B. Balázs ("Bazsa")

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2006-06-16 - 21 évesen
Orvos: Dr. Török Alexander (Pécs) magán

Alapadatok

B. Balázs ("Bazsa")
körülmetélés
orvosi ok
2006-06-16
21
Dr. Török Alexander (Pécs) magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

2006. június 19-én kés alá feküdtem 21 évesen. Hosszas lelki tusa után végre megszabadultam a problémás bőrfelülettől. Részleges fitymaszűkületem volt, mereven is hátra lehetett nehezen húzni, de megakadt a makk mögött a fityma és iszonyatosan szorította, nagyon fájt.

Erre az egész problémára az első szexuális élmény során jöttem rá igazán, kb. 17 évesen. Egyszerűen nem élveztem a dolgot a fájdalomtól. Utána nem is erőltettem a párkapcsolatokat, az önbizalmam egyenlő volt nullával. És itt jött olyan 3 év, ami igazán nem kellett volna: nem tettem semmit a probléma megoldása érdekében, pedig sejtettem, hogy fitymaszűkületem van. Az otthoni internet-hozzáférés azonban mindent megváltoztatott, rátaláltam a Pénisz-lapra. Olvasgattam a beszámolókat, a fórumot… erőt adott ahhoz, hogy felkeressek egy szakorvost. A doki már ránézésre mondta, hogy fitymaszűkület lesz és 30 perces, ambuláns műtéttel megszűntethető a panasz. Felajánlott 2 alternatívát a vágással kapcsolatban: egyik az volt, hogy csak egy kis bőrt távolít el, így több fityma marad, a másik pedig egy nagyobb darab fitymagyűrű eltávolítása, ami szebb végeredményt produkál. Gondolkodhattam a műtétig, hogy melyiket kérem, de már amikor először mentem tudtam, hogy minél kevesebb fitymát szeretnék.

Eljött a műtét napja, a váróban kb. fél órát vártam, aztán sorra kerültem. (A pécsi Erectör Clinic-ben műtöttek, dr. Török Alexander magán-rendelőjében.) Ketten voltak mindvégig a műtőben, a doktor és egy asszisztens hölgy. Abszolút nem volt zavaró, pedig szégyenlősebb típus vagyok. Fertőtlenítettek, jöttek a szurik. Az elsőt éreztem, a másodikat már kevésbé. A műtét alatt oldott volt a hangulat, beszélgettünk. Utána meglepően jól éreztem magam, nem fájt semmi… na igen, még hatott az érzéstelenítő. Mikor hazaértem már kellemetlenebb volt. A látvány ronda, a pisilés érdekes… de hát az első nap milyen legyen? Az első éjjel viszonylag simán elaludtam, hajnalban már voltak kisebb gondok: merevedett, nem tudtam mit tenni. Kissé vérzett is, de nem volt vészes. Napközben leginkább feküdtem. Második nap: Az éjjel már tűrhetőbb volt, nem vérzett, reggeli merevedésnél kicsit fájt… A harmadik napon mentem kontrollra, doki le is vette a kötést, azt mondta, szépen gyógyul, nem kell már kötés, de víz ne érje még három napig. Az első pár napon még kellemetlenek a spontán merevedések, vérzések, gennyedzések, de kibírhatók. A második héten elkezdtem kamillázni, kezdtek kipotyogni varratocskák. Bevallom, egy lájtos önkielégítést itt már muszáj volt közbeiktatni, nem hiszem, hogy szabadott volna, de vigyáztam nagyon. Harmadik, negyedik hétre eltűntek a varratok, a seb begyógyult (Neogranormon azért nem árt), már csak a hegnek kell szépülnie. A korábbi gátlások, remélem, most már eltűnnek, és hamarosan letesztelhetem az új cerka működőképességét.

Ne halogassátok, ha hasonló problémátok van… fél órás műtét és megváltozhat az életed… megéri? Én nagyon örülök, hogy végre rászántam magam.

(2006. július)

* * *

Fél év után: Így fél évvel a műtét után, a heg még szépülget, de a csupasz érzést a gatyámban már teljesen megszoktam. Az ősszel összejöttem egy lánnyal, aki még csak 17 éves, s még tuti nem volt fiúval, mert mondta, hogy előttem nem is csókolózott még igazán… Igaz, én sem mondtam, hogy van tapasztalatom… mert nincs, és épp ezért kicsit izgultam is, hogy mi lesz…. (Szűkülten orális szexben volt részem, de a fájdalom annyira elnyomta az érzést, hogy még az erekcióm is megszűnt.) Aztán, még karácsony előtt megvolt az első bevetés a barátnőmmel, amit egy pár nagyon jó követett, igaz nem tudok hasonlítani a metélés előtti állapothoz. Nagyon jól működött a cerka! Mondanom sem kell, hogy most mennyire jó így metélten…

Többektől hallani ellenérvként, hogy érzéketlen lesz a makk (vagy épp a fordítottja és így túl hamar elmennek)… nos, ezeket én nem tapasztaltam. A kedvesem az én fütykösömet látta életében először, és még csak nem is hallott korábban a körülmetélésről. Én meséltem el neki, hogy egyáltalán miért van fityma, és miért jó nélküle… A reakciókból ítélve ez őt abszolút nem zavarja. (2007. január)

* * *

Így jó fél év távlatából is azt tanácsolom mindenkinek, amit a nyáron írtam, amikor a beszámolómat csináltam: Ne halogassátok, ha hasonló problémátok van… fél órás műtét és megváltozhat az életed… megéri! Én nagyon örülök, hogy végre rászántam magam.

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.