B. Imre

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2009-12-04 - 25 évesen
Orvos: magán

Alapadatok

B. Imre
körülmetélés
orvosi ok
2009-12-04
25
magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Már gyerekkoromban problémák voltak a fitymámmal. Kétszer volt, hogy rátapadt a fitymám a makkomra szűkület miatt. Első alkalommal a háziorvosom tépte fel, a második alkalommal magától engedte el.

Ezek után nem volt vele gondom hosszú éveken át, még el nem kezdődött szexuális életem. Állandó partnerem lett és van még jelenleg is. A problémám az volt, hogy hosszú volt a fitymám. Ez miatt szex közben, ha tövig nyomtam be a szerszámot, majd mikor húztam visszafele, visszacsúszott a fityma a makkomra. Nem mindig volt így, valamennyire tudtam is kezelni a dolgot, de gondoltam magamban, nem akarok korlátok közt lenni. Korábban már olvasgattam a körülmetélésről, viszont az elhatározás 2009 őszén jött el.

Elsősorban a www.korulmeteles.hu oldalon kezdtem el olvasgatni, majd a szerkesztővel vettem fel a kapcsolatot. Ő elmondta saját tapasztalatát és ajánlott egy szegedi orvost, mert a budapesti árak nem kedveznek az én pénztárcámnak, a távolság meg ugyanakkora. Írtam emailt az orvosnak, amiben leírtam problémámat és az árról érdeklődtem. Aznap este válaszolt is, amiben leírta, hogy a műtét
40.000 ft-ba kerül és bármelyik délután el tudja végezni, előre egyeztetett időpontban. Másnap felhívtam, hogy mehet a dolog.

A műtét december negyedikére lett kitűzve. Nem akartam, hogy bárki is megtudja mire készülök, így titokban zajlott az egész, csak a barátnőm tudott a dologról. Először úgy volt, hogy munkatársam visz be, de végül jobbnak láttam, ha másnak szólok, nehogy a munkahelyen kiderüljön mire is készülök vagy mi történt velem. Így a műtét napján délelőtt még a munkahelyen felhívtam egyik rokonomat, hogy el tudna e vinni Szegedre. Neki persze elmondtam miért mennék. Szerencsére ráért és délután 3-kor útnak is indultunk. kb. 5-re be is értünk, nagy nehezen meg is találtuk a kórházat, mert hát persze pont akkor újítottak a belvárosban valami utat. Felhívtam a dokit, mondta 20 perc múlva találkozzunk a főbejáratnál. Gyorsan még elmentem WC-re, majd megvártuk a dokit.

Mikor megérkeztünk a helyszínre, már ott várt minket egy asszisztensnő. Mondta a doktor, hogy vetkőzzek le, majd feküdjek fel az asztalra. Még a doki elment valahova, addig a nő előkészített a műtétre. Gondoltam magamban ezt látná a barátnőm, hogy egy másik nő fogdossa a szerszámot. Ez ugye a fertőtlenítés volt. Sajnos, amiket a műtétről olvastam, nálam egyáltalán nem úgy volt. Persze ez nem az orvos hibája. Elég sok érzéstelenítőt kaptam, sűrűn volt fájdalmam. A vágás szikével történt, csak az ereket égették azzal az elektromos szerkezettel. A vágás fájt a legkevésbé, de az erek égetése nekem borzalmas volt. És habár ketten csinálták, így is 1 órát feküdtem a műtőasztalon. A varratok behelyezése is kellemtelen volt néhol. “A szépségért meg kell szenvedni” – mondta a doki. Én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy például még annál a fogorvosnál is fájdalmaim vannak, ahonnan úgy jönnek ki az emberek, hogy azt mondják – “nem éreztem semmit”. Ez ilyen testi adottság, ami itt is kimutatkozott, mert ugyanezzel az eljárással, egy ember sem szenvedett annyira mint én azon a műtőasztalon. Mindegy, túlestünk a műtéten, úgy 30 db öltés volt szerszámon. Műtét közben nem mertem odanézni, de a legvégén még a bekötözés előtt megcsodálhattam. Felöltöztem, fizettem, majd mondta az orvos, hogy várjunk fél órát és szóljak ha átázott a kötés. Persze én nem vizsgálgattam meg rendesen, és nem láttam, hogy a féknél átázott. Elindultunk haza, vártam, hogy mikor jön a fájdalom, de mikor hazaértünk sem éreztem semmit. Otthon már észrevettem, hogy véres a kötés. Nem vérzett annyira, csak átfordítottam a kötszert és lefeküdtem aludni. Másnapra elállt a vérzés, el is kezdtem kamillázni és hintőporozni az orvos utasítására. Pénteken volt a műtét, én már hétfőn mentem dolgozni. Az első napokban tiszta lila volt a szerszám. Voltak utólagos vérzések is időközönként, főleg alul a féknél.

Fájdalom nem volt egyszer sem, merevedés napokig nem volt, de mikor volt is később, reggelente, akkor sem fájt, inkább csak kellemetlen volt. Kb. másfél hét múlva kezdtek el potyogni a varratok, végül a harmadik héten magam szedegettem ki, ami bent maradt. Úgy 15 db varrat volt még benne. A kamillázást, hintőporozást és kötéscserét naponta megcsináltam a varratok eltávolításáig. Volt kettő korai próbálkozás a partneremmel, óvszerrel csináltuk, de a varratoknál elkezdett vérezni, így félbe kellet hagyni a dolgot, nehogy szétnyíljon a seb. December 26-án lett hivatalosan felavatva, persze akkor is óvszert használtunk. Kellemetlen volt még kicsit, de vérzés nem volt. Azóta napról napra jobb és szebb, már csak a duzzadt, kemény erek maradtak, de idővel azok is elsimulnak. A sebhely nem is olyan csúnya és az is majd fokozatosan szépül.

Nem bántam meg a dolgot, tényleg nehéz volt ez a 3 hét szex nélkül, de ha belegondolok valakinek több ideig kell várni, úgyhogy még szerencsésnek is mondhatom magam. Akinek problémája van, feltétlenül csináltassa meg a körülmetélést, mert én is mérges vagyok magamra, hogy évekig halogattam. Szerencsére megfelelőnek tartom a végeredményt, mert valószínűleg nem vállalnék be még egy ilyen műtétet. De az én esetem ne rettentsen el senkit a dologtól, mert az esetek nagy többségében fájdalommentes a műtét. És még annyit a végére, hogy ha lesz gyerekem és fiú lesz, alapból megcsináltatom neki a körülmetélést.

Imre

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.