E. Ferenc

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2012-02-33 - 24 évesen
Orvos: dr. Bánfi Gergely (Budapest) állami

Alapadatok

E. Ferenc
körülmetélés
orvosi ok
2012-02-33
24
dr. Bánfi Gergely (Budapest) állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

24 éves vagyok, és 2012. február 22-n volt a körülmetélésem. Még gyermekkoromba volt szűkületem, amit az évek folyamán sikerült kinőnöm (vagy felszakadt, ahogy az akkori doki mondta), így nem került sor a műtétre. Most sem volt annyira vészes a dolog, inkább merevedéskor volt észlelhető, ami zavaró volt számomra, és ezért elhatároztam, h körülmetélés mellett döntök. A neten olvastam egy fiatal srác körülmetéléséről, amiben a www.korulmeteles.hu lap szerkesztője segített neki jó orvost találni Budapesten, a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikáján, így karácsony után írtam neki, s ő rögtön dr. Bánfi Gergelyt ajánlotta.

Konzultáció a műtét előtt kb. 2 héttel volt. Említésre méltónak tartanám, h a doktor úr nem csak a körülmetélésről beszélt, hanem megvizsgált, hogy rendben van-e a (nincs görbülés, vizelési problémák, herék rendben vannak, stb.), mind emellett nagyon rendes volt itt a konzultáción és a műtét során is. Egy szó, mint száz csak jót tudok mondani róla!

Február 22-én került sor a műtétre. Eredetileg 21-én lett volna esedékes, csak mikor bementem a klinikára nem jelentkeztem be, így doktor úr azt hitte, hogy nem mentem. Én szépen vártam, csak ültem mivel úgy beszéltük, hogy 9-re bemegyek és vagy akkor, de az is lehet, hogy csak délután háromkor kerül rám sor. Délután 4-kor már igen csak türelmetlen és izgatott voltam, fel is mentem a portáshoz, aki felhívta a doktor urat, majd mondta, hogy itt van az elveszett beteg, na itt derült ki, hogy be kellett volna jelentkeztem… Szerencsére másnap szorítottak nekem helyet!

Másnap reggel 9 körül megérkeztem a klinikára, majd nyomban bejelentkeztem. Bejelentkezésemet követően felküldtek az első emelet betegfelvételi szobájához, ahol már vártak, ott kb.:1-2órát vártam, majd jött értem egy betegkísérő és felkísért a műtőhöz, ahol először levetkőztem az öltözőben,majd kaptam hajhálót, lábzsákot és egy köpenyt, amiben besétáltam a műtőbe. Kicsit hűvös volt bent, vacogtam is, de szerencsére kaptam még egy köpenyt a kedves betegkísérőmtől, mert látta, hogy fázom. Néhány perc múlva megérkezett a doktor úr is, és elmagyarázta még egyszer, hogy mit is fog csinálni.

Első lépésként lefertőtlenítette a péniszem és a környező területet, majd beadta a szurit. (Kellemes meglepetés volt számomra, mivel rosszabbra számítottam.) Néhány perc után hatni kezdet az érzéstelenítő és kezdetét vette a műtét, ami szintén teljesen fájdalommentes volt. Az egész folyamat kb. fél órát vett igénybe. Mikor elkészült velem, a doki mondta hogy ne keljek fel, majd jön a betegkísérő értem, aki segít felkelni és lekísér a váró elé ahonnan addig nem mehetek el, míg nem mondja. Egy óra elteltével bevettem egy fájdalom csillapítót, mert már kezdett kicsit fájni, ezután még egy órát vártam, mire megérkezett doktor úr és megnézte mennyire vérzett át a kötés. Szerencsére úgy nézet ki, ahogy annak kell és hazamehettem. Másnap visszamentem és leszedte a kötést és betadinnanal fertőtlenítette….

Aznap hazautaztam vidékre és elmentem betegszabadságra, fájdalomtól tartva, de itt is kellemes meglepetés ért. Számomra néhány kellemetlen súrlódást leszámítva a gyógyulási folyamat is teljesen fájdalom-mentes volt. A varratok nagy része feloldódott vagy kipergett, ami megmaradt, kiszedegettem magamnak, majd visszamentem a klinikára, ahol doktor úr megnézte, hogy minden rendben van-e velem. Barátok először furán néztek rám, azt mondták nem vagyok normális.:D ők ezt nem mernék bevállalni. Sajnos kipróbálni még nem sikerült, így női reakcióról még nem tudok beszámolni. Tényleg csak ajánlani tudom a doktor urat, nagyon rendes és jól dolgozik! Egyedül csak azt bántam meg, hogy nem szántam el magam hamarabb!

Feri

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.