S. Dániel

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2007-08-09 - 16 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

S. Dániel
körülmetélés
orvosi ok
2007-08-09
16
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

16 éves vagyok, kb. két hónapja vagyok túl a dolgon. A műtétre relatív szűkület, és rövid fitymafék miatt volt szükségem. (Mikor felállt, hátra tudtam húzni a bőrt, viszont a rövid fék miatt csak pár mm-rel tudtam a makk mögé húzni, aztán már feszült a fék, s mikor vissza akartam húzni a makkra a fitymát, megakadt és elkezdett befordulni s csak nehezen sikerült visszahúzni.

Előzmények

Gyerekkoromban le volt tapadva a fitymám (a fityma hozzánő a makkhoz) de ezt egyedül elintéztem, minden este “feszegettem” fürdés közben, és 1x csak elvált egymástól a fityma és a makk. Pár hónapja viszont kezdett egyre inkább zavarni, macerás volt verni, mosni stb. tehát: Google/körülmetélés. Találtam mindenféle cikket, leírásokat a rövid fékről/fitymaszűkületről, s bizony rá kellett jönnöm, hogy nekem „sajnos” mindkettő van. Újra google, keresés :fitymaszűkület fórum, s itt találtam meg András e-mail címét, akinek köszönök mindent, rengeteget segített, előtte is és utána is, szóval köszi András! Először úgy gondoltam , hogy biztos a rövid fék miatt akad meg a fityma, s ezért fordul be, de olvastam h fékműtét után körülmetélésre volt szükség, mert nem javult a dolog,tehát eldöntöttem, hogy teljes Km. Megbeszéltem a dolgot apámmal, teljesen jól fogadta (bár ez természetes, nem is fogadhatná máshogy) Elkisért az urológiára, megvizsgált a doki… itt is, ott is.. Azt mondta, hogy ő a rövid féken kívül semmi elváltozást nem lát, aztán beutalt laborvizsgálatra, hasi ultrahangra és here ultrahangra. Kicsit érdekesen néztek, mikor a hereultrahangot végző doki megkérdezte, hogy mi is a probléma, én pedig elmondtam, hogy szűkületem van. Fitymaszűkület – hereultrahang? Ők tudják, igazából semmi szükség nem volt rá, visszamentem a leletekkel az urológushoz, és megkérdezte, hogy akkor mi is a probléma? Ismét elmondtam, hogy rövid a fékem, és merevedéskor szűknek érzem a fitymát, s ekkor azt mondta, hogy ezt a fék átvágásával meg lehet oldani, de ragaszkodtam a körülmetéléshez, nem akartam, hogy esetleg a fékműtét után újra műteni kelljen, jobb egyszerre letudni, s így nincs vele probléma.

A műtét

Az orvos reggel 8-ra hívott, kb. 3-4 órát kellett rá várni. Át kellett öltöznöm egy trendi kórházi kockás pizsama felsőbe, aztán felvittek a műtőbe. Előkészítették az eszközöket, felfektettek a műtőasztalra, ahol egy nő jó alaposan megmosta a műszert, kicsit kellemetlen volt. Deréktól lefelé letakartak, így semmit nem láttam az egészből (nem is akartam), aztán bejött a doki, én pedig elkezdtem remegni, rettentően izgultam, de megnyugtattak h nem lesz semmi baj „nyugalom, nem kell félni … annyira”. Jött az érzéstelenítő, talán ez az egészben a legrosszabb, kb. 4-5 helyen szúrják meg, fáj de ki lehet bírni (eddig mindenki túlélte). Vártak kb. 2 percet, és elkezdték. Az első vágás eléggé meglepő volt, azt hittem, hogy semmit nem fogok érezni, de nem így volt, mindent éreztem, tudtam, hogy mikor hol vágják. Az elején néha éles fájdalmat éreztem, de enyhült, aztán már csak néhány tompa szúrást/vágást éreztem. Közben elbeszélgettem a dokival, elmondta, hogy miért jó a körülmetélés, elmondta az előnyeit, stb. (Hátránya nincs!) Kb. 40 perces volt a műtét, rendesen megizzasztott. A végén raktak a farkamra egy szép nagy kötést, és mehettem is haza.

Műtét után

Nem fájt, nem volt semmi gáz. Az éjszaka az már problémásabb volt, sokszor arra ébredtem h feszülnek a varratok, s ez így is volt még pár napig. Az első héten a duplájára volt dagadva a farkam, nem volt szép látvány, csupa véraláfutás volt. Pár napig nagyon nem tetszett a látvány, és türelmetlen voltam, lassan gyógyult. Sok varrat átvágta a bőrt és csak lógott a nagy semmiben, alul pedig 2 varrat elengedett, és szétcsúszott a seb, vissza is mentem megnézetni, de azt mondták h ez előfordul, nem lesz semmi baj, begyógyul. Felül pedig a makk és a varratok között megtelt vérrel, ez kb. 2 hét alatt szívódott fel,(naponta 2x jegeltem, és 2x-3x kamilláztam kb. 2 hétig) Azt mondta az orvos, hogy a varratok maguktól kiesnek, de a 3. héten még az összes benne volt, így hát elkezdtem őket óvatosan kiszedegetni ollóval. Egy hét alatt sikerült mindet kiszedni, néha kicsit szúró érzés volt mikor +húztam 1 varratot, de nem volt vészes, volt pár varrat ami mélyen benne volt a sebben, azokkal szenvedtem 1 darabig, de mindegyik kijött. 1 hónap múlva már nem volt vele gond, kicsit még meg volt dagadva, és érzékeny volt a heg, főleg ha bőszárú boxer volt rajtam (mindenkinek ajánlom a feszülős strech boxert, a bőszárút pedig kicsit oldalra fordítva, hogy a gombok és a varrás ne dörzsölje a heget)

Az első verésre 2 hét után került sor, a varratok még benne voltak, ezért nagyon kellett vigyáznom. kb 1 órán keresztül szerencsétlenkedtem, először nem tudtam, hogy kezdjek hozzá, de végül sikerült. Azóta nincs vele semmi gondom, tökéletesen működik, nem sikerült túlzottan szépre, sőt pár helyen elég csúnya a heg, de ez van, így sikerült.

Én is csak azt tudom mondani amit a többiek, hogy jobb így. az első egy hónapot kell kibírni, az nem túl fényes, és elég lassan telik, de megéri. Kényelmesebb, tisztább, és a lányok is szeretik (komolyan..) Nem kell tőle félni, ha meg kell csinálni, akkor meg kell csinálni, 1 kis kellemetlenség pár hétig aztán soha többé nem lesz vele probléma, hülyeség halogatni, ha műteni kell akkor jobb hamarabb túllenni rajta, aztán élvezni a fityma nélküli életet 

Remélem segítettem!

Dani

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.