D. Máté

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2011-12-19 - 21 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

D. Máté
körülmetélés
orvosi ok
2011-12-19
21
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

A körülmetélésem történetét nem az oldalon megszokottakhoz hasonlóan mesélem el, nem írtam fel napra pontosan, mikor szedtem le a kötést, mikor múlt el a fájdalom meg hasonlók. A műtétem december 19-én volt. Műtét közben meg is jegyezte valaki, a paraván miatt nem láttam pontosan ki volt, hogy karácsonyra kaptam a műtétet. Hát, azért ennél jobb ajándékot is el tudtam volna képzelni az elején, most már másképp gondolom, örülök neki, hogy akkor csináltattam meg.

21 éves koromban csináltattam meg, de a szűkület csak pár éve kezdett el komolyabbra fordulni, így jött az elhatározás: urológia. Akkor még senkinek sem mondtam el, hogy ilyen problémám van. Épp a helyi újságot lapozgattam, amikor megpillantom az utolsó oldalon, urológiai magánrendelés. Csütörtökre már időpontot kértem.

Erről az oldalról akkor még nem hallottam, de utána sok hasznos dolgot olvastam rajta, és ha figyelmesebb lettem volna, akkor sok felesleges idegességet megspórolhattam volna, de ezt már csak magamnak köszönhetem.

A műtétre Kecskeméten került sor. Fél kettő körül már túl is voltam rajta. 4 körül meg indultuk haza, pont aznap, amikor már a műtőasztalon feküdtem, akkor kezdett el esni a hó, és akkor adták be az első fájdalomcsillapítót. A műtétről nem akarok bővebben beszélni, éreztem fájdalmat, de kibírtam.

Otthon a WC és az ágy között mozogtam az első napokban, szerencsére otthon volt mindenki karácsony előtt, így mindig volt valaki, aki ki tudott szolgálni épp.

Mostanra, 5 héttel a műtét után nem érzek semmi fájdalmat. Az első éles próba sikeres volt, amit remélem még több fog követni a következő hetekben.

Máté

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.