H. Arnold

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2009-01-07 - 20 évesen
Orvos: dr. Fekete Ferenc (Budapest) magán

Alapadatok

H. Arnold
körülmetélés
orvosi ok
2009-01-07
20
dr. Fekete Ferenc (Budapest) magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Jack vagyok 20 éves, teljesen átlagos fiatalember. 3 hete metéltek körül részleges fitymaszűkület miatt. A következő sorokban szeretném leírni a történetét annak, hogy mi módon jutottam el a körülmetélésig.

A kezdetek

A történet ott kezdődik, hogy fitymaszűkülettel születtem. Azt nem tudom pontosan, hogy teljes vagy részleges szűkülettel,de édesanyám utólagos elmondásai alapján valószínűleg teljes szűkülettel. Ezt természetesen az orvosok is észrevették akkor rajtam, mivel a fitymámat születésemkor szinte egyáltalán nem lehetett hátra húzni. Emiatt édesanyámnak muszáj volt urológiára vinnie, ahol csecsemőként műtétet hajtottak végre rajtam.
Anyám elmondása alapján ez a műtét mindössze annyiból állt, hogy az orvos megmarkolta az akkor még kicsi hímvesszőmet, és a bőrön rántott egy hatalmas nagyot hátra felé. Ekkor én persze sírtam, üvöltöttem nagyon a fájdalomtól, valószínűleg ez nem volt túl kellemes egy szűkületes csecsemőnek. Ennek a műtétnek mindössze annyi volt a célja hogy hátra lehessen húzni a fitymát mosakodásnál stb., nehogy valami fertőzést kapjak attól hogy nem lehet tisztán tartani. Azonban egy részleges fityma szűkület és egy kis bőrlenövés még azután is megmaradt. Erre az orvosok azt mondták „idővel majd kinövi” – de nem nőttem ki. Édesanyám számára ezután úgy tűnt, hogy a probléma sikeresen meg van oldva.
Telt múlt az idő. Szép lassan egyre nagyobb lettem. Óvodába majd iskolába jártam. Ezekben az években, semmi különöset nem vettem észre magamon. Persze a részleges szűkület és a bőrlenövés még ekkorra is megmaradt. De az akkori életvitelemben ez egyáltalán nem zavart. Vizelni kényelmesen tudtam. Tisztálkodásnál laza állapotban könnyedén hátra tudtam húzni és meg tudtam mosni. Szóval minden a legnagyobb rendben volt. Igaz egyszer kétszer volt rá példa hogy óvodában, iskolában, meztelenül láttam a fiú társaimat.pl úszás óra vagy tornaóra után az öltözőben stb. Ekkor persze észrevettem, hogy az én hímvesszőm kicsit másabb, mint a többieké. Akkoriban persze nem igazán tudtam még, hogy ez miért van így, de bevallom kisgyerek fejjel nem is nagyon foglalkoztatott ez a dolog. Utólag visszaemlékezve persze volt egy-két olyan társam is akiknek ugyanúgy bőrlenövésük volt mint nekem. De mivel még kisgyermek voltam,sem róluk sem magamról nem tudtam azt hogy ez egy probléma. Halvány emlékeim vannak arról mikor az iskolában védőnők vizsgáltak minket bizonyos időközönként. Ezeken a vizsgálatokon néha le kellett tolni a nadrágot, hogy a nemi szervünket megmutassuk. Több mint valószínű, hogy a védőnők, ekkor észrevették a problémámat,de soha semmiféle orvosi intézkedésnek nem vetettek alá. Édesanyám is valószínűleg tudott róla hogy a hímvesszőm nincs teljesen rendben, mivel egy szülő a kisgyermekét gyakran látja meztelenül. De feltehetően ő is bízott abban, amit még annak idején az orvosok mondtak, hogy „idővel majd kinövi” –de még ezután sem nőttem ki.

Serdülőkor felé

Ismét eltelt egy jó pár év. Szép lassan kezdtem átlépni a serdülőkorba testileg és lelkileg egyaránt. Édesanyám ekkor már kevesebbet foglalkozott velem, bizonyos dolgokban (tisztálkodás és egyebek) már önállóbb voltam. Szóval az elkövetkezendő tapasztalatokat már önállóbban és tudatosabban éltem át. A nemi szervemmel továbbra sem éreztem semmi problémát tisztálkodni, és vizelni is teljesen normálisan tudtam csak úgy mint eddig. Az első magömlésem –ha jól emlékszem- 11-12 éves koromban történhetett. Az ilyen korú gyerekek, ha jól tudom a sex témában még eléggé alul informáltak. Ettől függetlenül ez idő tájt, egy véletlen esemény során sikerült koromhoz képest meglehetősen bő és részletes szexuális információkra szert tennem.

Ez a véletlen esemény egy egyénibb történet,de nagyon érdekes és megmosolyogtató. A dolog úgy kezdődött, hogy egyszer a nagymamámhoz került egy nagyobb mennyiségű papír tüzelőanyag.(újságok, könyvek stb.) Ebben a tüzelőanyagban a mamám nagyobb mennyiségű használt pornó újságot talált zsákszámra. A nagymamám ezeket –isten tudja miért?- sajnálta a kazánba és a kályhába tenni. Ehelyett inkább azt találta ki hogy ezeket az újságokat valamilyen úton módon el kellene adni 13-18 éves serdülő fiataloknak. Akik még szexuális életet nem igazán élnek,de a szex már érdekli őket. Ennek a megvalósítását mamám úgy képzelte el, hogy ezt a nagy mennyiségű sex újságot szépen nekem ajándékozza,és majd én (mivel iskolás vagyok) nálam idősebb általános és középiskolás fiúknak,vagy akár lányoknak fogom értékesíteni, az iskolában, titokban. A bevétel meg természetesen az enyém maradhat, mint zsebpénz. Nagymamám elgondolásába szó nélkül belementem. Egy akkora gyereknek ez elég jó kis pénzforrás volt. Szóval a lényeg az, hogy 11 évesen ajándékba kaptam kb. 5-6 zsák szex-újságot tele tömény pornóval és sextörténetekkel- és mind az enyém volt, azt csináltam vele, amit akartam. Utólag nézve persze én magam is mosolygok ezen.
Persze ekkor 11 évesen az újságokba nem igazán lapozgattam bele, inkább csak jó kis zsebpénzt láttam az egészben. Akkor még nem gondoltam, hogy ez a téma engem hamarosan érdekelni fog. Meg persze a nagymamám sem gondolta hogy „kecskére bízza a káposztát”.

Ezután az üzlet szépen beindult. Az általános iskolában és a közvetlen mellettünk lévő középiskolában könnyedén meg tudtam valósítani az eladást. Az újságokat 50Ft/db áron árultam a nálam idősebb tanulóknak. Mint említettem az újságokba én magam nem igazán lapozgattam bele, de viszont a vásárlóim annál inkább bele lapozgattak,előttem. Ekkor kezdett szép lassan nekem is felcsillanni a szemem a képek láttán. Szép lassan elkezdett érdekelni az újságok tartalma, a képek és a szex-történetek. Otthon azután kezdtem egyre jobban belemerülni az újságokba. Csodálkozva nézegettem a képeket, és szájtátva olvasgattam a pikáns történeteket. Az iskolában nagyjából ekkor kezdődtek az un. szexuális felvilágosító órák. Én ekkor már elég jól informált voltam az újságok miatt. Emlékszem, míg a társaim csodálkozva hallgatták az órát,én magamban jókat mosolyogtam. Gondolván „én ezeknél már sokkal komolyabbakat is láttam és olvastam.

Mi is itt a probléma?

Az újságok további nézegetése lassacskán oda vezetett, hogy elkezdtem maszturbálni – és itt vissza is kanyarodnék a szűkülethez – a szűkületem kissé akadályozott a maszturbációban. Teljes oda-vissza mozdulatokat csak kisebb fájdalmak árán tudtam művelni, és ez eléggé elrontotta az élményt. Pedig teljesen úgy csináltam a dolgot, ahogyan az újságokból kimazsoláztam .De a dolog valahogy mégsem működött úgy, ahogyan kellett volna. Többszöri próbálkozásra sem. Meg persze azt is észrevettem, hogy az én hímvesszőm valahogy nem úgy néz ki, mint az újságokban szereplő férfiaké. Szóval az első kudarc itt ért. Végül ezt a kudarcot magamban annyival intéztem el, hogy „én még biztos túl kicsi vagyok ehhez, inkább várok még ezzel” –pedig már nem voltam túl kicsi.

Megint eltelt egy pár év. Középiskolás lettem. Ebben a korosztályban már teljesen nyilvánvaló volt, hogy minden fiú társam maszturbál. De nekem valahogy még ekkor sem működött. Akárhányszor megpróbáltam, nem jártam sikerrel. Részleges szűkületem miatt merev állapotban csak fájdalmak árán tudtam hátra húzni a fitymát. Ez gátolt a maszturbációban. Emiatt elég hülyének éreztem magam, a korombeli társaimhoz viszonyítva. Azonban a konkrét betegségemet még mindig nem tudtam nevén nevezni. Az egyéb serdülőkori dolgok, a szőrösödés, a növekedés, a lányokkal való ismerekedés, csókolózgatás, teljesen normálisan zajlottak. A maszturbálás viszont szinte a középiskola végéig nem ment. Ekkor elkönyveltem magamban, hogy biztosan valami nemi betegségem van. Olyasmikre gondoltam hogy biztosan nem termel elég férfi hormont a szervezetem, vagy lehet, hogy homokos vagyok csak nem tudok róla. Meg még sorolhatnám, hogy milyen hülyeségeket találtam még ki ezen kívül amiken ma már csak mosolygok. Magamban azzal zártam le a dolgot hogy „amint 18 éves leszek elmegyek egy urológushoz mert biztosan valami bajom van” –szóval azt már tudtam hogy gond van,csak nem tudtam hogy pontosan milyen gond.

Felnőttként

Ismét elröppent néhány esztendő. Betöltöttem a 18. életévemet, bár ekkor még középiskolás voltam. A maszturbáció még mindig nem működött a szűkület miatt. Korábbi tervem szerint ekkor kellett volna ellátogatnom egy urológushoz. De ahogy telt az idő, valami oknál fogva félni kezdtem attól. hogy urológushoz menjek. Pedig nem voltam akkor sem egy félős gyerek, az élet egyéb területein,de ettől valahogy megijedtem. Utólag nézve kissé gyerekes voltam, ugyanis, ha akkor elmegyek, hamarabb megoldódik a problémám. De nem így történt. Magamban új időpontot tűztem ki, miszerint majd inkább az érettségi után fogok elmenni, mikor már kijártam a középiskolát. Röviddel ezután fordulat történt. Egy nyugodt őszi hétvégén, mikor egyedül voltam otthon, elkezdtem egy kicsit hosszasabban és nyugodtabban játszadozni a hímvesszőmmel. Ekkor egy hatalmas meglepetés történt számomra. Méghozzá az hogy sikerült elélveznem. Sikeres volt az önkielégítés. Az azelőtti kudarcokhoz képest ez nagyon felszabadító érzés volt akkor. Ezután persze rá is jöttem arra, hogy mi volt a hiba. Azelőtt rossz technikával maszturbáltam. Pontosabban jó lett volna a régi technika is, ha egészséges vagyok, tehát ha nincs a fitymaszűkületem. De mivel nekem szűkületem volt emiatt a maszturbálás egy másfajta technikát igényelt, amire csak ekkor sikerült rájönnöm. A lényege az volt hogy a fitymát nem kell teljesen lehúzni, így nem okoz fájdalmat. Ezek után teljesen meg voltam nyugodva, gondolván „nem megyek urológushoz, minden a legnagyobb rendben van” –pedig semmi nem volt rendben, még mindig szűkületes voltam, csak talán már nem annyira, mint azelőtt.

Kis idő elteltével eljött az érettségi. Majd az egyetem, elköltözés otthonról, felnőttesebb élet stb.
A szűkületemről még ekkor sem tudtam. Bár azt tudtam, hogy az én hímvesszőm nem teljesen olyan, mint a legtöbb férfinak, ettől függetlenül mégsem zavartattam magam emiatt. A maszturbáció tökéletesen ment, és ettől úgy éreztem, hogy teljesen rendben van minden.

Miután egyetemre kerültem, egyre inkább azt vettem észre hogy ebben a 18 év feletti korosztályban már elég általános dolog a sex. Elsősorban a lányokon vettem észre hogy sokkal közvetlenebbek,vagy úgy is mondhatnám hogy könnyebben kaphatóak ilyen korban. Mintha valahogy jobban szeretnék már ekkor a fiúkat. Gondoltam mivel már nem vagyok annyira gyerek itt lenne az ideje kipróbálni az igazi rendes sexet. Hamarosan találtam is partnert erre. Ezután megtörtént az első szexuális együtt létem,de sajnos nem volt teljesen felhőtlen az élmény számomra. A szűkületem miatt szinte egyáltalán nem vagy csak alig élveztem a dolgot a fájdalomtól. Ezután persze nagyon elgondolkodtam. Az együttlét után a partnerem azt gondolta, hogy talán ő csinált valamit rosszul, mivel látta rajtam hogy nem éreztem magam jól. De én már akkor sejtettem, hogy itt inkább velem van valami nagy gond. Nagyon megijedtem. Magamban azt gondoltam „itt valami nagyon komoly gond van, szex közben jól kellett volna éreznem magam” –és igazam is volt.
FITYMASZŰKÜLET

Nem sokkal ezután egy nyugodtabb hétvégi délutánon, mikor jobban elgondolkodtam az egész dolgon, visszaemlékezve a régi dolgokra is, egyszer csak villámcsapásként ugrott be ez a szó: FITYMASZŰKÜLET! Hirtelen eszembe jutott az, hogy nekem volt ilyen bajom kiskoromban. Eszembe jutott hogy édesanyám is mesélte ezt régebben, hogy nekem volt is műtétem emiatt pici koromban. Lehet hogy talán még mindig megmaradt ez a bajom? Szóval szép lassan kezdett összeállni a kép. Az internet segítségével sikerült némi információt összegyűjtenem erről a betegségről. Rájöttem, hogy nekem egész pontosan részleges fitymaszűkületem van. A megoldás pedig több mint valószínű, hogy a körülmetélés lesz.

Elkezdtem hát böngészni a neten. Először fórumokat később szakmai jellegű oldalakat is, orvosok weboldalait stb. olvasgattam. Minden lényeges infót összegyűjtöttem a körülmetéléssel kapcsolatban. Ezek után már biztos voltam abban, hogy mi a bajom, és mi lesz a megoldás.

A műtétemet iskolai dolgok miatt pár hónappal későbbre terveztem, szóval nem a felismerés után közvetlenül mentem az urológiára, hanem vártam két-három hónapot. Ez alatt az idő alatt összehozott a sors még két lánnyal, akikkel együttalvás közben történhetett volna közösülés. De mivel tudtam, hogy problémám van, akarattal csak felületesen mélyültem bele az együttlétbe. Ezt csak azért írtam le, hogy tudassam, szűkülettel az embernek nincs sok kedve a szexhez.
A lényeg ekkor már az volt, hogy végre tudtam mi a problémám, és mi a megoldás: „körül kell metéltetnem magam és megoldódik a probléma” – így is lett.

Rövidesen eljött az idő hogy körülmetéltessem magam. A Budapesti Mr.Clinic urológiai klinikát néztem ki,azon belül is Dr. Fekete Ferenc urológust.Megjelentem a rendelésen,az orvos megállapította hogy indokolt a körülmetélés.Ígyhát meg is beszéltünk egy műtéti idő pontot. A műtéttől egyáltalán nem féltem. Miután elolvastam néhány körülmetélt fiatalember beszámolóját, tudtam, hogy nem olyan veszélyes, nagy dolog ez. Épp ezért hívják kisműtétnek ...

A körülmetélés

Beléptem a műtőbe, levetkőztem, felfeküdtem a műtőasztalra. Ezután az orvos fertőtlenítő szerrel lemosta a hímvesszőmet. Kívülről is és belülről a makkot is. Ez nem volt túl kellemetlen. Ezután következtek az érzéstelenítő injekciók. Nagyjából 8-10 injekciót kaptam a fitymámba. Ezek az injekciók őszintén szólva, rendkívül fájdalmasak. De megpróbáltam nyugodtan tűrni. Az orvos még meg is jegyezte hogy „mások ilyenkor ugrálni szoktak”. Az injekciók közbeni ugrálást senkinek nem javaslom, mert ezzel csak akadályozzuk az orvost a munkában, és hátráltatjuk a műtétet. Ezt a fájdalmat szerintem minden talpra esett fiatalnak nyugodtan ki kell bírnia. Ezután következett a konkrét metélés, ami kb.20percig tartott. Ebből semmit nem lehetett érezni az érzéstelenítő injekciók miatt. Ezt követően az orvos összevarrta a sebet. Az összevarrást nagyon enyhén éreztem. Itt már elképzelhető, hogy kissé kezdett elmúlni az érzéstelenítő hatása. Végezetül egy kötést kaptam a hímvesszőmre és készen is voltam!

Ezután fél órát kellett pihennem a váróban, majd egy rövid ellenőrzés után, írásos utasításokkal és kötszerekkel távozhattam. A műtét után járni, bár nem túl energikusan, de megfelelően tudtam. Minden gond nélkül haza tudtam utazni.

Végre fellélegezhettem „a nehezén már túl vagyok”
A műtét után nagyjából egy hétig otthon pihentem, nagyrészt fekve. Ezalatt követtem az írásos orvosi utasítást. Naponta fertőtlenítettem a sebet, kötést cseréltem, ha szükséges volt kenegettem és hintőporoztam, az önkielégítést pedig hanyagoltam. Tisztálkodásnál ügyeltem hogy víz ne érje a kötést vagy a sebet. Mozgásom kicsit másabb volt a gyógyulási időszakban. Kicsit jobban kell ügyelni arra, hogy a varratok nehogy megnyomódjanak, mert az kissé fájdalmas lehet. A gyógyulásom a leírtakhoz képest meglehetősen gyors volt. Nagyjából 10 nap után egy finomabb önkielégítést megejtettem-bár lehet, hogy ezt nem szabadott volna. A kötést a 14. nap után már egyáltalán nem hordtam. Ekkor már nem éreztem szükségesnek. Ezt követően a 17. napon mentem vissza a klinikára, kontrol vizsgálatra. Arra számítottam, hogy az orvos csak megnézi a sebet.

Ezzel ellentétben ekkor már a varratok kiszedése is megtörtént. A varrat szedés csak apróbb fájdalommal járt. Miután nincsenek már bent a varratok, ennek köszönhetően már a mozgás közbeni apróbb fájdalmak is eltűntek. Teljesen jól és fájdalom mentesen érzem magam így a műtét utáni 19. napon. Orvosi utasítás szerint még egy darabig kenegetnem kell a sebet. Zuhanyozni nyugodtan lehet. Nemi életet élni még 2-3 hétig nem célszerű. A seb körül még kissé fel van duzzadva a bőr, a seb vonala is látható. De ezek állítólag egy-két hónap múlva elmúlnak teljesen. Miután ez is megtörténik, végre teljesen egészséges, nemi életre alkalmas lesz a nemi szervem.

Összegzés

Nagyon örülök, annak hogy sikerült megoldanom ezt a problémámat. Örülök neki, hogy többet nem fog gondokat okozni a már nem létező szűkületem. Nem beszélve arról, hogy a körülmetélt állapot minden szempontból sokkal higiénikusabb, mint a fitymás állapot.
Egyszóval örülök annak, hogy körülmetélt lehetek!

Azt még röviden megemlíteném, hogy, sok tévhittel ellentétben, körülmetélést nem csak a zsidókon végeznek. Én magam sem vagyok zsidó, hanem magyar származású fiatalember vagyok. De például a műtétemkor közvetlen utánam egy cigány férfit is körülmetéltek.
Szóval, aki körül van metélve, az nem feltétlenül zsidó. Ezt érdemes tudni!

Akinek még megvan a fitymája, annak feltétlenül javaslom a körülmetélést. Ha indokolt, ha nem. Rendkívül higiénikus, kellemes és a nemi élet szempontjából is praktikusabb állapot!
Vágjon bele mindenki, mert megéri!!!!!!!!

Jack

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.