K. Bálint

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2012-06-26 - 21 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

K. Bálint
körülmetélés
orvosi ok
2012-06-26
21
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Sziasztok!

Bálint vagyok 21éves és 2012. június 26-án operáltak. Fitymaszűkületem volt, de addig húztam halasztottam amíg már egyáltalán nem tudtam hátrahúzni a bőrt. Elég sokáig nem is zavart, mert egyáltalán nem fájt szex közben sem (amin még a doki is csodálkozott) és egyszer sem kaptam el semmilyen fertőzést, meg nem is gyulladt be, de nem is járt ezen az eszem. Aztán egyszer elgondolkoztam rajta, hogy azért ez így nem lesz jó, mert a tisztálkodás azért így nem teljesen megoldott, meg azért ez így nem természetes. Emlékeztem, hogy édesanyámnak van egy urológus ismerőse, hát szóltam neki, hogy hívjuk fel. Persze a kórházban képtelenség utol érni a dokit. Utána jártam mikor rendel, bementem hozzá, de anyám mondta ne engedjem körülmetéltetni magam (de én ekkor már szinte biztos voltam benne, hogy műtét lesz a vége, és ha már műtét akkor később se legyen belőle gond, menjen az egész). Bementem a kórházba, megnézte, műteni kell. Megbeszéltük az időpontot (ez egyszer el lett tolva, de nem lényeges).

A megbeszélt napon bementem a kórházba (nem ehettem aznap semmit), kaptam egy ágyat meg egy szem nyugtatót (pedig nem voltam ideges), ott nézegettem egy kicsit. Amikor szóltak hogy vetkőzzek le aztán takarózzam be. Amikor felálltam éreztem az éhgyomor+nyugtató kombó hatását, mert mintha be lettem volna rúgva. Betoltak a műtőbe ahol már várt a műtősnő és egy segéd, aki a lámpát állítgatta meg figyelte a reakcióimat. A doki is befutott, addigra elő voltam készítve. „Véső, kalapács” a lábaim között, fejem mellett meg valami elektromos kés amivel az ereket égetik el. Természetesen a lábaimat leszíjazták. Olvastam pár beszámolót és mindenki az injekciózást tartotta a legrosszabbnak. Hát nekem előtte befújták lidocainnal…mintha parazsat raktak volna a pöcsömre. Égett mint a szemét, de legalább lezsibbadt így az injekciókat nem is éreztem. Elkezdték a kivitelezést, kaptam még pár injekciót mert éreztem 1-2 helyen még, de ezek után már csak a varrásnál éreztem 1-2 szer kisebb fájdalmat, de semmi extra. Közben beszélgettem a segítő emberkével. A műtősnő meg a doki csak sustorgott, de nem is akartam megzavarni őket. Szerintem kb fél óráig lehettem bent, a végén bekötözték, ekkor vetettem rá egy pillantást, de nem sokat láttam belőle. Jött 2 nővér, visszatoltak. Végre ehettem! Feküdtem, ettem, ittam és olvastam. Délben az egyik nővér hozott ebédet amin meg is lepődtem, még a kanalát is odaadta mert azt igaz nem adnak a kórházban (lehet bejöttem neki  ). Jött a doki, megnézte az eredményt, adott ambuláns lapot, mehettem haza. Az éjszaka elég szar volt, nem sokat aludtam, ráadásul nekem minden reggel van merevedésem, ami talán a legrosszabb volt az egészben, mert eléggé fájt (4-5. napon már nem olyan vészes). Másnap kamillateában leáztattam a kötést megnéztem magamnak a műszert. Kicsit fej nehéz volt, olyan volt mint egy gomba. 2. éjszaka még szarabb volt, próbáltam bekötözni, de lejött a kötés és még nagyon érzékeny volt.

 Pár nap után javult a dolog. Naponta 3*10percre áztattam teába. 1 hét múlva (július 3-án) kellett visszamennem. András tanácsára rákérdeztem a betadine-ra, amit jó ötletnek tartott. Kamilla maradt, de kiegészült betadine-nal. Teltek múltak a napok (közben 21 lettem), kb 2-2,5 hét után újra bringára pattantam, szerencsére az alsógatyáim megfelelően szorosak ahhoz, hogyha felhajtom a pöcsöm akkor nem engedi teljesen visszacsúszni, így gond nélkül tekerhettem. 3 hete műtöttek, még 2 varrat van bent teljesen, 2 félig lóg, de majd kiesik. Még kicsit dagadt a makk alatti rész amitől tartottam, hátha kevés bőrt vágtak, de a doki megnyugtatott, hogy az vissza fog menni csak elég érzékeny terület így lassan gyógyul. Többet nem is kell mennem, csak ha valami panasz van.

 Összességében, közel sem volt olyan fájdalmas, mint amire számítottam. A lidocain volt a legrosszabb az egészben. Közben természetesem tartottam a kapcsolatot Andrással, akinek ez úton is még egyszer köszönök mindent. Rendkívül segítőkész, folyamatosan érdeklődött az állapotom iránt és rengeteg tanácsot adott. Bátran forduljatok hozzá bármi ilyen problémával.

Bálint

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.