S. Gábor

Beavatkozás: körülmetélés / saját elhatározás
Időpont: 2006-12-01 - 28 évesen
Orvos: dr. Fekete Ferenc (Budapest) magán

Alapadatok

S. Gábor
körülmetélés
saját elhatározás
2006-12-01
28
dr. Fekete Ferenc (Budapest) magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Napló – avagy körülmetélésem története

Az előzményekhez hozzátartozik, hogy kb. 6-8 éves koromban volt egy kis fitymaszűkületem, amit sikeresen kitágítottak, csak én közben a falat vakartam a fájdalomtól. Ekkor eléggé megutáltam a fitymámat. 18-19-évesen az Internet terjedésével jutott el hozzánk is a háló, ekkor kaptam információkat a körülmetélésről, majd egyre jobban kezdett tetszeni a dolog. Végül rászántam magamat, így az Interneten sokak által dicsért Fekete doktorra esett a választásom. Csak magán orvos jöhetett szóba, mivel a TB által nem támogatott beavatkozásról van szó, ugyanis orvosi indok nem támasztja alá a műtétet.

2006. november 07. 11:00

Bejelentkezésem után erre a napra kaptam időpontot egy orvosi szűrővizsgálatra, majd a vizsgálat végeztével kérdeztem meg az orvost a körülmetélésről. Abszolút ajánlotta a beavatkozást, legalább is én így értelmeztem (lehet, mert így akartam). Elmondta azokat a dolgokat, amelyekkel már nagyjából tisztában voltam.

2006. december 01. 9:00 A műtét napja.

Kitöltette velem a műtétről szóló beleegyező nyilatkozatot, amelyben ismertette még egyszer az elenyészően ritka kockázatait. Majd ismét megvizsgálta a szerszámot, majd megbeszéltük, hogy hol legyen a „vágás”. Kérésemnek megfelelően ez egész közel került a makkhoz. Majd le kellett venni a cipőt, és egy lábzsákot húzni a lábamra, ezután átkísért a műtőbe, ahol le kellet vennem a nadrágot és az alsónadrágot meg a nyakláncomat. (Előzetesen szólt, hogy szűk alsóba menjek.) Felfeküdtem a műtőasztalra, a fenekem alá kaptam egy földelőlapot, majd Betadinnal jó alaposan bekente a combomat és a nemi szervemet. (A szőrzettel nem volt probléma, mivel alapból borotválom.) Érzéstelenítő injekciókat kaptam. Kettőt, ahol csatlakozik a lágyéki részhez, majd számtalant abban a vonalban, ahol a „vágás” helye volt. Majd egy kendőt terített elém meg a lábaimra, amelyen egy lyuk volt, amelyen kihúzta a farkamat. Így az egész műtétből nem éreztem semmit. Azt elmondta, hogy nem szikével fogja vágni, hanem egy elektromos műszerrel „égeti” és ezzel a vérzést is megakadályozza. A levegőben olyan szag terjengett amilyet az ember a fogorvosnál szokott érezni. A fitymám eltávolítása után sok apró öltéssel összevarrta a megmaradt két bőrcsíkot. A varrásból egy-két öltést éreztem, de az is elviselhető volt. (Amúgy meg szólt, hogyha fáj, akkor ad még érzéstelenítő injekciókat.) amikor befejezte, megkértem, hogy egy pillantást hagy vessek az immáron körmetélt farkamra, akkor láttam, hogy egész kevés vér volt a műtét alatt. Majd jó alaposan bekötötte, majd felöltözhettem. Kb. egy fél órára kiültem a váróba, aztán ellenőrizte, hogy minden rendben van. Kifizettem az előre megbeszélt 60 000 ft-ot, majd tömegközlekedéssel haza araszoltam. Egész nap otthon ültem a net előtt. Egy lánnyal beszélgettem az msn-en. Amikor megtudta, hogy körülmetéltek, elkezdett faggatni róla. Sajnos persze nem mindenre tudtam neki válaszolni, de úgy vettem észre, hogy tetszik neki a dolog.

2006. december 02.

Túl voltam az első éjszakán, az éjszakai merevedésre kétszer felébredtem, de nem volt vészes a fájdalom, így orvosságot nem vettem be. Este elmentem bulizni, ahol nagyon jól éreztem magamat. A reggeli zuhanyozásnál óvszerrel védtem meg a kötést, és a sebet a víztől.

2006. december 03.

Reggel a tegnapi zuhanyozási „ceremóniát” követően megtörtént az első kötéscsere. Ahogy a kapott tájékoztatóban volt úgy hajtottam végre. Az előre az orvostól kapott „kötöző elemekkel” illetve a gyógyszertárban már megvásárolt sebhintőporral, illetve Betadinnal. Készítetem egy langyos Betadine-os vizes (1:5-10 arányban) oldatot, amit a kötésre rácsorgattam, így nem szakítottam fel a sebet. Óvatosan leszedtem a régi kötést, majd bekentem Betadine-nal, és hintőport szórtam rá. Szegett pólyával körbetekertem, majd rugalmassal is, így rögzítetem a kötést. Szegénykém már kezdett megdagadni, ahogy azt előre mondták, és volt rajta néhány véraláfutás is. Egész nap nem volt semmi különös.

2006. december 04.

A reggeli „szeánsz” hasonlóan zajlott mint tegnap. Ma viszonylag jó idő volt, így gondoltam motorral megyek dolgozni, hát nem kellett volna. Minden egyes zökkenőnél éreztette, hogy nem igazán tetszik „neki” még ez a közlekedési forma.

2006. december 05.

Éjszaka lecsúszott a kötés, ami szinte teljesen száraz és tiszta volt. Egyetlen helyen volt egy kis vérfolt, de az is nagyon kicsi volt. Fogmosás közben szabadon volt, nagyon élveztem a dolgot. Már a véraláfutások is kezdenek halványodni. A gyógyulás (hámosodás) miatt elégé viszket a seb. Eddig ez a legkellemetlenebb amióta körülmetéltek. Este újabb kötéscsere, mert alulméreteztem a rugalmas pólya hosszát, így lecsúszott. Reggel annyira tetszett, hogy szabadon volt, így megint hagytam, hogy érje egy kis levegő (azt persze nem tudom, hogy ezek a „szellőztetések” mennyire károsak/hasznosak).

2006. december 06.

Az esti kötéscsere után a reggelit hanyagoltam, majd megint este. Holnap délután úgyis ellenőrzésre kell mennem, akkor úgyis le kell venni. Napközben eléggé viszketett a seb a hámosodás miatt. Este levettem a kötést, és miután már három napja teljesen száraz volt, úgy döntöttem, hogy csak reggel teszem vissza. Az éjszaka élveztem fütyim szabadságát, talán kétszer felébredtem, hogy nyomódik a seb, de ez sem volt vészes.

2006. december 07.

Reggel zuhanyozás közben óvatosan vízzel megmostam a szerszámot, vigyázva nehogy szappan érje. Végre rájöttem, hogy a Betadine-t legkönnyebb fülpiszkálóval rákenni a sebre. Pár napja már hanyagolom a Betadine-os vizes oldatot. Minden megerőltetés nélkül simán le tudom szedni a kötést. A lila foltjaim (véraláfutások) is kezdenek eltűnni. Meg volt az orvosi vizsgálat, ami mindent rendben talált.

2006. december 08.

Ma semmi különös nem történt, kötéscsere ugyanúgy, mint tegnap.

2006. december 09.

Decemberhez képest ragyogó idő van! +18 °C , úgyhogy irány motorozni a reggeli kötéscsere után! A barátommal mentünk, aki hozta az egyik barátnőjét is! Első látásra nagyon szimpatikus volt a csaj. Tatára az Öreg tóhoz mentünk, ott ebédeltünk egy pizzázóban. Miután sokára hozták a kaját, ezért elmentem a WC-re, hogy ellenőrizhessem a kötést. Úgy alakult, hogy közben barátom is kiment, így kettesben maradtunk. Elkezdtünk beszélgetni, ahol szóba került az, hogy körülmetéltek. Érdekelte a téma, de láttam, hogy nincs teljesen tisztába azzal, hogy mit is csináltak pontosan. Elmondta, hogy volt már egy barátja, aki metélt volt. Hazafelé elvittük a munkahelyére, és beszélgettünk még egy kicsit. Ekkor kölcsönkért tőlem egy DVD-t, amit még aznap este elvittem neki. Megkértem, hogy hagy menjek be a WC-be megigazítani a kötést, közben a csukott ajtón keresztül tovább beszélgettünk. Közben gondoltam, hogy megkérdezem, hogy kíváncsi-e arra, hogy pontosan mi is történt. Ő igent mondott, így kinyitottam az ajtót és megmutattam neki metélt fütyimet, és rajta megmutattam, hogy mit is történt. Egy kicsit megijedt tőle, mert még eléggé sebes volt, és még a véraláfutások is látszódtak. Szeretném megmutatni majd akkor is neki, amikor már teljesen meggyógyult, remélem akkor már tetszeni fog.

2006. december 10.

Vasárnap van, délután 1-kor sikerült felébredni, kötéscsere, de előtte kötéscsere. Délután farakodás, sok mozgással, de nem volt semmi problémám vele. Már nagyon várom, hogy a varratok kiessenek.

2006. december 11.

Ma reggeli kötéscserénél elfogyott a rugalmas pólya. Na vajon melyik gyógyszertárban fogok kapni? Három gyógyszertárt végigjártam, majd végül egy gyógyászati eszközöket forgalmazó szaküzletben sikerült vennem, ugyan nem négy, hanem hat cm széleset, de ez is jó.

2006. december 12.

Szokásos kötéscsere. Ma kiesett az első varrat. Végre!!!

2006. december 13.

Ma is kiesett egy varrat a kötéscserénél! Egyáltalán nem nedvezik, és csak éppen, hogy be van gyulladva, de ez teljesen normális.

2006. december 14-15.

Kötéscseréknél mindig kiesik egy-két varrat. A seb szinte már begyógyult, már csak egy két helyen látszik a varr rajta.

2006. december 16.

A varratok egy része még mindig tartják magukat, ezért úgy döntöttem, hogy egy kis ollóval távozásra bírom őket. Még visszakötöm biztos ami biztos.

2006. december 17.

Leszedem utoljára a kötést. A seb már teljesen begyógyult.

2006. december vége

Harcra készen várja az első bevetést. Élvezi makkom a szabadságot.

2007. február

A heg is mintha halványabb lenne.

Kicsit elbizonytalanodtam, hogy jól döntöttem-e,, ezért elbeszélgettem néhány lánnyal a dologról. Mindegyik abszolút pozitív volt, sőt volt olyan, akinek kifejezetten tetszett. Most már ezek a kételyek teljesen elmúltak.

Gábor

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.