K. József

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2009-01-05 - 43 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

K. József
körülmetélés
orvosi ok
2009-01-05
43
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Nekem szűkület miatt kellett elvégezni a beavatkozást 2009. január 5.-én. A dologban az volt a különleges, hogy a szűkület 43 éves koromban alakult ki!

A szűkületem kialakulásának története nagyon gyors volt. Novemberben együtt voltam a barátnőmmel és kicsit durvábbak voltunk a szokásosnál vagy nem voltunk elég nedvesek, de a fütyi erősen berepedezett. Ezek után már nem is gyógyult meg, hanem teljesen összeszűkült, újra kirepedezett, hámlott. Kínlódtunk még egy hónapig, aztán mentem orvoshoz. Az urológiai szakrendelésen a doki két perces vizsgálat után azzal küldött az urológia ambulanciára, hogy körülmetélést kell végezni rajtam. Ott meg sem vizsgáltak, csak adtak egy egy hónappal későbbi időpontot a műtétre, a miskolci megyei kórházba. Nagyon tanácstalan voltam, próbáltam a neten keresgélni, olvasgatni a műtétről.

Nehezen telt el az 1 hónap, de végül eljött a műtét időpontja. A beavatkozás kb. fél óra volt. Helyi érzéstelenítéssel végezték. A doki (Kovács főorvos) folyamatosan mondta, hogy most mit fogok érezni, mi következik. Az érzéstelenítő szuri után még kértem egyet, mert kicsit még éreztem fájdalmat. Javaslom mindenkinek, beszélgessen az orvossal, ne szégyelljen kérni még fájdalomcsillapítót, minden ember máshogy viseli a fájdalmat. Ezután már semmit sem éreztem a műtét rendben lezajlott. Bekötözték, úgy hogy a vége szabadon maradt, hogy tudjak pisilni. Felöltöztem és fél órát még vártam,majd megnézte az orvos,hogy vérzik-e. Minden rendben volt és elindultam haza.

Én 43 éves vagyok és egyedül élek. Számítottam rá, hogy kicsit már nehezebben,lassabban fog a gyógyulás lezajlani,mint egy fiatalabb embernél. A kötést másnap vettem le,úgy hogy kamillával áztattam, míg a sebről teljesen le nem ázott a géz. A sebet átmostam kamillával,majd újra bekötöttem. Érdemes néhány napig használni a kötést,mert nem lüktet annyira. Nekem kb. két hétig voltak fájdalmaim, az egész fütyi duplájára dagadt lüktetett. Jó, hogy táppénzre mentem, nem tudtam volna így dolgozni. Műtét után néhány napig egy-egy csepp vér is távozott vizelés előtt. A beavatkozás megviselhette a húgycsövet a duzzadt makk pedig nyomta össze. Csak ülve tudtam vizelni, mert vékony sugárban spriccelt össze-vissza.

Aztán kezdődött a gyógyulási folyamat. A makkon a bőr iszonyúan megkeményedett, aztán kezdett hámlani. Ez még így 1 hónap múlva is zajlik, de már kevésbé kemény az új bőr rajta. Naponta mostam kamillával, fürdéskor 1hétig kerültem, hogy a fürdővízbe érjen. Az elején még nem ajánlatos sokáig áztatni. Két hét után minden megváltozott egy csapásra. A fájdalom teljesen elmúlt, fürdéskor a hegek kezdtek szépen leázni és látvány szempontjából is sokkal jobb volt. Még néhány szót a makkról. Miután elveszítette a védő burkolatát nagyon érzékennyé vált. Próbáltam olyan alsót hordani, ami tart is, de rugalmas is. Nem jó, ha szabadon lötyög egy bő gatyeszban, mert kidörzsölődik, és utána fáj.

Szóval egy hónap telt el a műtét óta, és tegnap felavattuk a barátnőmmel. Nem mondom, hogy zökkenőmentesen, de minden sikerült,jó volt. Kicsit más az érzés, de tetszik nagyon. A barátnőm szerint mind vizuálisan, mind fogás szempontjából más, jobb és érdekesebb. Szerinte kaptam egy új fütyit. Én is így érzem, és bizakodóan tekintek a jövőbe. Ezt a beszámolót András bíztatására írtam, akivel gyógyulásom ideje alatt néhány levelet váltottunk. Nagy segítség volt, ezúton is köszi mindent!

Körülmetélt üdvözlettel:

Józsi

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.