S. Zoltán

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2013-02-05 - 39 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

S. Zoltán
körülmetélés
orvosi ok
2013-02-05
39
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

A problémám 2011-ben indult, akkor kezdett kialakulni a betegség, akkor még nem törődtem vele, mert nem volt semmi problémám, de 2012-re sajnos már csak fájdalmasan tudtam hátrahúzni a fitymám.
Ekkor ellátogattam egy orvoshoz, aki mindenféle bőrlazító kenőcsöt javasolt, amivel végül is csak az idő húztam, nem volt semmi értelme, elment egy év és rosszabb lett a helyzet. 2013 elejére már nagyon kellemetlen volt a szűkület, megrepedt, vérzett, sebesedett, végleges megoldást kellett találnom, elkezdtem kutakodni a neten, és találtam András oldalára. Nem engedhettem meg magamnak, hogy magánsebészetre menjek, így András ajánlása alapján kerestem meg egy orvost.

Az első találkozásunkkor kiderült, hogy mindenképp műtétre lesz szükség, megbeszéltük a műtét időpontját és a részleteket.

A műtét napjára borotválkozva érkeztem, jól bereggeliztem, ittam. Az orvos jelezte, hogy nem tudja megmondani, hogy az adott napon hány műtéte lesz, mikor kerülök sorra, így várja türelemmel, szólnak, ha én jövök. Végül délután 1 óra körül szóltak, hogy mehetek a műtőbe. Sajnos közvetlenül a műtét előtt már nem nagyon ettem, később ezt kicsit megéreztem.

A műtét gyorsan zajlott, nagyjából egy órát voltam a műtőben. Helyi érzéstelenítés, vágások, közben beszélgetés, nevetgélés, kötözés. Nagyjából semmit nem éreztem az egészből, kb, olyan érzés volt, mint egy fogkezelés. Amikor fel kellett állni a műtőasztalról akkor éreztem meg, hogy hiba volt nem enni, az érzéstelenítő és a cukorhiány miatt megszédültem, egy gyors üdítő segített a helyzeten. Műtét után 2 óra várakozás ismét, a doki ellenőrizte a kötözést és mehettem haza saját lábamon.

Másnap reggel a kötéstől egy elég kellemetlen, fájdalmas vizelés után vissza a dokihoz kötéscserére. Nagyon jó érzés volt amikor levette a szoros kötést, szerencsére minden rendben volt, alig volt vérzés. Nálam nem volt hatalmas duzzadt, különösebb fájdalom, kékség, stb. A gyógyulás és kezelés jól zajlott. Két-három napig nem érhette víz, de megoldottam a fürdést.

A kezelés nálam úgy nézett ki, hogy naponta többször sebfertőtlenítővel ecseteltem a sebet és környékét, majd gézlappal lefedtem, nem kellett bekötni, csak lefedni, azt is inkább csak azért, hogy az alsógatyám ne legyen fertőtlenítős. Nem használtam semmilyen kenőcsöt, csak betadint, és áztatnom sem kellett, a gézlap nem ragadt bele a sebbe. Az első napokban ezt a műveletet nagyjából 2 óránként megcsináltam, utána kicsit ritkábban.
Nagyjából két hét után elkezdtek kiesni a cérnák, 4 hét után már nem maradt egy sem. A sebek szépen begyógyultak, 1-2 hónapig még volt húzó érzés, de azon kívül semmi gond.

A végeredménnyel minden szempontból elégedett vagyok.
Ezúton is köszönöm Andrásnak a segítséget, aki nagyon sok hasznos tanáccsal látott el.

Zoltán

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.