G. Csaba

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2014-03-25 - 30 évesen
Orvos: dr. Fekete Ferenc (Budapest) magán

Alapadatok

G. Csaba
körülmetélés
orvosi ok
2014-03-25
30
dr. Fekete Ferenc (Budapest) magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Csabának hívnak, 30 éves vagyok. Ez az én rövid történetem:
2014. március 25-n metéltek körül Debrecenben. Az oka részleges fitymaszűkület volt. Nem igazán tudtam, hogy kihez lehetne fordulni segítségért a doktor kiválasztásában, ezért egymagam döntöttem. Utólag kiderült, hogy nem bizonyult valami jó ötletnek. Telefonon egyeztettem időpontot, a doktor magánrendelésére. Elmondta, hogy hogyan fog kinézni a műtét. Elég részletes volt, szimpatikusnak tűnt. Úgy látszott, hogy igazán érti a dolgát. Javasolta, hogy a műtét ne magán úton történjen, hanem abban a kórházban, ahol ő is dolgozik, mivel így tb támogatással, ingyenesen tudja elvégezni. Megbeszéltünk egy időpontot, amikor a műtétet megcsinálja. Mivel támogatott műtét volt, így 4 hétre kaptam időpontot.
Izgalom nem igazán volt bennem, örültem, hogy végre megoldódik a problémám. A 4 hét gyorsan eltelt. A műtét napjára már elmúlt a korábbi nyugodtságom, de a kórház és a személyzet profinak tűnt. Reggel nyolcra volt megbeszélve a műtét, de valamiért csak délben jött értem a műtős segéd. Az a 4 óra elég nagy izgalomban telt. A műtét előtt kaptam 2 szem nyugtató gyógyszert. Különösebb hatását nem éreztem. Le kellett vetkőzni meztelenre, a műtős betakart egy lepedővel, és indultunk a műtőbe. Próbált nyugtatni, elmondta, hogy ő is körül van metélve kiskora óta. Korábban a doktor azt mondta, hogy a hímvessző körüli szőrzetet vágjam rövidre, de borotválni nem kell. Így is tettem. Ezzel szemben a műtős fiú azt mondta, hogy le kell borotválni. Kár, hogy nem volt ez pontosan letisztázva, szívesebben megcsináltam volna magamnak. A műtő előtt még volt egy kb. 40 perces várakozás (Nem vagyok biztos benne, hogy az időérzékem jól működött) Emlékszem reszkettem, olyan hideg volt. Majd betoltak a műtőbe. Az orvoson kívül még ketten voltak bent. Nem szikével, hanem valami új technikával műtöttek. Kb. 30 percig tarthatott, a féket is átvágták. Az érzéstelenítésen kívül semmit sem éreztem. A tűszúrás is kibírható volt, rosszabbra számítottam.
Műtét után a műtős fiú mondta, hogy feküdjek át a hordágyra, amivel visszatolt a kórterembe. Amikor kezdett múlni a fájdalomcsillapító hatása enyhe lüktető fájdalmat éreztem, de nem volt vészes. Egy óra múlva jött a doki, megnézte. Nem vérzett be. Azt mondta, ha nem lesz gondom este négykor hazamehetek. Így is történt. Autóval mentem haza, de nem én vezettem. Másnap kötéscsere. Az előző nap felhelyezett kötés elég könnyen lejött. Nem akarok senkit elijeszteni, de a látvány siralmas volt. Kék – zöld volt, felduzzadt. A varrat nem is látszott, annyira be volt dagadva. Mivel még életemben nem voltam műtve és nem láttam friss műtéti heget azt hittem ez a normális. Ezt követően naponta kentem Betadinnel és Neogranormonnal. Egy hétig minden nap kötöttem, majd a hetedik napon bevérzett. Ezalatt az idő alatt nem sokat javult a szerszám ábrázata. Mivel kicsit megijedtem, visszamentem a dokihoz, aki megnyugtatott, hogy minden rendben van, nemsokára a varratok kihullnak, ne aggódjak. Eléggé meglepődtem, hogy ez szerinte rendben van, de hittem neki. Azt mondta, hogy egy hónap múlva menjek vissza kontrollra. A következő három hétben úgy a varratok harmada esett ki, a többi masszívan tartotta magát. A megbeszélt időpontban visszamentem, a varratokat kiszedték, és az orvos kijelentette, hogy minden rendben van, szépen gyógyulok. Nem akartam elhinni, hogy nem látja, hogy a heg milyen csúnya, meg van vastagodva, a fék helyéről nem is beszélve. Én már ekkor tudtam, hogy ezzel valamit kezdeni kell. Ja, varratszedés után a doki kért tőlem 30 ezer forintot. Nem tudom mire, arról volt szó, hogy a műtét tb támogatott. De mivel túl akartam lenni az egészen, kifizettem.
Ezt követően vártam három hónapot. A heg nem lett sokkal szebb. Mindenképp helyre akartam hozatni, amit Debrecenben elrontottak.
Elkezdtem nézelődni különböző blogokon. Nagyon sok helyen találkoztam dr. Fekete Ferenc (Budapest) nevével. Mindenki dicsérte, akiket korábban műtött. Felhívtam, megbeszéltünk egy időpontot. A rendelőjében pontosan fogadott. Sokkal másabb volt a légkör, mint Debrecenben. Megvizsgált. Láttam rajta, hogy szerinte is rossz munkát végeztek korábban. Örültem, hogy nem én vagyok csak a hülye, hogy olyasmit vártam a műtéttől, ami lehetetlen. Elmondta, hogy valószínűleg esztétikai szempontból tökéletes nem lesz, de jelentős javulást tudunk elérni, ha megműt. Rögtön beleegyeztem. Munkám miatt pontos időpontot nem egyeztettünk. Októberben írtam neki e-mailt, hogy nekem alkalmas lenne. Rögtön válaszolt, az időpontot is hamar kitűztük, 2014. október 22-re.
A 2. műtétre nyugodtan készültem, úgy érzetem nem sok veszteni valóm van. Ennél már csak jobb lehet az eredmény. 11 órára volt megbeszélve a műtét. Tízre érkeztem, mivel távolról utaztam. ¾ 11-kor már a műtőjében voltam. A körülmények teljesen mások voltak. Póló, zokni maradt. Pár tűszúrással kezdtünk, ez alatt végig beszélgettünk. Pár perc várakozás, majd belevágott. Semmit nem éreztem. A műtét rendkívül gyorsan ment, pedig egyedül csinálta. A heges részt körben kivágta, majd újra összevarrta. Sokkal jobban viseltem, mint a korábbi műtétet. A műtőasztalról leszállva rögtön fel is tudtam öltözni, abszolút nem fájt. Az első műtét után másfél hét volt a kényszerpihenő, valamint 1 hétig ülni sem nagyon tudtam, annyira feszült. Most semmilyen panaszom nem volt. Leültem a váróban, majd úgy 1 órával később visszahívott, megnézte. Nem volt semmi gond, és azt mondta, hogy mehetek hazafelé. Kaptam egy 1 oldalas leírást is a műtét utáni otthoni teendőkről. Hazaúttól tartottam egy kicsit, mivel 3 órás volt autóval. Meglepetésemre semmilyen fájdalmam nem volt. Gond nélkül tudtam mozogni, senki észre nem vette volna rajtam, hogy most műtöttek. Két nap múlva kellett levenni a kötést. Ekkor jött a meglepetés. Műtét után két nappal már sokkal szebb volt a heg, mint műtét előtt. Persze kicsit be volt dagadva, és kék – zöld volt most is, de már ekkor látható volt, hogy az eredmény nagyságrendekkel szebb lesz. A cérna, amivel varrt olyan vékony, hogy szabad szemmel alig lehet látni. A heg pedig szép egyenes, nem voltak csomók. Két hét múlva mentem kontrollra. Minden rendben volt. A varratok a 4. héten estek ki, némelyik kis segítséggel. A műtét óta eddig 5 hét telt el. Az eredmény messze felülmúlta a várakozásaimat. A heg teljesen kisimult, szinte láthatatlan.
Az elmúlt fél évben tapasztaltam negatívat és pozitívat is, ennek ellenére azt tudom javasolni, hogy aki hasonló problémával küzd, mint én, szánja rá magát és menjen el dokihoz, nem éri meg görcsölni a problémán. Én személy szerint, ha egészségügyi oka nem lett volna, akkor nem csináltatom meg, de így, hogy muszáj volt egyáltalán nem bántam meg, hogy túlestem rajta.
Köszönet Fekete doktornak!

Csaba

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.