G. László

Beavatkozás: körülmetélés / saját elhatározás
Időpont: 1984 - 28 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

G. László
körülmetélés
saját elhatározás
1984
28
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

I. Körülmetélésem története, talán valakinek ötletet ad vagy tanulságul szolgál

Fitymaszűkülettel születtem a Dunántúlon. A családunknak egy nagyon jó zsidó körzeti orvosa volt, aki azt mondta anyámnak, hogy körül kell metélni, vigyen el hozzá, ő majd megcsinálja. Anyukám bigott vallásos, és azt hitte az orvosunk azért akar körülmetélni, hogy én is olyan legyek mint a zsidók. Elfelejtette, hogy Jézust is körülmetélték. Szóval semmiképpen nem akart körülmetéltetni. Azt mondta neki az orvosunk, hogy ha bekeni a fütyimet krémmel, és szorgalmasan húzogatja a fitymát, az szerencsés esetben kitágulhat és akkor nem kell megműteni. Hát anyukám szorgalmasan húzogatta, tornáztatta a bőrt. Az tényleg kitágult, így nem kellett műteni.

Gyerekkoromban anyukám diadalmasan mesélgette, hogyan mentette meg a fitymámat, hogyan húzogatta naponta a bőrt, amikor meg újszülött csecsemő voltam. Nagyon büszke volt. Én inkább szégyelltem magam az unokahúgaim és a szomszéd lányok előtt.

Szó mi szó, szép hosszú fitymám lett, nem is volt vele problémám addig, amíg szeretkezni nem kezdtem. Akkor észrevettem, hogy a fütyim nem a hüvelyben megy előre-hátra, hanem a saját fitymámban. A kezemmel vissza tudtam húzni, de nem volt egy kényelmes pozíció. Az óvszer is könnyen lecsúszott. 27 évesen, a menyasszonyommal egyre örömtelenebb lett a szeretkezés. Kezdtem utálni őt is, a nemi életet is, mert nem volt jó. Akkor gondoltam, hogy megszabadulok a zavaró objektumtól. Mindent elolvastam erről a témáról, és arra a következtetésre jutottam, hogy nincs veszteni valóm. Ha már az emberiség hajnalán a legcivilizáltabb népek, mint az egyiptomiak, zsidók körülmetélték a fiaikat és most meg az amerikaiak teszik ugyan ezt, biztos, hogy nem véletlenül tették és teszik. De biztos, hogy nem akartak rosszat a saját fiaiknak és áttételesen lányaiknak. Nem rövidítettek meg őket semmi mással, csak azzal a kis bőrdarabbal. 28 évesen, 3 hónappal a nászéjszaka előtt metéltek körül. Egy sebész barátom a csepeli kórházban ügyelt. Bementem hozza, de előtte leborotváltam magam. Ő először azt akarta, hogy vad táncba kezdjek, majd mikor összeesek a kimerültségtől, odajön és levágja, mint Afrikában szokás. Végül komolyra véve a szót, felfektetett egy asztalra, beérzéstelenített és hozzákezdett a fitymám eltávolításához. Ő csak a felét akarta csak levágni, de én azt olvastam, hogy úgy a jobb, ha annyi bőr marad csak meg, hogy erekciónál feszes legyen. Sikerült is bemérni a vágás helyét, és azt hiszem jól eltalálta. Most erekciónál kellemesen feszes, időnként megborzong a hátam, olyan jó érezni. Mikor a fékhez ért, gondolkodtam rajta, hogy megtartsam-e. Az olvasott vélemények vegyesek voltak. De mire megszólaltam volna, már le is vágta. Akkor sajnáltam, de most már örülök neki. Egyik haveromnak utána beszakadt a féke, pedig körül sem volt metélve, és a kínok kínját állta ki, míg műtétileg átvágtak neki.

Nem fájt a műtét, csak akkor nem tudtam, mit tegyek, amikor az ügyletes nővérek jöttek-mentek és nézték mi történik. Én meg ki voltam terítve szó szerint, mint a tökös rétes. A végére a rétes lekerült, csak a tök maradt és a csupasz fütyi. Először védtelennek, csupasz, meztelennek ereztem magam felöltözve is, aztán megszoktam. Hamar gyógyult és a nászéjszakánk nagyon jól sikerült. A sebész haverom is ott volt a lagzin. Csak mi tudtuk a kulisszatitkokat. Anyámnak nem akarom elmondani, jobb ez így.

Azóta több mint 10 év eltelt, és csak azt sajnálom, mint mások: hogy előbb nem csináltattam meg. A fütyimet nem érzem érzéketlennek. Nem hiper-érzékeny, de talán jobban érzem vele a hüvely szorítását, amikor a partneremnek orgazmusa van: így gyakrabban élvezünk együtt úgy érzem. Azt hiszem a szorításból kikerülve a makkom megterebélyesedett. A testi kapcsolat teljesen más lett: jobban érzem a partneremet, o is engem. Viszont a behatolásnál be kell nedvesíteni, hogy becsússzon. Ez lehet zselé, nyál, vagy egyszerűen egy felizgatott nedvező hüvely. A nők sokszor észre sem veszik a különbséget. Én igen. Egyébként jobban érzem magam: tisztábbnak, gondtalanabbnak. Könnyebb tisztán tartani is, és azóta a fütyim sose volt begyulladva, nem volt gombás vagy büdös.

A fiam röviddel az én cirkumcízióm után született. A szülésnél komplikációk voltak, így a körülmetélés kérdése háttérbe került. Mivel a klinikán a körülmetélés nem volt rutin, a fiam nem lett circumncisalva. Később a feleségem ódzkodott tőle, én akkor meg hezitáltam, hogy hátha érzéketlenné válik mégis a makk bőre a szárazság és a dörzsölés által. Akkor meg ebben nem volt tapasztalatom. Vártunk. A mostani tapasztalataimmal biztos nem vártunk volna. Ha fitymaszűkülete lett volna, vagy begyulladt volna a fütyije, egyszerre megműttettük volna. Nem volt. Most mar felnőtt, saját maga dönt arról, amiről én tapasztalat hiányában nem tudtam. A tanulság: ha anyám körülmetéltetett volna, most élném világom, és nem foglalkoznék a fitymával, soha nem írtam volna le mindezt.

Egy tanács: én nagyon boldog vagyok a fitymám nélkül, és nem érzem úgy, hogy megcsonkítottak volna. Ha valaki a kisfiat akarja körülmetéltetni egészségügyi kényszerűségből, szerintem a legjobb megoldást választja. Ha felnőtt korban akar valaki átesni a műtéten, először határozza el magát; kívánja nagyon, hogy korul legyen metélve és csak utána vesse kés alá magát. Akkor biztos örülni fog az új szerszámnak. Ha kényszerűségből vágatja le, nem biztos, hogy elégedett lesz és ez visszahathat a nemi életére is. De a műtét nem faj! Legalább is nekem nem fajt. Meg egy-két gondolat: Bele gondolok, hogy milyen lehet azoknak a férfiaknak a makkja, akik kórházban fekszenek magatehetetlenül, vagy öregek és mosdatásra szorulnak. Nem biztos, hogy minden nővér naponta hátrahúzza a bőrt és mindent megmos.

Sokan azt mondjak, hogy csak orvosi divat a körülmetélés. Szerintem nem. Ha az lenne, akkor nem művelnek több ezer éve. Emlékszem, a hatvanas években a mandulák “körülmetélese” szinte rutin volt. Nagyon sok gyermeknek kivettek a garat- és az orrmanduláját is. Utána rájöttek, hogy nem is indokolt a rutin mandulaműtét és ma már sokkal ritkábban végzik. Ez utóbbit inkább neveznem orvosi divatnak. Régen, szeretkezés után, ha nem mostam meg este, akkor reggel illatozott a szerszámom. Most már nem és bár nem hanyagolom el a testi higiéniát, mégis sokkal tisztábbnak érzem magam így is. Azok, akik azt mondják, hogy naponta többször megmossák a bránerüket és fitymával is sokkal tisztábbak, szerintem tévednek. Ha valaki nagyobb utazást tesz, vagy többnapos kirándulásra megy, vagy csak egyszerűen kizökken a mindennapokból, nem tudja annyira tisztán tartani a fütyijét, mint egy körülmetélt.

Üdv a szabadfejű társaimnak és a barátnőiknek. De a kalaposoknak is. Szóval én emeltem a kalapom és nem bántam meg.

(2005)

II. A hosszú távú tapasztalatok

Már elég régen megírtam körülmetélésem történetét itt, G. László fedőnéven 28 évesen, most ezt kiegészíteném a hosszú távú tapasztalataimmal.

Először is, még a körülmetélés előtt az nagyon jó érzés volt, ha a bőr feszült mikor a fitymám erősen hátra volt húzva. Ezt fokozni akartam a körülmetéléssel, így a high and tight metélést választottam, ami nagyon bejött, mert utána már a merevedés kezdeténél meg volt ez a kellemes érzés a bőr feszülésével. A féket meg akartam tartani, mert azzal még jobban feszült a bőr, de szerencsére kérdezés nélkül levágták. Most már ennek örülök, mert anélkül is eléggé jól feszül a bőr, másrészt a fék bőrredői elvették volna az új farkam simaságát – és tisztaságát is. Meg környezetemben több nem körülmetélt haveromnak is beszakadt a fék dugás közben és a kínok kinját állták ki.

A körülmetélés után sokkal gyakrabban voltam olyan fél erekcióban. Talán azért, mert ha egy kicsit összeszorítottam a lábam már éreztem a farkam, és ez kellemes érzés volt. Egy-két év múlva a feleségem azt mondta, hogy úgy nézi, mintha a makkom megnagyobbodott volna, és tényleg én is úgy éreztem. Valószínű, hogy a fityma szorítása alól kikerült makkom kavernái kitágultak és makkom terebélyesebb lett. Ezt nudista strandon is tudtam konstatálni, hogy más körülmetélt pasinak is gyakran terebélyes makkja volt.

Érdekes, ahogy az ember naturista helyen először levetkőzik meztelenre, izgató a meztelenség érzése. Mikor a szőrtelen nunák után a szőrtelen farkak is divatba jöttek, az is egy cikis érzés, amikor először megy ki a pasi a kopasz bránerrel a nők közé… De a legnagyobb feszültség akkor volt bennem, amikor körülmetélés után először nudiztam. Ismerőseim csodálkozó arckifejezéssel jól megnéztek, de nem szóltak semmit… Így utólag sajnálom, mert izgató dolog lett volna mesélni róla. Végül is a Földön a férfiak 1/3-a körül van metélve, Európában 10-15 % között van az arány, kisebbségben vagyunk. Először titkoltam, cikisnek tartottam, elsüllyedtem volna, ha a melóhelyemen vagy a családban megtudták volna. De azért volt, hogy megtudták – és nem szakadt rám az ég, sőt ! Kíváncsian rákérdeztek még, hogy milyen volt a metélés, jó-e vele a szex, meg néha egy-egy nő titokzatos mosollyal néz rám…

Most már inkább büszke vagyok rá, mivel hogy szerintem, így 30 év távlatából is egy jó dolog, és a családban, munkahelyemen és baráti körben is tudják, hogy körülmetélt vagyok. Hosszú távon én nem éreztem, hogy a makkom elérzéktelenedett volna, bár én néha már a körülmetélés előtt is hátrahúzva tartottam a fitymámat. A makkot borító nyálkahártya elkeratinizálodása talán csökkent bizonyos érzékenységet, de az idegvégződések ott maradtak. Az ujjbegyünk is keratinnal (bőrrel) van fedve és nem érzéketlen. Talán a makkom másképpen lett érzékeny : a dörzsölés helyett a szorításra lett érzékenyebb. A masztizás a műtét előtt szárazon is ment, a műtét után leginkább masszázs olajjal sikerült. Észrevettem, hogy az előre hátra húzogatás helyett a makkom összeszorítása egyre nagyobb élvezetet adott. Hát ez az a dolog, amit dugás közben is észrevettem : az oda-vissza jövés-menés és fűrészelés adta kellemes érzés mellett egyre érzékenyebb lettem a hüvely szorítására, és leggyakrabban az váltja ki bennem az orgazmust, amikor a hüvely izmai összerándulnak és összeszorítják a makkomat. Íme, az áhított egyidejű orgazmus! Kíváncsi lennék, hogy másoknak is vannak-e hasonló tapasztalatai a körülmetélés után a makk kiterebélyesedésével és a szorításra való érzékenységgel kapcsolatban.

Szerintem ezek is a körülmetélés pozitív következményei, ami eddig nem nagyon volt kitárgyalva.

(2017)

Laci

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.