Mikka Makka

Beavatkozás: körülmetélés / saját elhatározás
Időpont: 2009-11-20 - 28 évesen
Orvos: dr. Fekete Ferenc (Budapest) magán

Alapadatok

Mikka Makka
körülmetélés
saját elhatározás
2009-11-20
28
dr. Fekete Ferenc (Budapest) magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

A blogomban (http://korulmetelve.blogspot.com) elég sok mindent leírtam arról, hogyan is lettem önkéntes körülmetélt 28 éves koromban, itt most inkább csak felsorolásszerűen beszélnék az okokról, a folyamatról és a végeredményről.
 
 
Az okok:
 
- Kisgyermek koromban fürdéskor mindig meg kellett mosni a fütyit is, amihez értelemszerűen hátra kellett húzni a fitymát. Utána törülközés után elég gyakran úgy hagyták szüleim, valószínűleg így akarták elejét venni egy szűkület kialakulásának. Arra is határozottan emlékszem, hogy ilyenkor kellemes érzés volt, ahogy az alsó hozzáért az akkor még nyilván nagyon érzékeny makkhoz. Ekkoriban óvodás korú lehettem.
 
- Kisiskolás koromban már magam kísérleteztem azzal, hogy néha hátrahúzva hagytam a fitymámat. Ezt is elsősorban azért a kellemes érzésért, amit szabadon levő makkal éreztem.
 
- Gimnazistaként a testnevelés órai, illetve uszodai öltözések miatt valahogy férfiasabbnak és szabadabbnak éreztem, ha hátra van húzva a fitymám. Egyik osztálytársam is így hordta (vagy körül volt metélve, ezt nem tudom), ezért egyre gyakrabban és egyre hosszabb ideig igyekeztem így tartani. Eleinte a hosszabb ideig történő hátrahúzás viszonylag kellemetlen volt, de - mivel a kitartást mindig is nagyra értékeltem - ezt egyfajta próbának tartottam, amivel magamnak is bizonyíthattam a kitartásomat. Igyekeztem az önkielégítésekből is kiiktatni a fityma használatát. A középiskola végére eljutottam oda, hogy amikor csak tudtam, hátrahúzva hordtam. Kezdett zavarni, ha előre csúszott.
 
- Olvastam Alex Comfort: A szex öröme c. könyvét, ahol - amellett, hogy a könyv körülmetélés-ellenes - leírják, hogy például túlzott érzékenység esetén érdemes megpróbálkozni az állandó hátrahúzva tartással. Ez újabb lökést adott.
 
- A barátnők előtt - pont azért, mert férfiasabbnak gondolom a fedetlen makkot - nagyon nem szerettem előre húzott fitymával mutatkozni. Őket is megkértem, ha lehet, soha ne húzzák előre. Ekkoriban kezdett el foglalkoztatni a dolog, hogy véglegesítem az állapotot, és körülmetéltetem magam.
 
- Párkapcsolati okok miatt végül elhúzódott a dolog, egészen addig, ameddig meg nem ismerkedtem feleségemmel, aki az első együttléteink során - az addigra valamennyire megrövidült fityma miatt - rákérdezett, körül vagyok-e metélve. Mondtam, hogy nem, de jó lenne. Neki is nagyon tetszett az ötlet (jobban szereti a körülmetéltet), és támogatott abban, hogy körülmetéltessem magam. Ekkor dőlt el véglegesen, hogy a közeljövőben megcsináltatom.
 
A folyamat:
 
- Nagyon egyszerű volt, előzetes időpont egyeztetés egy magánrendelésen, kevesebb, mint 1 hónapon belülre kaptam is időpontot. Kissé furcsának éreztem egy ilyen kéréssel előhozakodni, de ez alaptalan volt, igazából az orvos is csak biztatott.
 
- A műtét reggelén 8.30-ra érkeztem, 8.45-kor vetkőzés és átsétálás a műtőbe. 9-kor kezdtük, 20-25 perccel később pedig már körülmetélt voltam. Az érzéstelenítő injekció szinte észrevehetetlen, mint ahogy a műtét sem fájdalmas. Nekem a legkellemetlenebb rész a varrás volt, de lehet, hogy addigra már gyengült valamennyit az érzéstelenítő hatása. Összességében a műtét teljesen fájdalommentesen zajlott.
 
- A gyógyulás első 2-3 napja volt picit kellemetlenebb, de fájdalomcsillapítóra egyszer sem volt szükségem. A kötéscseréknél volt, hogy a varrat beleragadt a gézbe, azt macerás volt eltávolítani. Hintőporozás, illetve kenegetés Betadin krémmel, később meg Neogranormon kenőccsel, ennyi volt a kezelés.
 
- A varratok kábé két hét alatt estek ki maradéktalanul, közben volt két orvosi ellenőrzés, ahol mindent rendben találtak.
 
- Két hét után igazából csak a teljes gyógyulást kellett kivárni, ami egy hónap. Nekem volt egy rész az eltávolított fék környékén, ahol az egyik varrat helye még pár hónapig érzékeny volt, de ez is teljesen megszűnt.
 
A végeredmény:
 
- Tökéletes higiénia, 0 fertőzés, a feleségemnél iskolapélda-szerű nőgyógyászati eredmények.
 
- Jobb állóképesség, nagyobb kontroll az orgazmuskészség felett.
 
- Tökéletes orgazmusok orális, anális és vaginális szexnél egyaránt.
 
- Élvezetes önkielégítés síkosítóval és anélkül egyaránt. Nagyobb változatosság.
 
Mi volt a legnehezebb:  
 
- Felemelni a telefont, és időpontot kérni az urológustól. Mert ugye az asszisztens megkérdezi, hogy milyen ügyben? Ezzel kapcsolatban a tanácsom, hogy mondd el nyugodtan, hogy körülmetélésre szeretnél bejelentkezni. Nem fognak meglepődni.
 
Mik a tapasztalataim:
 
- Csökkent-e az érzékenység? Nem. 9 év elég nagy idő ahhoz, hogy ezt kijelenthessem. Sem az érzékenység, sem az orgazmuskészség nem csökkent. Az orgazmusig eltelt idő kicsivel megnövekedett.
 
- Csökkent-e a libidó? Nem. Éppen ellenkezőleg. Előtte sem volt éppenséggel kicsi az "étvágyam", de a körülmetélés óta talán még jobban kívánom a szex minden formáját. Behatoláskor - éppen a fityma hiánya miatt - az érzés az, hogy hazaértem, végre van egy befogadó közeg. Hihetetlenül izgató, és sokkal izgalmasabb, mint korábban valaha is volt.
 
- Változott-e valami önkielégítés esetén? Igen - kicsit meg kellett tanulni az új módszereket, erről van egy külön bejegyzés a blogon. A lényeg, hogy (legalább) ugyanolyan jó, mint korábban volt.
 
- Csak síkosítóval megy az önkielégítés? Nem, sőt, nagyon ritkán használok síkosítót.
 
- Változott-e valami, ha a partner elégít ki kézzel? Igen. Főleg azoknál, akik nem eléggé tapasztaltak, egyszerűbb a síkosító használata a kézzel történő kielégítésnél?
 
- Változott-e valami az orális szexnél? Igen. A hölgy partnernek meg kell tanulnia a körülmetélt pénisz szájjal történő kielégítését. Ez bizonyos esetben picit fárasztóbb lehet a nők számára.
 
- Változott-e valami a punciba történő behatoláskor, illetve a normál szexnél? Igen. Számomra a nagyobb kontroll az orgazmus felett, a lánynak az intenzívebb érzés azáltal, hogy nem a fitymában mozog fel-le a pénisz. A lányoknak intenzívebb az érzés.
 
- Változott-e valami anális szexnél? Számomra nem, a lányok számára itt is intenzívebb ingerlés várható.
 
Hogyan fogadta a környezetem:  
 
- Előtte - a feleségemen kívül - erről nem igazán beszéltem senkivel. Ő elmondta ezt a környezetében, elsősorban a közeli barátnőknek, akik nagyon pozitívan fogadták, ketten kimondottan gratuláltak a döntésünkhöz.
 
- Baráti körben elég sokáig nem beszéltem erről senkivel, egyik közeli barátomról kiderült közben, hogy ő is körül van metélve.
 
- Családi körben először kis meglepetés volt, de alapvetően ott is pozitív volt a fogadtatás. Kiderült, hogy több körülmetélt is van a családban (orvosi okok miatt).
 
Mit bántam meg:
 
- Hogy nem előbb szántam rá magam a műtétre.
 
- Hogy nem dokumentáltam előtte-utána képekkel a gyógyulási folyamatot, ezzel megmutatva másoknak, hogy sokkal egyszerűbb ez az egész, mint ahogy az a köztudatban él.
 
Mit ajánlok másoknak:
 
- Bárkinek, akit kicsit is foglalkoztat a dolog: próbálkozzon meg a fityma hátrahúzva tartásával, és ha tetszik neki, 1-2 hónapon belül jegyeztesse elő magát körülmetélésre.
 
- Kisgyermekes szülőknek: tájékozódjanak a körülmetélés előnyeiről, és hozzák meg a döntést a saját gyermekük érdekében is. Ebben a honlap szerkesztői, és jómagam is tudunk segíteni. 
 
- Nagyrészt a saját pozitív tapasztalataink miatt úgy döntöttünk, hogy kisfiunkat is körülmetéltetjük. Utánanéztünk a dolgoknak, hogy az országban ki foglalkozik ilyennel. Sajnos itthon csak a sebészeti megoldás jöhet szóba - altatással -, a különféle kapcsokkal itthon senki sem dolgozik. Végül a SOTE gyermekklinika mellett döntöttünk, amit jól tettünk, mert szép munkát végeztek, meg lehet beszélni, milyen legyen a végeredmény. Ehhez egy előzetes egyeztetés volt szükséges, amit mi az orvos magánrendelésén beszéltünk meg. Maga a beavatkozás egy egynapos dolog, haza is lehet menni, de maximum egy éjszakát kell bent tölteni. A gyógyulási idő nagyjából 2 hét, gyorsabb, mint felnőttkorban. A gondozás nagyon egyszerű, problémamentes. Ha valakit érdekel, keressen meg privátban, szívesen elmondom a tudnivalókat.  
 
Mikka Makka
(korulmetelve1@gmail.com) 

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.