Sz. Gabor

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2019-04-12 - 34 évesen
Orvos: Dr. Fischer Gábor (Budapest) állami

Alapadatok

Sz. Gabor
körülmetélés
orvosi ok
2019-04-12
34
Dr. Fischer Gábor (Budapest) állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Előzmények

Októberben kezdtem fura szárazságot érezni együttlétek után, ill. kipirosodást a fitymámon. Eleinte nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki, de azért elmentem bőrgyógyászhoz. Minden teszt negatív, de a tünetek nem múlnak. Irány az urológia! Eleinte egy magánorvoshoz mentem, aki megállapította, hogy enyhébb szűkületem van és a végleges megoldás valószínűleg a körülmetélés lesz, de ez az én döntésem. Aztán a Doktor Úrhoz mentem, aki szintén ezt mondta, de azért adott egy kenőcsöt, hogy kenegessem és ha javul, akkor nem szükséges a beavatkozás. Kenegettem, néha jobb volt, de együttlét után mindig fájdalmas volt a fityma ill. a húgycső nyílás is. Vacilláltam, de elég türelmetlen ember vagyok, úgyhogy inkább a tettek mezejére léptem, nem akartam kenőccsel kenegetni életem végéig. 

Műtét leírása

A műtét sokkal fájdalommentesebben zajlott, mint gondoltam. Betoltak a műtőbe, nagyon kedvesek voltak az asszisztensek, próbálták oldani a feszültséget, majd megérkezett a Doktor Úr is. Pár injekció a tövébe, kb. csak az elsőt éreztem és közben elmagyarázta, hogy most mi fog történni. A kérdéses rész letakarva, semmit sem láttam. A beavatkozásból semmit sem éreztem és ez nem túlzás! Én azért fel-felszisszenek a fogorvosnál, szerintem átlagos a fájdalomküszöböm. A végén még megkérdezték, hogy akarom-e látni frissen, persze higy igen :). Utána bekötöttek és ennyi volt a műtét(kb. 30 perc). Majd utána kitoltak és lefektettek egy ágyra, hogy pihenjek. Persze nem tudtam, mert annyira semmit nem éreztem. Így hát gyors kv+cigi a kórház előtt és vissza a szobába. Lassan kezdett kimenni az érzéstelenítő, jött a fájdalom, de elviselhető volt. Kb. egy óra telt el, jött a Doktor Úr, megvizsgálta a kötést, mindent jónak talált, de mondta, hogy ha bármilyen problémám van, nyugodtan hívjam fel. Azt tanácsolta, hogy kamillával kezeljem naponta 2x-3x, illetve írt fel cataflamot az esetleges fájdalomra. Másnap levehetem a kötést, de áztassam ki előtte, mert beleragad a sebbe, utána már nem kell kötözni. A víztől nem óvott, csak ne szappanozzam, vegyszer ne érje. Így mentem haza. 

Lábadozás

A műtét estéje fájdalmasan telt, pontosan meg tudtam számolni, hogy hány merevedésem volt. Sokan azt írják, hogy húzódó érzés, hát nekem eléggé fájt inkább. Persze volt mellette egy kis húzódás is, de a magzat póz nekem is segített. Nem aludtam sokat. Az első 2 napban nem vettem be fájdalomcsillapítót, mert gondoltam jobban érzem majd a javulást, ha a teljes fájdalomról indulok. A harmadik napra inkább bevettem egy cataflamot. Ez szubjektív dolog, nekem nem elviselhetetlen a műtét utáni fájdalom, de a gyógyszer könnyebbé teszi. Ismétlem magam, nem én vagyok valószínűleg a legfájdalomtűrőbb ember a világon. Most a 6. napnál járok, napi 4xkamillázom, hagyom megszáradni, utána fertőtlenítem betadinnal. Az 5. napig semmi vérzés, vagy genny, de puffadt volt a varrás alatt rendesen. Tegnap estére picit vérzett a húgycsőnyílás alatti varrat, illetve egy pici genny megjelent a varrott bőr és a makk peremének találkozása alatt. Elég sok merevedésem van, lehet, hogy ezért vérzett egy picit az a varrat. Most jól jönne egy kis honvédségi brómos tea :D. 

Lábadozás

Elmúlt 3 hónap a műtét óta. Lehet, hogy én szerencsétlenebb genetikával rendelkezem, de nekem még mindig érzékeny a varrat helye. Egy együttlétet kb két napig pihenek, de van hogy egy hétig, mert (gondolom) a dörzsölődéstől teljesen kipirosodik és fájdalmas. Neogranormonnal kenem naponta többször, lényeges eredménye nincs, csak kicsit talán kevésbé érzékeny a nadrágban. Remélem hamarosan jobb lesz, mert jó lenne visszatérni a teljesen fájdalommentes élethez. 

Lábadozás

11. nap

 Tegnap már nem vettem be cataflamot a fájdalom enyhítésére. Elviselhetőbb már.  Tettem fel képeket. Sokakkal beszélgettem itt és rengeteg segítséget kaptam. Igyekszem minél többet szabadon hagyni, nagyrészt alsó nélkül közlekedek a lakásban és segít! A neogranormon is segít, de azzal csak estére kenem. Én kivettem még egy hét betegszabit, mert még farmerben nem tudtam elképzelni egy napomat, de mások ilyenkor már javában tolták az ipart. Nem akarom elkiabálni, de rohamos fejlődést vettem észre az elmúlt 2-3 napban. Kevesebb fájdalom, a varrott bőr jobban el tud távolodni a makktól. Itt-ott néha van egy kis vér és genny, de csak egy csepp. Nagyon várom, hogy teljesen rendbejöjjön. Nem tzdom, hogy a varratok esnek-e ki vagy nem, én nem látom, de nem is tudom, higy az hogy nézne ki. Küldök még frissítést később. 

Lábadozás

Tegnap visszamentem kontrollra. Megvizsgált a doki, azt mondta, hogy már nem kell se kamillázni, se kenegetni semmivel. Egy részen kicsit "rojtos" a fék helye alatt, de az ki fog símulni, illetve egy kis darab bőr(amin látszik is, hogy nagyon eláll) valószínűleg le fog majd esni, ahol a varrat bevágta. A bal oldalon egy kicsit talán nagyobb a bőr, de azt mondta, hogy ~3 hét múlva menjek vissza és ha szükséges akkor korrigálja. A varratok nagy része még bent van, de majd kipotyognak ahogy gyógyulok. Később még majd frissítem a beszámolóm. 

Lábadozás

Eltelt a negyedik hét a műtét óta. A varratok kb. 60%-a még bent van sajna, de bízok benne, hogy hamarosan kihullanak. Fájdalom nincs, viszketés van, de ezt jó jelnek veszem. Körben a vágásnál keményebbnek érzem a bőr alatt egy picit, tapintásra olyan, mintha sebtető lenne rajta, de ez kívülről nem látszik(biztosan a varrat és a hegesedés miatt) . A bőr formája miatt aggódok kicsit, de a doki megnyugtatott, úgyhogy türelmes vagyok és pozitívan állok hozzá. Persze egy hónap "kihagyás" után nehéz türelmesnek lenni. 

Lassan 3 hónap telt el a műtétem óta. Különösebb panaszom nincs, de ránézésre még mindig nem úgy tűnik, hogy teljesen rendbejött volna a heg. Biztosan én vagyok türelmetlen. A doki azt mondta, hogy akár 5 hónap is kellhet a teljes gyógyuláshoz. Mindenesetre engem frusztrál kicsit az, hogy itt sokan már 2 hónap után teljesen rendbejöttek. Dobtam fel képeket, hogy most mennyit alakult.  Egy ponton a bal alsó részen néha még enyhe fájdalmat érzek, néha viszketést. Remélem hamarosan minden rendbejön. 

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.


Név: Fecóka
Időpont: 2019-05-10 05:40:50

Meggyógyultál teljesen?

A beszámoló tulajdonosának hozzászólása:
Időpont: 2019-05-11 04:46:12

Szia, köszi az érdeklődést. Nem, még a varratok kb. 60%-a bent van. De bízok benne, h idővel teljes lesz a gyógyulás.
Név: Fecóka
Időpont: 2019-05-01 08:14:47

egyre jobban alakul, bár azért még van idő, amig rendbejön

A beszámoló tulajdonosának hozzászólása:
Időpont: 2019-05-01 09:08:44

Köszi, tényleg jobb már, csak az elálló bőrdarab miatt aggódok, de majd megyek vissza a dokihoz és megmondja, hogy mi legyen. 
Név: Fecóka
Időpont: 2019-04-21 06:41:57

Nagyon szépnek tűnik elsőre a vágás és jó, hogy a makk alatt van teljesen

A beszámoló tulajdonosának hozzászólása:
Időpont: 2019-04-24 01:34:33

Köszönöm. Bár még nem gyógyult meg teljesen, de kíváncsi leszek a végeredményre.