F. Gábor

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2007-06-29 - 27 évesen
Orvos: dr. Fekete Ferenc (Budapest) magán

Alapadatok

F. Gábor
körülmetélés
orvosi ok
2007-06-29
27
dr. Fekete Ferenc (Budapest) magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

F. Gábor vagyok 26 éves, és két hónapja vagyok túl a műtéten. Orvosi oka volt, fitymaszűkület, vagyis hát meg nem volt nagyon komoly a szűkület, de a metélés elkerülhetetlen volt, amit utólag egyáltalán nem bántam meg. Nem gyerekkori a dolog, rendszeresen tisztítottam, mégis kialakult. Elkezdtem olvasni a témában, mi lehet a megoldás, és mindenhol a körülmetélést írták, mint egyetlen jó megoldás. Őszintén megvallva először eléggé nem tetszett az ötlet, hogy teljesen körülmetéljenek. Nem volt semmi vallási vagy világnézetbeli okom rá, de mégis furának hatott. A családomban és környezetemben nincsen körülmetélt.

Egyik fórum találtam rá András címére és küldtem neki egy e-mailt, amire hamar válaszolt is, és elkezdtünk beszélgetni, sokat győzködött, miközben én szoktattam magam a gondolathoz, hogy akkor ez lesz. Aztán egyszer csak megszületett az elhatározás. Fekete doktor úrhoz mentem el. Megnézte, és mint azt előre vártam a teljes körülmetélést javasolta. De addigra már bennem is megérett a gondolat, úgyhogy előjegyzett műtétre. A műtét után a hozzáállásom teljesen megváltozot, büszke lettem, hogy megcsináltam. A műtét maga teljesen fájdalommentes, gyors és precíz volt. Kb. 25-30 percig tartott. Egyetlen kellemetlen dolog az elején az érzéstelenítő injekció volt. De az sem fájt, inkább csak kellemetlen. Műtét után még kicsit kellett várnom, “megfigyelés alatt” tartott. De mivel nem volt semmi komplikáció, hazajöhettem. Éreztem (vagyis nem éreztem semmit), hogy még hat az érzéstelenítő. Gondoltam legalább addig hasson, míg hazaérek, aztán már fájhat is. Hát nem lett semmilyen fájdalmam. A műtét utáni reggel volt ez első kellemetlenség, a reggeli merevedés, uh, azt azért lehetett érezni. De ez is kb. 1-2 nap. Sajnos a varrás elengedett alul, így ott szétnyílt a seb, ez 1-1,5 héttel megnövelte a gyógyulási időt. A szétnyílás utáni egy hét nem volt felemelő, mert állandóan vérzett, kötöztem, de beleragadt, aztán hiába próbáltam óvatosan leszedni a kötést, sikerült jó párszor feltépni a sebet. De ez az állapot tényleg csak egy hétig tartott, és addigra összeforrt.

Azóta viszont 100%-osan rendben van minden. Amikor azt olvastam, hogy milyen tiszta érzés, meg hasonlók, kicsit kétkedtem, hogy na persze. De kellemesen csalódtam. Az ég világon semmi szag, semmi szmegma, semmi kellemetlen dolog. Mivel elég sokat sportolok, és ott elkerülhetetlen a csapattársak előtti öltözés/fürdés. Műtét után beavattam őket. Nagy meglepetésemre semmiféle szívatást vagy ugratást nem eszközöltek. 1-2 ember kérdezett csak róla, az okokról, műtétről. Ha lesz fiam, és ilyen problémája lesz, minden bizonnyal minél előbb elvégeztetem rajta a műtétet, a saját érdekében. Azt nem hiszem, hogy minden férfinak körülmetéltnek kéne lennie, de akinek problémája van, ne halogassa a döntést.

Gábor

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.