kellett nyugtatnom. A Doktornő szerint még kicsit türelmesnek kell lennem 1-2 hétig. 

Valakinek volt ilyen tapasztalata vajon?