"Travelmania"

Beavatkozás: körülmetélés / vallási ok
Időpont: Ismeretlen - 17 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

"Travelmania"
körülmetélés
vallási ok
Ismeretlen
17
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Ez a beszámoló  az Index fórum egyik, a körülmetéléssel foglalkozó vitafolyamán jelent meg.

2003. június 25.

Helló mindenkinek!

Érdekes ez a topik, de annak tényleg semmi értelme, hogy meggyőződéseket ütköztessünk, az érvrendszer meglehetősen véges, mindkét oldalon. Arra viszont tényleg, jó, hogy tanácsokat adhat annak, aki gondolkodik a kérdésen.

Én körül vagyok metélve, vallási okokból. Nekem ez egy identitásbeli kérdés. Nekem igenis fontos része és egyik kifejezője egy közösséghez, kultúrához való tartozásomnak, lévén az adott kultúrában hangsúlyos ez a tradíció. Azt is gondolom ugyanakkor, hogy túlzóak azok az interpretációk, amelyek a vallási hagyományt valamiféle ókori tudományos bölcsességre, tudásra, illetve annak tradícióvá való merevedésére utalnak, a valláshoz nálam sokkal jobban értő emberektől inkább azt hallottam, hogy az csak egy legenda, hogy az ókori higiéniai viszonyok hiányosságai miatt alakult ki és eredetileg eü. célokat szolgált. Biztos kúl dolog volna, ha így lenne, és büszkék lehetnénk rá, de be kell ismerni, hogy nem így van. Ez egy közönséges ősi, "primitív" fizikai megjelölési/beavatási rítus, ezt tudomásul kell venni. Honnan a francból tudták volna az ókorban, hogy a méhnyak-rákhoz köze, van, legyünk őszinték, lehettek akármilyen bölcsek, valószínűleg azt se tudták, hogy van méhnyak-rák, éltek kb. 30-40 évet, oszt kész.

Mindazonáltal tudjuk, hogy bár van egészségügyi relevanciája a dolognak, a fityma alatt megbúvó kórokozók miatt, női méhnyak-rák kialakulásának kockázata szempontjából, de jelentősége nincs. Szerintem legalábbis, ugyanis teljesen egyetértek azzal az érveléssel is, hogy manapság az ember naponta min. egyszer alaposan tisztálkodik, tehát gyakorlati jelentősége nincs. Naponta egyszer megmosod, eü. szempontból tök mindegy, hogy körül vagy e metélve, vagy sem.

Egyetlen apró dolgot említett a jelenlegi barátnőm, amit eddig én sem tudtam: még a legápoltabb férfi esetében is, aki mondjuk reggel alaposan megmosakodott, beleértve mókajancsit is, elkerülhetetlen, hogy délutánra/estére ne legyen rosszabb szaga, mint a körülmetéltnek, ugyanis a vizeletből néhány csepp valahogy a makkra kerülve bebüdösödik. Ezt nálam soha nem tapasztalta, hiszen ugyanaz a kis vizelet mennyiség nem marad benn. Így mondjuk délután, alapos tisztálkodás nélkül is kellemesebben lehet hancúrozni, nyilván, ha alapvetően amúgy tiszta az ember, nincs semmi olyan szaga, ami a fityma megléte esetén természetes és elkerülhetetlen.

Mindent összevetve én szerintem csak indokolt egészségügyi, (tehát nem mindenféle legendák alapján, hanem pl. fitymaszűkület miatt), illetve vallási meggyőződésből érdemes elvégeztetni, egyébként tök fölösleges. Fitymával születünk, természetes, hogy ott van, nem lenne, ha teljesen felesleges volna.

(„A körülmetélésről” c. indexes fórumból)

*

2006. június 4.

Oké Psycho, hozzászólok. 17 éves koromban vesztettem el (mármint a fitymámat), úgyhogy van összehasonlítási alapom. Az élvezet között semmi különbség, azt, hogy tovább bírom-e, azt meg nem igazán tudom megmondani, mert ilyen irányú élvezetre csak ezután tettem szert. Mindehhez egyébként nem kell se fitymásnak, se körümetéltnek lenne elég, urológusnak meg aztán tényleg nem, egy icipicit logikus gondolkodással a vita igen egyszerűen lezárható:

Honnan jön az élvezet? A makk idegvégződéseiből? Nyilván nem. Az, hogy annak az ingerlése váltja ki, az nem jelenti, hogy onnan jön. Magyarul, a körülmetéltségből adódó relatív érzéketlenedés hozzájárulhat ahhoz, hogy körülmetélve tovább bírja az ember fia, de magának az orgazmusnak ehhez nyilván nem sok köze van, hiszen az a különböző izmok összehúzódásának és elernyedésének az intenzitásától függ. Ennek meg semmi köze ahhoz, hogy mennyi idő alatt jutunk el oda, semmi köze ahhoz, hogy a makkon lévő idegvégződések érzékenyek, vagy érzéketlenek (azaz kevésbé érzékenyek).

Előzmény: psychologic (301)

(„Az élet FITYMA nélkül” c. indexes fórumból)

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.