Csupasz makk

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 1990.11.09. - 12 évesen
Orvos: Dr. Huba Tamás (Budakeszi) állami

Alapadatok

Csupasz makk
körülmetélés
orvosi ok
1990.11.09.
12
Dr. Huba Tamás (Budakeszi) állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Mûtét oka:

Gyakorlatilag a születésem óta gond volt a fitymámmal. Mint minden egészséges baba én is letapadt fitymával születtem, azonban 3 éves koromra sem szûnt meg a letapadás. Emiatt anyukám elvitt az orvoshoz, hogy leválasszák a fitymát a makkomról. Érzéstelenítés nélkül egy fém kanál szerû tárggyal benyúltak a fitymám és a makkom közé és többször „körbekanalazták“ a makkomat, hogy teljesen megszûntessék a letapadást. Iszonyúan fájt a fityma leválasztása, sírtam, ordítottam a fájdalomtól. Óvodás koromban rendszeresen begyulladt a fitymám állítólag azért, mert nyáron gyakran meztelenül ültem a homokozóban. Alig volt néhány hónap, amikor nem volt begyulladva a kukacom és minden rendben volt. Általános iskolás koromban aztán szép lassan elkezdett beszûkülni a bõr, egyre nehezebben lehetett hátrahúzni és a felhúzás is egyre jobban fájt. A mindennapi tisztítás egy kínszenvedés volt. 12 éves koromban miután felhúztam a szûk fitymámat, az a makk pereme mögött bedagadt, olyan volt, mint egy felfújt úszógumi és nem tudtam visszahúzni a makkomra. Ezt az állapotot hívják parafimózisnak, vagy magyarul spanyol gallérnak. Körülbelül egy hét után a fityma magától visszacsúszott a makkomra, de akkor már annyira súlyos, heges fitymaszûkületem volt, hogy egyáltalán nem tudtam felhúzni a bõrt és még pisilni sem tudtam rendesen csak cseppenként, miközben az elõbõr ballonszerûen felfújódott és a berepedt fitymámat csípte a vizelet. Azt tudtam, hogy mindenképpen meg kell mûteni a kukimat. 1990-ben még sehol nem volt internet, ezért nem tudtam sehol utánanézni, hogy mi a fiymaszûkület mûtét, hogy van részleges és teljes körülmetélés, milyen metélési stílusok vannak, stb. Csak azt tudtam, hogy a körülmetélésnél valamit levágnak az ember pöcsérõl, de azt nem tudtam, hogy mit. 1990. november elsején csütörtökön vitt el az anyukám Dr. Huba Tamás urológushoz, aki miután megvizsgált engem azt mondta, hogy elkerülhetetlen a mûtét és november 9-én pénteken 8 órára kaptam idõpontot. Sírtam, iszonyatosan féltem, hogy mi fog történni velem. Az orvos megígérte, hogy „csak és kizárólag a szûk és heges részt fogja eltávolítani“ és utána minden rendben lesz. Apámnak még a szüleim házassága elõtt a 70-es évek közepén volt súlyos fitymaszûkülete. Neki csak és kizárólag a fityma szûk végét távolították el úgy, hogy alapállapotban szinte a teljes makkját fedi a bõr. Ezért én arra számítottam, hogy a mûtét után a teljes makkomat, vagy legalább nagy részét még fedni fogja az elõbõr.

 

1990. novemer 9-e életem elsõ mûtétje, a hímvesszõm részleges eltávolítása:

A 22-es busszal utaztam a Korányi TBC és Pullmonológiai Intézetbe, ahol az urológia osztályon volt életem elsõ operációja. Le kellett vennem a cipõt, a nadrágot és az alsógatyát, az ing és a zokni maradhatott, igaz az elõbbit fel kellett húzni derék fölé. Elõször barna színû fertõtlenítõ folyadékkal bekenték a péniszemet a szeméremdombot és a herezacskómat is. Ezután le kellett feküdnöm a mûtõasztalra. 3 injekciót kaptam, ebbõl kettõt a fütyim tövébe, majd a harmadikat a még meglévõ fitymámon keresztül a makkomba. A szúrások rendkívül kellemetlenek voltak, de csak egy kicsit fájt. A derekam magasságában kifeszítettek egy zöld lepedõt, hogy ne lássam, hogy mit csinálnak velem. Ezután jött a teljes fitymaamputáció. Minden egyes nyisszantást éreztem, a vágás annyira fájt, hogy sírtam a mûtét alatt. Erre az orvos ahelyett, hogy benyomott volna még egy adag fájdalomcsillapítót azt kérdezte, hogy „Milyen férfi vagyok, hogy nem bírok ki egy ilyen kis fájdalmat?“ A mûtõ nagyon primitív volt, mindössze egy faajtó választotta el a folyosótól, ahol a sok beteg tartózkodott. A mûtét alatt rendszeresen ki-be jártak az orvosok, mûtõsegédek és nõvérek. Gyakran kitárták az ajtót úgy, hogy bárki láthatta a folyosóról ahogy éppen fejtik le a makkomról és a vesszõm száráról a bõrt.

Amikor már a makkom alatt szabdalta az orvos a farkamat, nagyon rossz érzésem volt, mert akkor már tudtam, hogy nem csak a szûk és heges rész lesz eltávolítva, hanem drasztikusan vissza lesz csonkolva a nemi szervem. Ekkor megkérdeztem, hogy befejezte-e már a vágást, mire azt válaszolta, hogy még nem és vagdalta tovább az ollóval a farkincámat. Majd megõrültem a fájdalomtól, de tudtam, hogy nem szabad megmozdulnom, nehogy véletlenül még azt is levágja, ami megmaradna. Amikor az orvos mondta, hogy befejezte a vágást örültem neki, hogy legalább nem leszek még jobban megcsonkítva. A varrás is iszonyúan fájt, minden öltést éreztem. A mûtét több mint egy óráig tartott.

Mûtét után miután felültem és megláttam a fitymátlan torzómat, annyira rosszul voltam a látványtól, hogy a sokk miatt meg sem tudtam kérdezni a dokit, hogy miért tette ezt velem, miért csonkított meg ilyen brutálisan. A fitymámból nem maradt semmi, a vesszõm szárának egy részérõl is lehámozta a bõrt, jóval a makkom pereme alatt teljesen körbe lett vágva a pélóm, a makkom teljesen le lett csupaszítva. Ezután kaptam egy törülközõt amely éppen körbeért és azt magam köré csavarva kellett átmennem a folyosó másik végébe a lábadozó szobába. Anyukám is megdöbbent a látványtól, hogy ennyire erõsen meg lett nyesve a vesszõm, de õ sem szólt semmit. Amikor az orvos egy órával a mûtét után bejött a lábadozó szobába megnézni a drasztikusan visszavágott férfiasságomat, szó szerint ezt mondta: „Sokkal többet levágtam a pöcsödbõl mint amennyit kellett volna azért, hogy a jövõben biztosan ne legyen fitymaszûkületed.“

 

Gyógyulás:

A mûtét utáni nap délutánján annyira bevérzett a seb, hogy a kötés ellenére tiszta vér volt az alsógatyám. Kamillázás és újrakötés után szerencsére elállt a vérzés. A péniszem nagyon be volt dagadva, olyan volt, mint ha hullafoltos lenne és éjjel-nappal nagyon fájt. Emellett igen rossz érzés volt, hogy a teljesen lecsupaszított makkomat dörzsölte az alsógatya. A mûtét után elõször november 19-én hétfõn mentem iskolába, kb. 2 hét után estek ki a varratok. 2-2 és fél hét alatt gyógyult be a seb nagy része, viszont az alaposan kivágott fitymafék helye csak 5 hét után gyógyult meg teljesen. 2-3 hónap kellett ahhoz, hogy hozzászokjak a szabadon lévõ makkomhoz és ne legyen kellemetlen.

 

Körülmetélt kamaszként:

A mai napig nagyon ritka Magyarországon a körülmetélés, a 90-es évek elején meg aztám olyan ritka volt, mint a fehér holló. Ezért kamaszkoromban annyira szégyenltem a lecsonkolt fütyimet, hogy csak a WC fülkében pisiltem. 14 évesen, nyolcadikos koromban a kötelezõ iskolai úszás elõtt és után mindig a WC fülkében öltöztem át, nehogy bárki is meglássa a megskalpolt fütykösömet. Viszonylag késõn, az általános iskola befejezése után, két hónappal a 15. születésnapom elõtt játszottam elõször az alaposan megnyirbált férfiasságommal, ekkor volt az elsõ magömlésem. Ezután hetente-kéthetente maszturbáltam, aminek hatására berepedezett a vesszõm szárán maradt belsõ fityma maradéka, valamint a még megmaradt eredeti bõr, ami nagyon feszült. Sokszor abbahagytam az önkielégítést, mert nagyon fájt a feszesre vágott farkam szárán a berepedezett bõr. Egy idõ után megelégeltem a dolgot és fogaimat összeszorítva a fájdalom ellenére rendszeresen maszturbáltam, hogy megedzõdjön a megnyúzott fütyimen maradt bõr. Másfél-két óra alatt jutottam el az orgazmusig. 17-18 éves koromban, amikor már nagyrészt kifejlõdött a hímtagom és megedzõdött a szárán a bõr, megszûnt a fájdalom, ekkortól kezdtem élvezni a nemi életet.

 

Jó vágású férfiként:

17-18 éves koromra megszoktam, hogy körül van metélve a dákóm. Ekkor már nem zavart az, ha mások látták a fedetlen makkomat. Amikor elõször zuhanyoztam fürdõruha nélkül egy nagy strand közös zuhanyzójában ahol elválasztó fal sem volt, rajtam kívül 10 férfi tusolt. Mindegyik metéletlen volt és mindegyiknek fedve volt a makkja, egyedül nekem volt kihegyezve a cerkám.

Életem nagy részét, már több mint 31 évet fityma nélkül éltem le. Nekem ma a világ legtermészetesebb dolga az, hogy teljesen körül vagyok metélve olyannyira, hogy már el sem tudnám képzelni a brokimat fitymával.

Egy jókora darabot lenyisszantottak a farkamról, ennek ellenére nekem semmi nem hiányzik róla. Kurta farkú vagyok, de nem vagyok megcsonkítva, ugyanis pont a komplett fitymaamputáció után lett nekem egy jól mûködõ, makk egészséges, teljes értékû férfiasságom. Így utólag azt mondom, hogy nagyon jót tett velem Dr. Huba Tamás urológus, hogy tövig vágta a fitymámat és nem csak megrövidítette. Biztos vagyok benne, hogy ha a fityma egy része megmaradt volna, az újra beszûkült volna és újra kés alá kellett volna feküdnöm. Ezt támasztja alá az, hogy kamaszkoromban gyakran berepedezett a vesszõm szárán maradt bõr úgy, mint korábban az elõbõr. Nem az a baj, hogy Dr. Huba Tamás teljesen körülmetélt, hanem az, hogy nem tájékoztatott a lehetõségekrõl (részleges körülmetélés stb.), szándékosan félretájékoztatott és nem mondta meg õszintén, hogy a teljes elõbõrömet le fogja metszeni. Ezen kívül állati bunkó volt, ráadásul még érzésteleníteni sem tudott (akart) normálisan. Szerintem élvezte, ahogy egy 12 éves beteg fiút ebben a kiszolgáltatott helyzetben jól megkínoz és megaláz. Összességében jól néz ki a vágott szerszámom, de még jobban nézne ki, ha egyenes lenne a vágás helye.

 

Teljes körülmetélés elõnyei:

Soha semmilyen hátrányom nem származott abból, hogy teljesen körül vagyok metélve. Épp ellenkezõleg: csak és kizárólag elõnyöm van abból, hogy megszabadítottak a fitymámtól.:

- Annyira szûk volt a fitymám, hogy csak cseppenként tudtam pisilni, miközben a fityma ballonszerûen felfújódott és iszonyúan fájt. Most normálisan tudok vizelni, fel sem kell húzni, (nincs is mit), csak kirakom farkamat és már pisilek.

- Felhúzhatatlan fitymával lehetetlen volt a makkom tisztántartása. A fitymátlanított rudamat viszont sokkal könnyebb megmosni és tisztántartani, mint ha egy jól mûködõ fitymám lenne.

- Heges, berepedezett, szûk fitymával lehetetlen lenne mind az önkielégítés, mind a nemi élet, bõrtelenítve viszont rendkívül jó érzés mindkettõ. Itt kell említenem, hogy nem igaz az, hogy a körülmetélés megnehezíti a maszturbálást, vagy csökkentené a szexuális gyönyört. Épp az ellentéte igaz: rendkívül intenzív orgaznusom van a feszesre metélt vesszõmmel.

- Azáltal, hogy teljesen el lett távolítva a fitymám, biztos, hogy soha többet nem lesz fitymszûkületem, mert nincs ami megint beszûküljön.

- Nem termelõdik a fitymafaggyú, így mindig száraz a makkom.

- Sokkal kellemesebb, fõleg nyáron a nagy melegben, hogy a makkom és a koronaárok is teljesen szabadon van és ezáltal szellõzik.

- Végül de nem utolsó sorban - bár ez ízlés kérdése - szerintem sokkal jobban néz ki, férfiasabb, sõt kimondottan erotikus egy feszesre metélt fitymátlan vesszõ a teljesen lecsupaszított terebélyes makkal a végén, mint egy érintetlen pénisz. Meg vagyok elégedve a körülmetélt farkam kinézetével, más szóval faszául néz ki a faszom, ezért nem is szégyenlem mint kamaszkoromban, hanem kimondottan büszke vagyok rá, jó érzés, ha mások látják.

 

A teljesen körülmetélt hímvesszõm növeli az önbizalmamat:

Rendszeresen járok nudista strandra, vagy vegyes strandra (ahol fürdõruhában és meztelenül is lehet lenni). Gyakran elõfordult, hogy a zsúfolásig megtelt vegyes strandon egyedül rajtam nem volt fürdõruha, mégis teljesen fesztelenül napoztam a simára borotvált és metélt pöcsömmel a sok fürdõruhás ember között. A volt Nyugat-Németország területén a nudista strandon kb. 10 % a metélt férfiak aránya, míg a volt Kelet-Németországban és Magyarországon legtöbbször én vagyok az egyetlen vágott férfi, ami nagyon jó érzés. Arra az esetre amikor csak textil strand, vagy uszoda van a közelben szándékosan olyan testhez simuló, leheletvékony anyagú tangákat vettem, amelyek csak a legszükségesebb testrészeket fedik, elõl is csak egyrétegûek, hogy minél jobban érvényesüljön az alaposan megmetszett pöcsöm. Minden tekintetben igaz a mondás, hogy a kevesebb néha több.

 

Nagyon sokat szenvedtem a fitymám miatt. Valószínûleg nem lennék körülmetélve ha nem lett volna szûkületem, de az biztos, hogy metéletlenül is megnéztem volna az interneten, hogy milyen a metélt pénisz, mi az elõnye, mi a hátránya, valamint felhúzva tartottam volna a fitymámat, hogy megtudjam, milyen érzés elõbõr nélkül. Több mint 31 évvel a körülmetélésem után (én vagyok a honlapon az egyik legkorábban megmetszett férfi) azt kell, hogy írjam, hogy nagyon örülök annak, hogy a kezdeti hosszú szenvedés és nehézségek után átestem ezen a kis beavatkozáson, ami hosszú távon minõségi változást hozott az életemben. Feszesre metélve lettem igazi férfi, ami növelte az önbizalmamat is. Ha lehetne, szívesen kipróbálnám két hétre, hogy milyen fitymával maszturbálni meg szeretkezni, viszont ha visszakaphatnám a fitymámat úgy, hogy életem végéig normálisan mûködik, akkor is inkább fitymátlan maradnék.

 

Leendõ fiaim körülmetélése:

Annak ellenére, hogy a körülmetélés egy nagyon jó dolog, semmiképpen sem fogom körülmetéltetni a leendõ fiaimat, mert az õ testükkel kizárólag õk rendelkeznek. Viszont nagyon örülnék, ha a leendõ fiaim saját elhatározásból körülmetéltetnék magukat. Elõbb-utóbb eljön az az idõ, amikor maguktól megkérdezik, hogy apa, neked miért néz ki másként a fütyid, mint a mienk. Ekkor õszintén el fogom mondani, hogy miért lettem fitymátlanítva, mik a metélés elõnyei és mennyire meg vagyok elégedve a vágott szerszámommal. Javasolni fogom nekik, hogy próbálják ki azt, hogy milyen érzés metélten úgy, hogy a bõrt mindig felhúzva tatrtják. Lehet, hogy pont ennek a hatására saját maguk szeretnék, ha õket is körülmetélnék. Fontos az, hogy tudják, hogy a mûtétet nem lehet visszacsinálni. Ha a fitymát levágták az soha nem fog újranõni. Segíthet a döntésükben az is, hogy gyakran kimegyünk együtt a nudista strandra, hogy megszokják, ezáltal nem feszengenek ha meztelenek mások elõtt. Ott láthatják majd, hogy nem szégyenlem és semmi gond ha sokan látják azt, hogy nincs kalapom. Ha szerencséjük van, látnak mást is, akinek szintén szabadon van a makkja. Attól függetlenül, hogy nagyon jól érzem magam a bõrömben, illetve bõr nélkül, csak akkor fogom a leendõ fiaimat körülmetéltetni, ha az egészségügyi okokból elkerülhetetlen. Ekkor viszont én döntöm el, hogy feszesre legyenek metélve a fitymafék teljes kivágásával együtt, hogy késõbb ne legyen gondjuk a férfiasságukkal.

 

Zárszó:

Az a legfontosabb, hogy egy olyan orvost találjon az ember, akinek nagy gyakorlata van a körülmetélésben és maximálisan figyelembe veszi az ember kívánságát a körülmetélés stílusát illetõen akár betegként, akár önkéntesen metélteti körül magát valaki, hogy ne kelljen többször kés alá feküdnie és a késõbbiekben maximálisan meg legyen elégedve a szerszámával. Nekem egészségügyi okból kifolyólag nem volt más lehetõség, mint a teljes fitymám leszedése aminek kezdetben nem örültem. Viszont 31 év után saját tapasztalatból írom, hogy annyira jó nekem körülmetélve, hogy utólag örülök neki, hogy fitymaproblémáim voltak, mert ha lem lett volna gond a fitymámmal, soha nem tudtam volna meg és nem is hittem volna el, hogy milyen klassz érzés megkopasztott farokkal élni. Bármennyire hihetetlen, de a fityma egy olyan testrész, amit akkor is érdemes levágatni, ha nincs vele semmi gond. Ha a körülmetélést ellenzõk - akik általában metéletlenek - tudnák, hogy az egészségügyi, higiéniai, élvezetbeli és esztétikai elõnyök mellett milyen jó érzés fityma nélkül teljesen szabadon lévõ makkal élni, azonnal körülmetéltetnék magukat.

 

Szívesen látok bármilyen megjegyzést, véleményt és szívesen megválaszolom a kérdéseket a beszámolóval és a képekkel kapcsolatban akár itt, akár a fórumban, vagy privát üzenetben is.

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.


Név: Zsolt
Időpont: 2022-03-16 08:51:04

Szerintem teljesen jól sikerült körülmetélés, gratulálok, az a legjobb ha mindig, ernyedt állapotban sem tud a bőr rácsúszni a makkra, látom kézzel sem könnyen húzod rá a bőrt.

Szerintem az a jó ha a makk mindig védtelen, majd megedződik, egy kis kellemetlenséget egy férfi viseljen el.

Név: admin
Időpont: 2021-12-19 19:02:38

Profi lett a beszámoló és a képek! köszönjük szépen.

Név: Csupasz makk
Időpont: 2021-12-09 15:23:01

A másfél-kétórás maszturbálás még kamaszkoromban volt. Most teljesen változó, hogy mennyi idõ alatt megyek el. Ha egy hete nem csináltam és intenzíven ingerlem, akkor akár két perc is elég.

Biztos, hogy nem fogom bõrnyújtással „visszaállítani a fitymámat. Egyrészt minden esetben rendkívül csúnya a végeredmény, mert az már nem az eredeti fityma, másrészt olyan sokat szenvedtem a fitymaproblémák miatt, hogy kimondottan örülök neki, hogy megszabadítottak ettõl a használhatatlan bõrdarabtól. A körülmetélésem elõnyeit leírtam a beszámolómban, mint ahogy azt is, hogy semmilyen hátrányom nem származott belõle.

Lehet, hogy a feltépés is közrejátszott a fitymaszûkülethez, de több más oka is volt.

Az urológus egyértelmûen nem volt normális, de ha egyszer elkezdte a mûtétet, akkor már - ha felnõtt lettem volna - sem tudtam volna a mûtét közben felállni és félig lenyírt fitymával összevarratlan sebbel otthagyni õt. Ha rendesen érzéstelenített volna, elõre tájékoztatott volna, hogy mennyit szed le és nem lett volna bunkó, akkor nem lett volna semmi gond. Olyan sokat szenvedtem a fitymám miatt, hogy bõven elég az, ami a mûtét után megmaradt a péniszembõl. Te a hozzászólásaid alapján úgy néz ki, hogy sajnos nem vagy megelégedve a szerszámoddal. Ha feltöltenél néhány képet akkor lehet, hogy kiderülne, hogy nem is olyan rossz a péniszed, mint ahogy gondolod.

Név: botibence
Időpont: 2021-12-07 10:50:08

de mielőtt akáki leharapja a fejemet; én is írok majd egy objektív beszámolót
csak most még pont az izraeli meg franciaországi dolgaimat rendezem

Név: botibence
Időpont: 2021-12-06 22:52:04

Magyarán egy pszichopata urológus áldozata lettél.

"Sokkal többet levágtam, mint kellett volna"...

Név: botibence
Időpont: 2021-12-06 22:49:45

Egyébként pont hogy nem szabad egy olyan kis fiúnak, mint neked három évesen feltépni a fitymáját. Attól alakul ki a fitymaszűkület.

 

Név: botibence
Időpont: 2021-12-06 22:44:16

Azért a másfél-kétórás faszverés nem számít túl természetesnek. 

Erről szoktak is írni, hogy mivel a körülmetélt fiúk pénisze sokkal érzéketlenebb, később is kezdenek önkielégítést végezni. Valahogyan nehezebben jön az egész. Anno 11 évesen kb. fél-egy perc elég volt.Most, körülmetélten kb. fél óra. Nagyon rossz döntés.

Ajánlom ezt az oldalt. www.foregen.org

Majd nyáron Izraelben probálom a haifaiakat is meggyőzni : )

Név: _vm_
Időpont: 2021-12-04 20:26:21

Hát úgy látszik téged jó alaposan megkínoztak, lehet, hogy azért sem tetszett eleinte.


De a képek alapján nagyon jól van megcsinálva. Ha bunkó is volt az orvosod jó munkát végzett és elég jól eltalálta, hogy mennyi bőrt szedjen le. Biztos, hogy sokkal jobban jártál vele mint valami részleges kaszabolással amivel később csak baj lett volna.


Említetted, hogy gondolkoztál rajta, hogy újra megműttest, hogy hátha szebb lesz a vágás, de szerintem nem érdemes hozzá nyúlni.
Nekem hegesebb az egyik oldal, és régebben úgy gondoltam, hogy csúnya, aztán amikor először csináltam magamról képet akkor meglepődtem, hogy "kívülről nézve" inkább férfiasnak tűnt az az oldal.