Zsolt L.

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2020-12-11 - 44 évesen
Orvos: Dr. Novotni Róbert (Budapest) magán

Alapadatok

Zsolt L.
körülmetélés
orvosi ok
2020-12-11
44
Dr. Novotni Róbert (Budapest) magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Műtét napja

Előzményként pusztán annyi, hogy részleges szűkület kialakulása miatt döntöttem a körülmetélés mellett. 

A műtét napját egy konzultáció és egy laborvizsgálat előzte meg (ill. egy nappal a műtét előtt egy PCR teszt), majd ezt követően került sor a beavatkozásra. 

Reggel 6.30-ra kellett a Medicover klinikán bejelentkezni az előzetesen egyeztetett időpont alapján a műtétre. Az egyszemélyes szobába (kórterembe) vezettek, majd lezuhanyozva, átöltözve vártam az orvosomat eligazítás, megbeszélés miatt. Ezt követően 7.50-kor jöttek értem és mentünk a műtőbe, ahol 8-tól kezdődött a beavatkozás. Ezt helyi érzéstelenítéssel végezték, majd a bőr eltávolítása, varrás és kötözés következett.

Az érzéstelenítő injekció átlagos, pillanatnyi fájdalommal járt (2-őt kaptam), a bőr eltávolítását nem éreztem, viszont a varrás kissé fájdalmas volt. Sajnos nálam a szűkületből adódóan a bőr vastagabb volt már, így az orvos is tájékoztatott, hogy az érzésteleítő nem hathat olyan intenzitással, így a varrásnál néha kellemetlen érzés lesz. 2-3 alkalommal éreztem 1-2 másodpercig fájdalmat, na az nem volt valami jó érzés, de kibirható.

45 perc múlva már vittek is vissza a szobámba, ahol 12.30-ig pihentem (ekkor volt a vizit, a műtét utáni állapot felmérés). 

Nagyon jól felszerelt, korszerű, modern szobában töltehettem el a műtétet követő időszakot, nagyon figyelmes ápolónőm volt, kisebb étkezést is kaptam délben. 

Tartottam attól, hogy az érzéstelenítő elmúltával erősebb fájdalmam lesz (mint pl. egy fogászati kezelés után), de meglepődve tapasztaltam, hogy semmi fájdalmam a műtétet követően nem volt (még vizelet ürítésnél sem). 

12.30-kor az orvosommal megbeszéltük a további teendőket, rendellenességet nem tapasztalva kiállította a zárójelentést és hazaengedett. 

 

Mütét utáni napok

Orvosi utasításra naponta egyszer - azonban én reggel és este kamillás lemosással tisztítottam a makk körüli részt, majd Betadin kenőccsel bekenve, gézzel átkötve hagytam pihenni.
4 nap múlva kellett visszamennem kontrollra, ahol megállapította az orvosom, hogy szépen gyógyul, így a következő kontroll opciós volt (ezt követően a 7. nap kellett volna mennem, de mivel nem volt panasz, így ezt már nem vettem igénybe).

A felszívódó varratok a makk felső részéről kb. 10 nap múlva "kiestek", a fitymaféknél, a makk alatt azonban kb. 13 nap után tűntek el (itt volt a varratcsomó is).
Reggelente (és úgy általában) az erekció kissé kellemetlen volt, de nem fájdalmas, amíg a varratok bennt voltak, ezt követően már nem volt kellemetlen :)
A műtétet követő 14. nap után már nem kötöztem és átálltam a neogranormon kenőcsre majd a Contractubex gélre, amelyet így bő egy hónap után is még használok, amíg teljesen rendbe nem jön.

Számomra ami furcsa volt és bizonytalanított, hogy a műtétet követően kisebb lett a farok hossza (ezt több, a műtéten átesett páciens tapasztalta), de a makk alatt a hegesedés vonalán kialakult keményebb bőrrész még nem engedte a normál erekciót. Ennek eltűnése több hétig is eltarthat.

A korulmeteles.hu oldalon nagyon hasznos tanácsokat olvastam és infókkal láttak el, hogy ne ijedjek meg, ez a folyamat része.
Így 35 nappal a műtét után, amikor is ezt a beszámolót közzétettem, már csak a makk alatti keményebb résznek kell rendbe jönnie.
Összességében nagyon örülök, hogy elvégezték ezt a beavatkozást,
összehasonlíthatatlanul jobb, kényelmesebb ebben az állapotban. Akinek szűkülete van, tanácsolom ne várjon vele, higgye el jobb nem lesz. Magam is próbálkoztam mindenféle kenyőccsel, olajjal..., de végleges megoldást nem hozott. Szexualitás szempontjából pedig elkerülhetetlen. Esztétikailag is szebb, izlésesebb (különösen erektív állapotban, szép nagy makkal :).

Megtekinthető néhány fotó :)


1888st@gmail.com (kérdés, egyéb info, tanács...)

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.