Karim

Beavatkozás: körülmetélés / vallási ok
Időpont: 2009-03-20 - 0 évesen
Orvos: magán

Alapadatok

Karim
körülmetélés
vallási ok
2009-03-20
0
magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Nikoletta, egy magyar anyuka véleménye a körülmetélésről, s beszámolója egyiptomi kisfia csecsemőkori körülmetéléséről

 Bevezetés

Nekem volt egy pár kapcsolatom bőrkés férfiakkal. Volt olyan is, aki tisztaság mániás volt. Igen is, érezni azt a kellemetlen szagot, akinek bőrkéje van, ha persze nem a puszi előtt mosta meg. A körülmetélt férjemnél – aki egyiptomi arab – nem lehet érezni semmit, akár mikor megpuszilhatom!

Most ezzel nem azt akarom mondani, hogy a körülmetéltet nem kell tisztán tartani... Nem!!! Higgyetek nekem, én tudom, és nem csak én, sok barátnőm, ismerősöm is. Sokkal jobb a bőrke nélküliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

Aki gondolkodik meg rajta, ne gondolkodjon!!

Minden nőnek tetszik....

(A honlap Fórumára írt, 2009. március 28.-i hozzászólás szerkesztett változata.)

Niki beszámolója kisfia körülmetéléséról, mely 2009. március 20.-n történt meg

március 17:

A kisfiamnak lesz a körülmetélése pénteken, 8 hónapos korában.  Mivel a férjem muzulmán arab, ezért a vallás sokat számított a döntésünkben.  Nekem személy szerint, is jobban tetszik a körülmetélt. Szerintem sokkal szebb is, meg higiénikusabb is.

Mi Egyiptomban csináltatjuk meg.  Azt mondják, nem altatják el, csak helyi érzéstelenítést adnak a kisfiamnak.  Én egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egy 8 hónapos baba hogy marad neki lefogva egy helyben.  Nagyon felek, megmondom őszintén, de szeretnem neki megcsináltatni.

március 22:

Pénteken [március 20.-n] este 9 körül átesett a körülmetélésen. Hát volt sírás-rívás!

Megérkeztünk a dokihoz, aki úgy 55 körül van, és Musztafa a neve. (A férjemet is ő metélte körül annak idején.)

Nem akarták, hogy bemenjek, mert nem jó nézni egy anyának. Mondtam, én nem hiányozhatok innen. Vittem egy kis lepedőt, azt terítettük le egy kis asztalka felére.

Az anyósom már fogta is volna le a Karimot, mint mikor mi a csirkét fogjuk le, hogy ne repkedjen. Mondom neki, ezt a gyereket nem lefogni kell, hanem megfogni, puszilgatni, beszélni neki. Dédelgetni, míg a körülmetélést csináljak. Szóltam a páromnak, mondja meg neki, hogy álljon odébb, mert én vagyok az anyja.

Na én fogtam a kezét, a nővérke a lábát, a doki elkezdte.

Nem altattattuk el. helyi érzéstelenítést kapott, de nem injekcióval, hanem spray-jal. Gondolom, olyan, mint nálunk a Lidokain. Bekente, az egész popsiját Betadine folyadékkal, gondolom, az olyan, mint a jód, vagy az is, nem tudom. Már a gyerek akkor is sírt. A doktor felhúzta a fütyijét, de mondjuk már fel lehetett neki, mert én is csináltam. A dokinénink – a gyerekorvos – nagyot nevetett is, hogy pont ennek a gyereknek jól működik a fütyije, mikor neki úgy is mindegy, mert körülmetélik. Jó nagyot nevettünk.

Na szóval elkezdődött a rituálé....aaaaaa

Valami szörnyű volt nekem nézni, de kíváncsi voltam. Beleszurt egy olló szerűséggel a bőrbe, ahol nyitva van, ezt nem láttam jól. Utána vett egy fogót, kérdeztem érezni fogja-e, mondta egy kicsit. A fogóval elszorította, a szikével meg le is nyisszantotta. Utána az öltéseket rakta bele. Varrnak már itt is, és kész is volt. Nem tartott meg 10 percig sem.  Utána vártunk 30 percet, hogy minden OK. Hála Istennek, az volt.

Írt fel Betadine folyadékot, azzal kell locsolgatni, meg Voltaren kúpot, meg Duriceffet.

Karimot, nem hagytam egész péntek délután aludni. Mire készen lettunk a műtéttel, el is aludt.  Egyszer felkelt, úgy rá 1 órára, hogy elaludt, megtörtént a pisilés.  Ezek után csak aludt, reggelig. Ma megyünk leszedetni a kötést. Nem engedett semmit felrakni rá. Meg pellust sem. Csak másnap este. Tehát minden jól sikerült, és nagyon örülök, hogy szép kukija lett a kisfiamnak. Se kamillázni, sem krémezni nem engedi, azt mondja, így gyorsabban gyógyul.

Csak melegvizes, jódos vízbe, a varratok puhulása végett.

március 25.

A családomban csak a férjem és a kisfiam, Karim van körülmetélve. A férjemet hét naposan metélték körbe, mert hát az araboknál mindenki körülmetélt. Van egy nagyobb fiam is, 8 éves, annak más az apja, s nincs körülmetélve, mert az apja nem engedi. Jó nagy hülye, mert sokkal szebb körülmetélve, mint azzal a fityegő bőrrel.

A kisfiamnak kezd most mar szépülni a fütyülője, ma este lesz öt napja, de még a varratok nem mind estek ki, meg még szerintem nagyobb, duzzadtabb a kelleténél.

Szóval azért már kezd szépülni, de azért még nem az igazi.

március 28.

Egy héttel a körülmetélés után már kezdünk alakulni.  Kiestek a varratok, szóval veszi fel a formáját a fiam is.

 Niki

 

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.