N. László

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2013-02-01 - 30 évesen
Orvos: dr. Fekete Ferenc (Budapest) állami

Alapadatok

N. László
körülmetélés
orvosi ok
2013-02-01
30
dr. Fekete Ferenc (Budapest) állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Történetem


2013. február 1-jén történt, lassan egy éve, hogy átestem a műtéten. A sok vívódásnak egyszerre csak vége szakadt. Körülmetéltek. És hogyan is jutottam el idáig? Ez egy elég hosszú történet.
Egészen a gyermekkoromig kell visszapillantani. Igen, mint az esetek többségében, fitymaszűkületem volt. A történet kezdeteiről annyit tudok, hogy szüleim egy férfi gyermekgyógyászhoz vittek, aki erőszakosan hátrahúzta a letapadt fitymámat, én pedig keservesen sírtam. Valójában ezzel nem oldódott meg semmi sem. A szűkület egyre erőteljesebb lett, melyet tágítással próbáltunk orvosolni. A fityma a kamaszkor hajnalán viszont egyre jobban – főleg a nyári hónapokban – kezdett berepedezni. A krémek ideig-óráig segítettek, de már ekkor éreztem, hogy rajtam csak a műtét segíthet. Olvasgatni kezdtem, s egyszer csak rátaláltam András honlapjára. Az a sok-sok körülmetélés elleni érv egyszerre csak eloszlódott bennem. 2013 januárjában szántam rá magam a műtétre.
Egy neves magánklinika vezető urológusától kértem ki a véleményt, aki egyöntetűen a műtétet javasolta. A vizsgálatot követő harmadik héten történt a körülmetélés. 10 órára kaptam időpontot, de valami miatt csak 11 órakor jutottam be. Kellemes légkör fogadott, mintha otthon lettem volna. A műtétet egy gyors vizsgálat előzte meg, nem tartott két percig sem. Majd levetkőztem, és átsétáltam egy másik terembe, ahol már várt egy korombeli fiatal orvos. A műtét körülbelül 30 – 35 percig tartott, és a kiváló helyi érzéstelenítésnek köszönhetően a körülmetélés közben semmit sem éreztem. Egyedül akkor szisszentem fel, amikor a fék helyénél varrták össze a bőrt, de erre az orvos előre figyelmeztetett, lévén ez a legérzékenyebb pont. A teremben két orvos volt, a vezető urológus és az a fiatal orvos, aki éppen engemet műtött. Az egész „folyamat” alatt beszélgettek, nevetgéltek, és hogy eloszlassák a félelmemet vagy az esetleges fájdalmamat állandóan kérdezgettek a munkámról és a hobbimról. Az a fél óra nagyon gyorsan elillant, és egyszer csak nevetve jegyezte meg a műtő orvos, hogy „már csomagolás nélkül van”. Ekkor pillantottam meg. Hát, nem volt valami gyönyörű látvány. A műtét befejezte után a nővér ellátta a sebet, majd pihentem egy 10 percet. Felöltöztem és átballagtam – ha egyáltalán lehet ballagásnak nevezni – a nővérek szobájába. Ápolási tanácsokkal látott el, ezt írásban is megkaptam. Sőt egy külön kis csomagot is kaptam, mely antibiotikumos krémet, fertőtlenítőt, gézeket és kamillateát tartalmazott.
A tanácsokat pontosan betartottam. Meg is lett az eredménye. Nagyon szépen és gyorsan gyógyult a seb, az orvos pedig kiváló munkát végzett. Végeredményben elégedett vagyok, összehasonlíthatatlan az előző állapothoz képest. Úgy érzem életem egyik legjobb döntését hoztam, amikor rászántam magam a műtétre.

Laci

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.