B. Ricsi

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2010-01-22 - 19 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

B. Ricsi
körülmetélés
orvosi ok
2010-01-22
19
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

A körülmetélésem története

2009. év végén történt meg életem első szexuális aktusa, ami nem sült el túl jól.

Fitymaszűkületem volt, amiről akkor még nem tudtam. Az első szexuális aktust megelőzőleg az önkielégítések alkalmával a fitymát nehezen, de hátra tudtam húzni. A fitymát a makkról általában csak félig húztam le, mert így kényelmesebb volt az önkielégítés. Nem voltam tisztában vele hogy fitymaszűkületről van szó. Az aktus közben éreztem, hogy valami nincs rendben, mert valami nagyon égett, fájt, zsibbadt odalent. A kínzó fájdalmakat próbáltam háttérbe szorítani és élvezni a szexet. Az „első éjszakára” való tekintettel nem akartam félbeszakítani az aktust a fájdalmak miatt. Mikor vége lett, kimentem a kivilágított WC helyiségbe, majd kissé félve lenéztem. A helyzet furcsaságától és a szemnek is szokatlan látványtól kissé megfagytam. A makkomról teljesen eltűnt a bőr (a fityma), és egy nagy hólyag lett a makkommögött. Hazaérve egyből elkezdtem online kutatni a problémám után. Nemi betegségekről, fizikai sérülésekről olvastam. A gyulladást próbáltam kamillateával, jéggel, áztatással, borogatással csökkenteni, de nem jártak a próbálgatások lényegi áttöréssel. Két nap múlva megkérdeztem egy urológust online, aki hamarosan választ is adott a kérdésemre.

A kérdés így hangzott:

”Kedves Dr. Úr!

Örülök, hogy lehetőségem adódott online feltenni a kérdésem.
A barátnőmmel 2 napja szeretkeztünk először. És éreztem egy fájdalmat a hímvesszőn mikor elkezdte a kezével izgatni. Nem szóltam neki, azthittem csak belekarmolt. Aztán pár óra múlva kimentem WC-re, és azt vettem észre, hogy egy hólyag nőtt ki a makkom alatt. A hólyag mérete kb akkora, mint a makkom fele.

Az óriási méret miatt nem tudom felhúzni a bőrt a makkomra. Így egész nap irritációnak van kitéve a makk, illetve a hólyag. Nagyon kellemetlen vele minden mozdulat. Fáj mikor valami hozzáér. 2 napja tart ez az állapot. Úgydöntöttem hétvégén pihenni fogok, és ha továbbra sem észlelek javulást, elmegyek egy urológushoz. Mi lehetett a baj? Túlhúzta a bőrt és elszakadt a fék? Vagy beleakadt a zipzárba vagy valamibe? Kérem, segítsen!

Előre is köszönöm: R.B.”

A válasz:

„Kedves Kérdező!
Leginkább arra gondolnék, hogy a fityma hátulmaradt, melyet azonnal vissza kellene húzni.
Javasolt mielőbbi urológiai vizsgálata.
Tisztelettel: Dr.”

Ez az ingyenes online szakvélemény volt az első olyan vélemény ami egy kicsivel közelebb vitt a problémám mivoltához és a megoldásához. Ez idő alatt a péniszemen lévő duzzanat egyre nagyobb méretet öltött. A borogatás nem használt. Azt hiszem, még a hétvége előtt elmentem a körzeti orvosomhoz konzultációra. Végighallgatott és megnézte a duzzanatot, ami akkorra már hatalmassá és gennyessé nőtte ki magát. Felírt gyógyszert és kenőcsöt rá, illetve szorgalmazta a kamillateával való borogatást, áztatást. Figyelmeztetett, hogy amennyiben a vizeletem nehezen jön, és sárgás gennyes, azonnal szóljak neki, mert az azt jelenti, hogy a tömérdek gennytől elfertőződött a húgycsövemen keresztül valamely egyéb szervem. Abban maradtunk, hogy menjek vissza hozzá 3-4 nap múlva egy újbóli szemrevételezésre. Tanácsainak eleget téve tettem, és az előírásoknak megfelelően szedtem a gyógyszert, használtam a gyulladás csökkentő kenőcsöt, és egész nap kamillával borogattam.

A duzzanat – ami akkorra már inkább hasonlított egy fortyogó gennyzacskóra – növekedésével nőtt a fájdalmam is. A péniszem a felismerhetetlenségig elcsúnyult, elszíneződött. A felgyűrődött bőrréteg és a duzzanat miatt a pisilés is nagy gonddal, fájdalommal járt. Mikor pár nap múlva visszamentem hozzá, írt egy beutalót az egyik kórház urológiájára. Nem haboztam egy pillanatig sem, mert éreztem, hogy itt nagy a baj. Aznap volt 2009. december. 23-a.

Pont a karácsonyi ünnepekre esett ez az időpont, amikor a kórházakban is csak kevesen dolgoznak. A Dr. rögtön nagyon szimpatikussá vált, éreztem, hogy itt már tényleg a legjobb kezekben vagyok. Olyan nyugodt, és magabiztos volt, hogy ezáltal én is megnyugodtam. Az ő szakértelmére végre úgy hagyatkozhattam, mint egy hegymászó a biztosítékára.

Levetkőztem derektől lefelé és szemrevételezte a hímvesszőmet. Arra kért, hogy feküdjek fel az ágyra, ami előttem lesterilizált. Kesztyűt húzott és figyelmeztetett, hogy ez fájni fog. Valóban nagyon fájt. Elég sokféle fájdalommal volt már dolgom, de ez tényleg embertelen volt. Ordítottam és káromkodtam a fájdalomtól, és ő közben nyugtatgatott a szavaival.

Nem láttam mit csinált, de valószínűleg kinyomta a gennyedző hólyagot és visszahúzta a bőrt, vagy egyszerűen csak visszahúzta a bőrt, és ezáltal a genny is eltávozott. Nem tudom pontosan.

Sikerült neki. Rögtön megkönnyebbültem. A körülbelül másfél hétig tartó szenvedés, állandó fájdalom egyik pillanatról a másikra megszűnt. Hatalmas felüdülés volt. Először is nagy szerencsém volt, hogy a felgyülemlett genny nem fertőzte be a húgycsövemet meg az egyéb szerveimet, mert különben könnyen komoly szervi fertőzést is kaphattam volna. Másodszorra elmondta az orvos, hogy nem hitte volna a beavatkozás előtt, hogy sikerülni fog rendben visszahúzni a makk mögé rekedt fitymát, mert nagyon a végső stádiumban tartottam. A körülbelül másfél hete elszorított makk elfertőződését, elhalását, és ennek következtében 5cm-nyi amputációját eredményezte volna. Azt hittem, csak viccel velem az orvos, de megerősítette, hogy komolyan beszél. Igazi szerencsésnek érezhettem magamat és teljesen jogosan. Nagyon könnyen amputálhattak volna majdnem a teljes makkomat, ami azthiszem az életem egyik legnagyobb tragédiája lett volna. Úgyhiszem egyértelmű hogy miért látom így.

Az urológus 1-2 heti pihentetést rendelt el, és azt mondta, hogy menjek vissza hozzá 2010. január. 13-án, és akkor megnézi, hogy a fitymaszűkület továbbra is fennáll-e. Nagyon megköszöntem neki mindent és úgy tettem, ahogy mondta.

Órákig boldog voltam, hiszen a hímvesszőm visszanyerte rég nem látott eredeti alakját, és a fájdalom is teljesen eltűnt. A két hetet pihenéssel, valamint a körülmetéléssel való ismerkedéssel töltöttem. A világhálón található anyagokra hagyatkozva ismerkedtem meg a circumcision-nal, magyar nevén a körülmetéléssel. Kezdtem az alapvető információkat nyújtó honlapokkal, majd szépen fokozatosan találam cikkeket, topikokat a témával kapcsolatban, mígnem rátaláltam a www.korulmeteles.hu honlapra. Ez volt a végállomás. Hatalmas támaszt, segítséget nyújtott a honlapon található kép –és cikkarzenál. Megismerkedhettem a körülmetélés történetével, a kultúrák és a körülmetélés kapcsolatáról, és mindarról, ami a körülmetéléssel kapcsolatban áll. Rövidesen felvettem a kapcsolatot a honlap szerkesztőjével is, mert az én esetemet eléggé egyedinek találtam, és sok kérdés volt még előttem. Leveleimre gyorsan és segítőkészen válaszolt, amiért ezúton is köszönetet szeretnék neki nyilvánítani.

A panaszmentes két hét eltelte után visszamentem az urológushoz a szemrevételezésre, aki megállapította, hogy körül kell metélni a péniszemet. Nem idegenkedtem a dologtól, hiszen tudtam, hogy nagy esély van rá hogy így fog végződni a dolog. Másrészről tanulmányozásaim során eléggé megtetszett ez a fajta beavatkozás. Sok előnyt találtam benne, amiket később ki is kívánok fejteni. Megbeszéltünk egy időpontot, ami mind a kettőnknek megfelelt. Így megint adódott 1-2 hetem arra, hogy lelkiekben is felkészüljek a műtétre. Újbóli ismeretszerzéssel töltöttem az időmet, és erőt gyűjtöttem a műtéthez. Mikor eljött a kitűzött dátum, nem jött rám félelem vagy ijedtség, hiszen már tudtam hogyan fog történni a műtét, ráadásul az orvos is értette a dolgát.

Le kellett meztelenre vetkőznöm egy teremben, majd pár perc múlva műtős kocsival betoltak a műtőbe. Az orvosom, és egy másik műtős fogadott. Elkezdték a műtétet. Első ízben spray-vel fertőtlenítették a testrészeimet, meg mindent, ami a nemi szervem közvetlen közelében volt. Utána szóltak, hogy érzéstelenítő injekciót fognak adni, ami kicsit fájni fog. Beaadták, de egyáltalán nem fájt. Azt hogy nem éreztem fájónak, biztosan annak „köszönhetem”, hogy előtte nagyon sokáig óriási fájdalmaim voltak, ezért meg sem kottyant az injekció.

Szinte azonnal hatott az érzéstelenítés, és megkezdték a fityma szakszerű eltávolítását.

Szóltak, hogy ha bármilyen fájdalmat éreznék, azonnal szóljak. Nyilvánvalóan kaptam volna még érzéstelenítést. Úgy emlékszem körülbelül 30-45 percig tarthatott a műtét. Utána várt rám még úgy 1 óra fekvés egy betegágyban, amire azért volt szükség, hogy ha vérzés lépne fel, akkor azt helyben el tudják látni. Az egy óra leteltével hazamehettem óvatosan, hogy a friss varratok nehogy kiszakadjanak a helyéről. Mire hazaértem, az érzéstelenítő elvesztette a hatását és éreztem fájdalmat, de közel sem olyat, mint amit előzőleg a duzzanatnál éreztem.

A varratokra nagyon kellett vigyáznom az első kritikus 2-3 hétben. Nem érhette víz a varratokat, illetve nem élhettem nemi életet sem. A műtét utáni első két hétben elég csúnya volt még a sok varrat és heg miatt, de aztán napról-napra tapasztalhattam a javulását.

Emlékeim szerint másfél hónap múlva már teljesen felépültem és hozzászoktam a fityma nélküli léthez. Azóta nagyjából két év telt el, és inkább jó mint rossz tapasztalataim vannak a körülmetéléssel kapcsolatban. Állítólag kevésbé van kitéve egy körülmetélt az AIDS, és egyéb nemi betegségek kockázatának. Azért írom hogy „állítólag”, mert nem vagyok orvos, így nem tudom tudományosan alátámasztani és tényként tálalni a kedves olvasó elé, hiszen én is csak laikusként olvastam az interneten. Ami viszont kézzel fogható tény hogy sokkal könnyebben tisztítható és higiénikusabb. Izzadtság és egyéb szennyeződés nem tud megülni a fityma alatt. A szexet nem tudom összehasonlítani, hiszen metélés előtt csak az ominózus estén került sor szexre, azonban akkor a fájdalom minden más érzést eltorzított. Az önkielégítés nem lett jobb, sem rosszabb, inkább csak más. A fitymám a külső hatásokra tényleg nem reagál olyan érzékenyen, de nem hiszem hogy a szex emiatt rosszabb lenne. Úgy gondolom, másképp kell kezelni, se semmiképpen sem lett teljesen érzéketlen.

Mivel objektív szeretnék maradni, és nem reklámozni, se támadni a körülmetélést, köteles vagyok hátrányokat is felhozni ellene. Extrém esetekben, amikor valamiféle komoly fizikai sérülés éri a hímvesszőt,(gondolok itt egy komoly horzsolásra, vagy valamiféle szúró sérülésre) akkor jól jöhet a fityma által nyújtott védelme.

Remélem az én történetem is támaszt nyújt majd egyszer valakinek, és mégegyszer köszönöm, hogy létezik ez a honlap.

Próbáltam részletesen leírni azt, ami velem történt, és ha egyéb kérdésed vagy észrevételed adódna a történetemmel kapcsolatban, nyugodtan fordulhatsz hozzám, hiszen így tartom korrektnek.

Ricsi

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.