Viktor

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2001. július - 25 évesen
Orvos: dr. Fekete Ferenc (Budapest) magán

Alapadatok

Viktor
körülmetélés
orvosi ok
2001. július
25
dr. Fekete Ferenc (Budapest) magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Először is azzal kezdeném, hogy egy konzervatív családból származó s vallásos ember vagyok, a családunkban tabu témának számított minden szex-el kapcsolatos téma. Senki nem beszélgetett el velem őszintén a családomból, amit tudtam, azt vagy a haverok elbeszéléseiből vagy pedig a könyvekből sajátítottam el.

 

Azonban nem vagyok én sem fából s meg-megnézegettem a szexfilmeket, s miután internetezni kezdtem sok információhoz jutottam a szex-el kapcsolatban, talán túl sokkal is J. Előbb vagy utóbb de rákellett döbbennem, hogy valami nem stimmel a férfiasságom tájékán, elkezdtem az ügyben keresgélni, ebben is az Internet volt segítségemre, elektronikus levelekben felvettem a kapcsolatot orvosokkal is, akik a tüneti leírásaim alapján megállapították, hogy bizony nekem gyermekkori eredetű fitymaszűkületem van, próbáltak tanácsokat adni levélben, azonban a legfontosabb megjegyzésük mindig az volt, hogy mindenképpen keressek fel egy szakorvost, aki majd tüzetesebb vizsgálat után dönti el mit kell tenni. Természetesen ehhez nem igazán volt bátorságom, kiskoromban 3-4 évesen voltam utoljára orvosnál, 20 év után nehéz egy ilyen problémával egy számomra idegen embernek a férfiasságom rendellenességéről beszélni, ma már tudom butaság volt ezt gondolnom.


Úgy 2000 január óta intenzívebben foglalkoztam azzal, hogy elmegyek egy magánrendelőbe “jöjjön, aminek jönnie kell” alapon, azonban bátorság és önbizalom hiányában meghiúsult a dolog, mindig csak halogattam Pató Pál módjára a dolgot, így abbamaradt a dolog. Senkivel nem beszéltem továbbra sem a dologról. 2001 májusában valahogyan rábukkantam egy fórumra, miután az ORIGO keresőjében beírtam a fitymaszűkület szót. Megjelent egy BABANET fórum linkje (a linket lásd a megfelelő menüpontoknál is) http://ujgep.babanet.hu/discus/messages/279/252.html?989488646 , itt gyermekek, babák esetében tárgyalták a lehetséges megoldásokat, ugyanis az ilyen jellegű elváltozásokat legtöbb esetben már gyermekkorban kiszűrik és még akkor csecsemőkorban elvégzik a körülmetélést. – Nálam ez nem történt meg, hogy miért az már nem számít - tanulságként csak annyi, hogy ha lesznek fiúgyermekeim erre is nagyon figyelni fogok. - Elolvastam az összes hozzászólást, melyben voltak érdekes nem csak csecsemőkkel kapcsolatos kérdések is, s itt két vállalkozó szellemű férfiú András és Zoltán (akik leírásait szintén olvashatod, bár nekik nem egészségügyi problémájuk volt) is nagyon lelkesen írogatott és elégedetten nyilatkozott a körülmetélés hasznosságáról, előnyeiről. Gondoltam beírok ebbe a fórumba, másnap mindkettőjüktől kaptam e-mailt, melyben felajánlották segítségüket az üggyel kapcsolatban, megosztották velem tapasztalataikat, András elhalmozott sok forrással és cikkel, külföldi internetes címekkel (ezek is megtalálhatóak lesznek az EGYÉB FORRÁSOK menüpont alatt), elolvasgattam őket majd folyamatosan írogattunk egymásnak, a sok anyag és az orvosok válaszai világosan feltárták előttem azt, hogy felelőtlenség játszani ezzel a dologgal, mivel a fitymaszűkület miatt később sokkal komolyabb problémáim is lehetnek, mint például a fitymarák, fitymagyulladás és fokozott fertőzésveszély, s eddig is csak a szerencsémnek köszönhetem, hogy nem volt komolyabb problémám, mivel ilyenkor a fityma tisztán tartása nem lehetséges. Megmondom őszintén jól rám ijesztettek, amiért utólag nagyon hálás vagyok. Minden nap arról kérdeztek , hogy elmentem e már dokihoz s csak bátorítottak, egyszer csak "meguntam" s elszánt lettem hirtelen felindulásból.
A Internet csodálatos dolog, ugyanis megint csak ez segített a megfelelő orvos megtalálásában, több leírásban is találkoztam Dr. Fekete Ferenc urológus, szexológus országosan elismert szakember nevével, úgy éreztem Ő lesz az aki segíteni tud nekem. A magyar telefonkönyvben rákerestem a nevére (www.mtt.hu) s természetesen meg is találtam, a hagyományos szám mellett egy mobilszám is szerepelt, amely szám alatt a MR. Clinic KFT neve szerepelt. A pontos cím és számok az ORVOSOK menüpont alatt találhatóak). Az egyik nap reggelén felhívtam, remegő kézzel hívtam mobilján, elmondtam, hogy bizonyos problémáim vannak, tudna-e segíteni nekem, időpontot egyeztettünk, majd megkérdezte tudom-e hol a rendelő mert ott fog várni a megbeszélt időben. Így is lett, felkerestem magánrendelőjében, s elmondtam neki a panaszomat, ezután rövid vizsgálat következett, s bebizonyosodott , műtétre van szükség, persze nagyon ideges voltam mire ő megnyugtatott, hogy ez egy rutin műtéti eljárással megoldható, s a jó érzéstelenítés miatt nem fájdalmas. Közölte velem a műtét költségeit, s rögtön felajánlott időpontokat a műtétre, mire én kiválasztottam a megfelelőt, a műtét helyszínét felírta, ahol is majd a beavatkozást elvégzik. Kicsit megnyugodtam és örültem is. Hamarosan eljött a “várva várt” nap , reggel fél kilencre érkeztem meg, bejelentkeztem a Felvételen, majd felküldtek az urológia osztályra, ahol egy fiatal kedves nővér felvette adataimat, régebbi betegségeimet ,elkérte leleteimet (jó, ha rendelkeztek korábbi max 1-2 hónapos vérvételi lelettel), persze végig falfehér voltam és bevoltam parázva, de nagyon. Kis várakozás után jött a doktor úr, bementünk egy szobába, ahol megírta a műtéti lapot, amelyben kérem fitymám eltávolítását, azt aláírásommal hitelesítettem. Megbeszéltük, hogy milyen típusú legyen a beavatkozás, a sok fórumban és cikkben legtöbbször azt olvastam, hogy érdemes teljes fityma eltávolítását választani, a doktor úr elmondta, hogy ha részleges eltávolítást végzünk, azaz csak a szűk gyűrűt távolítjuk el, akkor lehetséges az, hogy a megmaradó rész visszaszűkül. Emiatt a teljes eltávolítás mellett döntöttem, a fitymaféket csal átvágták. Kis várakozás után jött értem egy műtős srác, aki mint a filmekben nagyon feldobott és vidám volt, biztatott és poénkodott, le a kalappal előtte, ide ilyen emberek kellenek. Nagyon jól esett akkor és abban a helyzetben.
Bementem a műtő öltözőjébe, ő mindent előkészített és zöld műtősruhát adott, amibe átkellett öltöznöm. Ezután bementem a műtőbe ,ahol már egy női segéd bevolt öltözve, ő is kedves volt hozzám, kérdezgettek és beszélgettünk is, “felmásztam„ a műtőasztalra ,eztán a műtős fiú mindent megcsinált, előkészítette az eszközöket, miközben beszélt velem. Hamarosan megjött a doki is, mondta, hogy mindent mondani fog, amit csinál, s azonnal szóljak, ha valami fáj vagy rosszul vagyok.
Először bekenték fertőtlenítő oldattal a hímvesszőm és környékét, ez kellemesen hideg volt, nem csípett, semmit nem érzetem. Majd következtek az injekciók, a doktor úr mondta, hogy most szépen elérzésteleníti a hímvesszőt, és a makkba beadott 4 vagy 5 injekciót, ezek sem fájtak, csak kellemetlenek voltak, igaz hozzáteszem, eléggé magas a fájdalomküszöböm. Miután megvolt az injekció olyan volt, mint a fogászaton a számmal, nem igazán éreztem hol is van a fütykös, úgy elzsibbadt. Ezután szólt, hogy most kezdi vágni, de mintha nem is ért volna hozzá, semmit nem éreztem az egészből. Egy jó 10-12 perc múlva szólt, hogy megvagyunk, most összevarrja a sebet. Ezt a részt kicsit éreztem, olyan érzés volt, mintha odavarrnának valamit a péniszhez J. Egy két öltés fura érzést váltott ki, de nem fájt. Kb 20 perc után közölte velem a doki, hogy készen is vagyunk. Örültem. A műtős fiú segített lemászni az asztalról, a fütyin egy múmiakötés volt, nem túl nagy, simán lehetett tőle pisilni. Átöltöztem, a műtősfiú lekísért, óvatosan kellett lépkedem. Fájdalmat most sem éreztem, búcsút vettem a műtő személyzettől, s még utána beszéltem a doktor úrral az utókezelésről s a további teendőkről, ekkor mondta a kamillás borogatást és a kötéscserét, valamint azt ,hogy nem érheti víz egy ideig fürdés közben.
Gyorsan készen voltam, s jól éreztem magam, beültem az autómba s hazafelé vettem az irányt, - ebből is kiderül, hogy sok leírással ellentétben nekem nem kellett bennmaradnom egy estére sem J - útközben kezdett kimenni az érzéstelenítő hatása, azonban ekkor sem nagy fájdalmat éreztem, hanem inkább néha belenyilalló szúrást, nem volt vészes, a fogfájás rosszabb, egyszer azonban megkellett állnom, valószínűleg a stressz és idegesség miatt kicsit elszédültem, de 5 perc után már mentem is tovább - erre figyeljetek a műtét után, aludjatok a kocsiban egy kicsit. Hazaértem, levetkőztem s rátekertem a régi kötésre még egy kört, hogy ne ázzon tovább a kötés. Ezután annyira jól éreztem magam, hogy kimentem a kertbe és amolyan nyugdíjas sebességgel elkezdtem füvet nyírni J . Nem volt fájdalom, csodálkoztam is, hiszen legtöbben azt írták, hogy az első héten kínlódtak sokat. Este 10-kor fürdés után letekertem a kötést, szépen lassan óvatosan, nehogy feltépjem a sebet. Ekkor megláttam a varratokkal tűzdelt megduzzadt hímvesszőm, amely fura volt, mintha bevertem volna, kék és zöld színekben pompázott. Nem sokáig nézegettem, bekötöttem jó vastagon és lefeküdtem. Szerencsére én háton fekvő típus vagyok, aki nem az néhány napig kénytelen lesz azzá válni, mivel szinte csak ílyen helyzetben lehet feküdni J. Minden egyéb elmozdulás érezhető az érzékennyé vált fedetlen makk miatt és a húzódó varratok miatt. Hajnali 5-kor élés fájdalomra ébredtem, ez az amire a doktor úr is figyelmeztetett, de ami ellen férfi ember nem tehet semmit, a reggeli merevedés. Nos az szörnyű volt, fájdalmasan duzzadt s nem tudtam ellene semmit tenni. Ez az első 3-4 napon volt problémás, utána már nem éreztem, másnaptól előírás szerint kamilláztam, egy injekciós fecskendőből locsoltam meg a kötést és hagytam állni rajta, majd óvatosan letekertem a kötést ,a kamilla jó volt mert így nem ragadt bele a géz sebbe. A műtét csütörtökön volt, hétfőn munkába mentem busszal, az sem volt egy kellemes érzés, mert hát ugye a buszon szép lányok közlekedtek, melyre lentől jövő fájdalom figyelmeztetett, nem győztem csúnya ronda nőkre gondolni, hogy eltereljem a gondolataimat J. Ez szerdáig volt probléma, a menéssel vigyáztam, nem siettem sehová sem, hamarabb indultam el, mert azért nem könnyű futkosni pár naposan műtve. Kicsit sántítottam, mintha fájna a lábam, s arra fogtam a lassú menést. A kamillázás mellett kenőcsőt is használtam, hogy jobban gyógyuljon a seb, a varratok szerencsére maguktól kihulló varratok, melyek 1 hét után kezdtek kipotyogni, ezeket nem szabad piszkálni, maguktól szépen kiesnek. Ezután minden nap napi 2-3 kötéscsere és kenőcsőzés + kamillázás volt a menü.

A műtét után két héttel semmiféle fájdalom nincs, a makk még érzékeny, de közel sem annyira mint az első napon, csak amiatt teszek rá még ma is vékony kötést, mert az alsónadrághoz való dörzsölődés miatt néha bizserget s kellemetlen kicsit, ez azonban elfog múlni, mivel a makk megedződik és nem lesz ennyire érzékeny. Szóval két héttel a műtét után minden rendben van, s csak arra gondolok, hogy végleg megszabadultam egyik nagy problémámtól. Ti, akik hasonló problémával küszködtök, ne féljetek nincs mitől tartanotok, én 25 éves koromig halasztgattam a döntést, de ha ezt tudom, már 18 évesen megcsináltatatom. További kérdéseitekkel megkereshettek e-mail-ban, vagy a fórumban, ha tudok, segítek.

Viktor

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.