F. János

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2021-11-24 - 38 évesen
Orvos: Dr Ottlecz István (Cegléd) állami

Alapadatok

F. János
körülmetélés
orvosi ok
2021-11-24
38
Dr Ottlecz István (Cegléd) állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Előzmények

Nekem fitymaszűkületem volt kis koromban, akkor a szüleim el is vittek az urológushoz,  13 évesen amit orvosolt is.

Viszont telt-múlt az idő és megházasodtam. 19 évesen és fokozatosan éreztem, hogy egyre kisebb a fitymám. Fürdés alatt való tisztálkodásnál és merevedésnél szex alatt, hogy már nehézkesen húzódik vissza.

Jó darabig nem is foglalkoztam vele, mert a síkosító átmeneti megoldást jelentett. Most. hogy 38 éves lettem már nagyon kellemetlen volt a fürdés is illetve a szex is. Már a síkosító sem tudott nagyon segíteni és nagy elhatározásom árán (mert cikiztem) elmentem Ceglédre a kórházba az szakrendelésre, ahol nagyon készségesek voltak.

Ott ismertem meg az Ottlecz főorvost és Sebész Orvos urat akinek elmondtam a panaszomat. Nagyon segítő kész volt. Felfektetett az ágyra és megvizsgált és azt mondta hegesedésem és fitymatúltengésem van, amit krémekkel már nem lehet segíteni hanem teljes körülmetélést javasolt fitymafék vágással. Megbeszéltük az időpontot November 23-re. PCR tesztre küldött, majd másnap műtétre. 

Műtét napja

Reggel 8-ra hivatott az urológiai osztályra, ahol a Nővérke és a Főorvosnő már várt is. Gyorsteszttel kezdtünk, majd adategyeztetést követően a korterembe kisért, ahol közölték, hogy 12 körül lesz a műtétem.

Addig elfoglaltam magam. kaptam egy köntöst, levetkőztem, majd utána felvettem.

Eljött az idő és hívtak hogy megyünk a műtőbe.

Kedves orvosok vártak majd át a műtő asztalra. ahol elkezdődött a műtét.

Lidokain sprével lefújta a péniszemet majd következett az injekció kaptam a fitymámba a makkom alá és a tövébe is. Kicsit fájt. de nem vészes. Azután szikével a bemetszés. na ez nem kellemes. de kibírtam, utána már nem éreztem semmit csak annyit mondott, hogy most varrja össze kb 30 perc volt.

Lábadozás

Ezután összevarrta. ami nem kellemes néha belenyilal 1-1 erős fájdalom de ki lehet bírni. Főleg, ha foglalkoznak veled közbe akkor nem érzed úgy.

Nekem nincs panaszom rájuk nagyon aranyosak voltak és kedvesek majd végeztűnk elköszönésem előtt a Főorvos Úr mondta holnap jöjjek vissza kötözésre és el lát tanáccsal.

Annyit mondott még ne fürödjek le, de ha igen húzzak fel óvszert. Majd másnak a rendelésnél kötéscsere.

Azt mondta szép lett. igaz nekem is tetszett az eredmény igaz kicsit csúnya volt????

Majd ellátott tanácsokkal: Kamillás borogatás minimum 3-szor. esetleg. ha nagyon gyulladt akkor többször nem árt. Reggel és este Betadinos krémmel kenjem. Addig ameddig nem megy le a gyulladás. ha szépen javul és gyógyul, ahogy esnek ki a varratok, utána Neogranormon kenőccsel kenjem reggel és este,  mert hámképző és gyógyítsa a sebet.

Megkaptam a zárójelentést.

Megköszöntem a jótanácsokat, segítségét majd mondta 3 hét múlva kontrollvizsgálatra menjek vissza.

Ma a 3. Napon metélten követem szigorúan az orvos tanácsát és köszönöm mind azoknak a tapasztalatát véleményét akik a cikkben vannak ill. a vezetőségnek akik létrehozták és Informatikai tudásukkal megszerkesztették ezt az oldalt

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.


Név: szabnagy
Időpont: 2022-04-13 23:15:44

Szerintem tipikus esete annak, amikor az ,,orvos" nem tud varrni. Ez a varrat nagyon csúnya lett, és örökre ilyen csomós, durva lesz. Persze sokakat nem zavar, de én a helyedben felkeresnék egy olyan sebészt, aki ért hozzá. Rengeteg bőr is maradt rajta, bőven van még mit levágni második körben.

Név: geogabcsi
Időpont: 2022-02-06 13:11:22

Szia!

38 éves vagyok idén én is, ezért látva a képeket, gondolom nem volt könnyű meglépni, viszont jól sikerült. Nekem 10 éve volt, de nem bántam meg, lényegesen jobb!!!

Majd írj, ha a van kedved!