K. Csaba

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2009-06-08 - 18 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

K. Csaba
körülmetélés
orvosi ok
2009-06-08
18
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Sziasztok!

Egy 19 éves srác vagyok (június 18-án töltöttem be a 19-et), és három hete estem át teljes körülmetélésen.

Hogy miért? Régen még kicsi voltam, nem tudom hány éves lehettem fitymaszűkületem volt, és még abban az időben az orvosok meg is oldották a problémámat, egy fityma bemetszéssel. Ezzel csak tágították a bőrt, vagyis a fitymámat. (a műtétre abszolút nem emlékszem, csak szüleim mesélték, de ha tudtam volna beszélni abban az időben, akkor a teljes metélést választom) Ezek után egy ideig rendben voltam, de később sok-sok problémám volt, pl fájdalom mentesen lehúzni a bőrt, tisztában tartani a makkot, nemi élet…stb. Kamasz koromban jöttem rá, hogy ez így sokáig nem lesz jó. Elkezdtem a neten böngészni, cikkeket – fórumokat olvasgatni, egyszóval kerestem a problémámra a megoldást. Rengeteg olvasás után rájöttem, hogy muszáj lesz orvoshoz fordulnom. Nagy félelmem mellett végül rászántam magam és meglátogattam az orvosomat. Az orvosom azonnal megállapította, hogy részleges fitymaszűkületem van, szóval a régi beavatkozás után visszanőtt a bőr. Ezen az információn nem lepődtem meg, mivel sokat olvastam a dologról, és tudtam azt is, hogy mi vár az elkövetkezendő hetekben. A doktor úr parancsa tehát úgy hangzott, hogy három teljes napra be kell feküdnöm a kórházba, és ha minden jól megy, akkor a harmadik napon hazamehetek. Szerintem nem kell mondanom, hogy ennek nagyon nem örültem, hisz kinek van kedve kórházban feküdni.? Sajnos elkerülhetetlen volt, így utólag, persze, ha most újra be kéne feküdni, szó szerint futnék, hogy minél hamarabb meglegyen az eredmény!

Egy hétfői napon kezdődött az egész, bementem a kórházba, megismerkedtem az ottani környezettel, helyes nővérkékkel, az ottani kajával, és egyéb páciensekkel. Következett a félelemtől nem mentes keddi nap, amely napon megműtöttek. Ez a műtét ma már rutin műtétnek számit, kb. 45 – 60 percig tart, és közben elaltatnak, szóval semmiféle fájdalmat nem lehet érezni. (Mindenkinek megsúgom, hogy a műtéttől semmiféleképpen nem kell félni!)

A műtét után pár perccel fel is ébred az ember, igaz nem tudom hogyan – nem vagyok orvos . Én úgy keltem fel, hogy nagyon álmos vagyok, és a bal kezembe csepeg az infúzió. Szóval semmi különös. Később mikor már úgy teljesen magamhoz tértem, és tudtam azt is, hogy hol vagyok, jött egy megrendítő pillanat. Felkeltem és megnéztem mi a helyzet a lábam között, semmi jóra nem számítottam, és hát találtam egy jó nagy fáslit, szóval semmit nem láttam belőle.

Fájdalmaim nem is voltak úgy igazán, hanem inkább kényelmetlen volt az egész. Másnap reggel eljött az idő, hogy levegyék a kötéseket, és szembesültem egy egészen új látvánnyal. Nem volt a legszebb, mivel tele volt varratokkal, véres volt.
Ezen a harmadik napon haza is engedtek, ahogy meg is volt beszélve. Na innentől fogva kezdődtek a bajok, de itt arra gondolok, hogy fájdalmak, álmatlan éjszakák, folyamatos kamillázás, érzékenység…

Viszont ezektől sem kell félni, csak némileg kellemetlen, de csak idő és szokás illetve sok-sok türelem kérdése az egész ?. A gyógyulási folyamat embertől függő, nekem majdnem három hét kellett a teljes gyógyulásra. Ezekben a hetekben, főleg a kezdetben úgy tudtam csak járkálni mint aki be van szarva – bocsánat a csúnya kifejezésért, de ez így volt. Aki minnél hamarabb meg akar gyógyulni, annak két dolgot tudok ajánlani, sok kamillázást és nyugalmat. Még szeretném megemlíteni az oldal egyik szerkesztőjét, konkrétan András kollégámat, amely nagyon sok fontos információt nyújtott számomra illetve lelki erőt! Nagyon szépen Köszönöm …. – érdemes vele egy-két szót váltani.

Mióta körülmetélt lettem, nagyon jól megy minden, nincs vele semmi gond, és mindenkinek csak ajánlani tudom, mivel ez volt életem eddig legjobb döntése. Barátnőtöknek is nagyon be fog jönni! Én magamban azt is elhatároztam, hogy ha fiam lesz tutira megcsináltatom neki, mivel ezzel csak fellendítem majd az életét, és nem lesznek hasonló problémái kiskorában, mint nekem voltak.
Végezetül csak annyit szeretnék mondani, hogy én nem reklámozni akarok, meg hasonlók, hanem tényleg minden férfi társamnak csak ajánlani tudom a teljes körülmetélést, biztos vagyok benne, hogy senki sem fogja megbánni!

Üdv mindenkinek!

Ha bármilyen kérdésetek lenne, akkor itt megtaláltok, msn: mordok1318@hotmail.com 

Csaba
Érsekújvár, Szlovákia

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.