K. Péter

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2008-05-28 - 30 évesen
Orvos: Dr. Vétek Lajos (Győr) magán

Alapadatok

K. Péter
körülmetélés
orvosi ok
2008-05-28
30
Dr. Vétek Lajos (Győr) magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

A beszámoló szerzője az Index “Képek hímvesszőkról” c. fórumába töltött fel képeket, majd annak folytán vitába keveredett az Indexre író körülmetélés-ellenes aktivistákkal. Beszámolóját azok a viták ihlették!

Péternek hívnak. Az én történetem még gyerekkoromban kezdődik. Kb. 6-7 éves korom óta volt problémám a fitymafékem rövidségével. Idővel ez mellé egy enyhébb szűkület is társult. Nagyon nehéz volt a tisztán tartása, nagyon feszült, és nem tudtam rendesen hátrahúzni a bőrt. Mivel építkezéseken dolgozom, a nagy melegekben előfordult, hogy be is gyulladt sajnos.

A lényeg, hogy 2008 májusában 30 éves koromban bejelentkeztem egy magánrendelésre. Győrben, Dr. Vétek Lajos volt az orvos. Amennyire féltem, az orvos annyira volt meggyőző. Elmondta, hogy elég lehet egy fékátvágás, de a hegesedés kockázata miatt a teljes fitymaeltávolítást javasolja. Kértem egy nap gondolkodási időt, majd hívtam, és kértem, szervezzük meg a műtétet. Amikor visszahívott, annyit mondott, hogy van másnap egy időpont, ha gondolom, menjek be. El is mentem.

A műtét egyszerűen ment a számomra. Hosszú várakozás után (mivel sztk alapon végezte a műtétet), bekerültem a műtőbe. Az orvos, egy doktornő, és egy ápoló volt bennt. Helyi érzéstelenítésben végezte a műtétet. Először lidokain sprayvel befújta a cerkát, majd amikor már zsibbadt, felfeküdtem, kikötöttek, letakartak. Már az injekciót sem éreztem. Elbeszélgettünk kb 30 percet, amikor mondták, hogy kész vagyunk. Semmit nem éreztem az egészből. Két óra várakozás után haza is mehettem. Az éjszaka fájdalmas volt, főleg a merevedések. Másnap le is vette a doki a kötést. Nem volt olyan szörnyű a látvány, egy kevés bevérzés volt csak, és a varratoknál a seb. Borogattam kamillával, és kenőccsel kellett kennem. Még két éjszaka fájt, utána már csak a varratok voltak kellemetlenek. A varratok kb a 10. napra kihullottak.

Egy hónap után pedig már kipróbáltuk a szexet is. Teljesen más volt, de sokkal jobb. Nekem is, és a feleségemnek is!

Körülbelül a 6. hónapig éreztem a műtét helyét, de nem volt kellemetlen. És még ami érdekes, hogy én nem tapasztaltam a műtét után sem fokozott érzékenységet, sem pedig hámlást. Mintha mindig is ilyen lett volna.

Az Inrterneten páran sok rosszat írnak erről a honlapról, s még azt is, hogy egy “testképzavaros társaság” csinálja. Az én problémám megoldásában nagyon sokat segített, hogy rátaláltam az egyesek által “testképzavaros társaság”-nak hívott oldalra. Bizony, van az az egészségügyi állapot, amin igen is sokat segít, ha körülmetélik az embert. Én 30 évet vártam, míg meghoztam a döntést. Bánom, hogy annyit hezitáltam! A legjobb kifejezés, hogy az életminőségem javult nagyot. És ezt igen is, nekik köszönhetem.

Mióta körül vagyok metélve, egyszer sem volt a korábbihoz hasonló gyulladás, vagy irritáció, és mondhat bárki bármit, a metélés után sokkal higiénikusabb! Nem bántam meg, dönthettem volna másképp is, de szerencsére így lett! Sokkal jobbá lett az életem körülmetélve!

Péter

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.