J. Jozsef

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2020-03-02. - 42 évesen
Orvos: Dr Szabó Ferenc (Budapest) magán

Alapadatok

J. Jozsef
körülmetélés
orvosi ok
2020-03-02.
42
Dr Szabó Ferenc (Budapest) magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Előzmények

Már gyerekkoromban volt először probléma a fiymámmal, a szűkületet Kecskeméten az urológiai rendelésen orvosolták, hatrafeszítették, aztán ezzel megoldódni látszott a baj. Alapvetően a maszturbalásban, aztán a szexben sem akadályozott, de gyakran feszült, a fék sokszor berepedt. Aztán telt az idő, és egyre gyakoribb lett a baj, és visszatérő gyulladások jelentkeztek, a végén már havi 2 hét gyógyítással telt el. Évek teltek el a döntésig, régóta fontolgattam. Aztán eljutott odáig, hogy nem Betadin kenőccsel fogom leélni az életemet, lesz ami lesz. Ez az oldal is sokat segített a döntés meghozásában.

Orvosi vizsgálat

Internet találtam az orvosomat, tetszett a műtéti technika leírása, és az esztétikus végeredmény ígérete. Budapestre utaztam fel magánrendelésre, ahol a vizsgálatakor közölte a doktor, hogy a körülmetélés az egyetlen megoldás, a féket és a fitymát is el kell távolítani. A doki nem volt túl barátságos, de korrekt és határozott, ez elég volt számomra. Adott is időpontot a műtétre, és egy listát arról hogy mire lesz szükség.

Műtét napja

10 órára mentem a Rókus kórházba, az egynapos sebészetre. Kb 3-4 órát töltöttem ott, kaptam egy ágyat, gyors adminisztráció, aztán bejött a doktor, és felkészített mi várható. Minden gyorsan ment. Piszkosul féltem.

Műtét leírása

A műtőbe egy nagyon kedves műtősnő kísért be, gyors vetkőzés, felfekvés a műtőasztalra. A doki előtte fél órával bekente az egész péniszemet zsibbasztó kenőccsel, így az injekciókat nem is éreztem. Azt se tudom, mennyit adott. Kb fél óra volt az egész. Sajnos a varrást gyakran éreztem, mert nagyon heges volt a gyulladások miatt, nem hatott mindenhol a zsibbasztó. Pedig a doktor nem sajnálta. De el lehetett viselni. Kb 35 varratot helyezett be, bőr alatt is plasztikázta, ott nem tudom mennyit. Nem festettem túl jól, így egy betegszállító vitt vissza az ágyig. Amikor kiment a zsibbasztó, piszkosul fájni kezdett, akkor kaptam paracetamol tablettát, a fájdalom fél óra alatt megszűnt, és nem kellet több gyógyszer a gyógyulás alatt.

 

Lábadozás

Azt mondta a doktor, hogy másnaptól kötözhetem otthon, minden alkalommal Betadin kenőccsel kentem, utasításnak megfelelően egy héten keresztül.  Kellemetlen volt de nem elviselhetetlen. Aztán egy hét kamillázás jött. A harmadik hét elteltével a maradék varratokat kiszedtem, ekkor már nagyon ki voltam a szex hiányától. 2 napra rá óvatos próba, feszülés, kis fájdalom, de sikeres élvezés. Most 5 hetes. Gond nélkül használom, nincs vele gondom, már nem kell finomkodni. 

Mütét utáni napok

Talán az első, amit megtanultam, hogy tudok a szélrózsa minden irányába derékszögben vizelni, mert az első 2 napban semmi nem ment arra, amerre gondoltam.. aztán meg kellett tanulnom úgy kötözni, hogy ne álljon folyton vizeletben a műtéti terület, tekintve hogy a fék is érintett volt, ez nehéz volt. Gyakran kellett kötést cserélnem a legnagyobb óvatosság mellett is, de ez megtérült, mert számottevő gyulladás nem alakult ki, genny nem is volt. Amikor kamillázni kezdtem, az már nagy könnyebbség volt, de munkába még mindig viseltem kötést, mert a munkás nadrág nagyon irritálja. Farmert a harmadik héttől hordok, már teljesen természetes érzés. 

Azért az őszinteség megkívánja a negatívum megemlítését is. A makk elveszítette szinte az érzékenységét, ezért  a szex nagyban megváltozott, meg kellett tanulni, hogy más ingerek alapján jutok a csúcsra, ez folyamatban van. De az élvezés hosszabb és intenzívebb, ez kárpótol. A kedvesem eddig is szerette, így is szereti, de a síkosítót be kellett venni a napi rutinba.

A véleményem az, hogy ha szűkület van, vagy visszatérő gyulladásoktól szenvedsz, akkor érdemes megcsináltatni a műtétet. Egy havi kellemetlenség megszabadít a visszatérő bajoktól, nyersz egy jó megjelenésű, mindig friss szerszámot, szex közben sincs kellemetlenség. Szerintem megérte.

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.