F. Dani

Beavatkozás: körülmetélés / saját elhatározás
Időpont: 2006-08-22 - 21 évesen
Orvos: dr. Kovács István (Miklós) állami

Alapadatok

F. Dani
körülmetélés
saját elhatározás
2006-08-22
21
dr. Kovács István (Miklós) állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Engem kétszer metéltek körül: először 2006.-ban, majd majdnem hat évvel később kijavították az első körülmetélés nem teljesen tökéletes eredményét.

Az első körülmetélés

Az első komoly barátnőmmel jártam éppen, amikor arra lettem figyelmes, hogy szex közben az előbőr néha visszacsúszik a makkomra, és ilyenkor bizony nem a legszentebb szentély nagyszerű izmos falát kellett éreznem, hanem a saját fitymámat, igen nagy bosszúságomra, hiszen erre szüzességem elvesztéséig bőven volt időm. Ez a jelenség nem minden pozitúrában fordult elő, és hamar rájöttem, hogy segíthetek valamelyest, ha ilyenkor egyik kezemmel hátrahúzva tartom a bőrt. Az így tapasztalt érzés volt az első dolog, amely elgondolkodtatott a fityma kétséges szükségességéről. Nem tudom, vajon mással is fordult-e elő ilyen, valószínű, hogy a fityma, éppúgy, ahogyan szűkebb lehet a normálisnál, hosszabb is lehet attól.

Orvostanhallgató voltam akkoriban, és nem sokkal később tanultunk a péniszről és az előbőrről, és meglepetésemre oktatóink koruktól és nemüktől függetlenül mind azon az állásponton voltak, hogy az előbőr mindössze egy evolúciós maradvány, amely mára funkcióját vesztette, minthogy addig volt értelme, amíg elődeink különböző sásokban és bozótosokban szaladgáltak, ruha nélkül. Mint jól tudjuk azonban, ez Frédi és Béni óta biztosan nem így van, vagyis már az egészen primitív ősemberek rászoktak az állatbőrök viseletére, körülbelül innentől számítva mondhatjuk, hogy a fityma ellen több érv szól, mint mellette. Csak megemlítés szinten sorolnék itt fel néhányat:

– azokban az országokban, ahol hagyományosan körülmetélik az újszülött kisfiúkat, szembetűnően alacsony a méhnyak- és péniszrák előfordulása

– higiénés megfontolások: gondoljunk csak arra, hogy egy meleg nyári napon, bár reggel zuhanyoztunk, estére mégis milyen kellemetlen szag üti meg orrunkat fitymánk hátrahúzásakor.

– szexuális indokok: persze ez merően szubjektív vélemény, de szerintem jobb a szex fityma nélkül, és jobb a nőknek is, elmondásuk szerint.

És mi szól mellette? Csak annyi, hogy Isten oda teremtette, ennek oka kell legyen. Körülbelül annyi oka van, mint annak, hogy szőrös a hónaljunk, szőrös a végbélnyílásunk környéke, stb. Természetes dolgok, de nem feltétlenül kellemesek és hasznosak.

Tehát ott tartottam, hogy előadóink ezen a véleményen vannak, nincs ez másképp a tankönyveinkkel is, pedig ne felejtsük el, az anatómiát régi vágású professzorok írták, akiket vajmi kevéssé érdekeltek holmi divathóbortok, mégis pusztán egészségügyi szempontokból helyesnek ítélték meg az USÁ-ban, Ausztráliában, Afrika nagy részében, valamint a muszlimok és a zsidók körében elvégzett újszülött-kori circumcisio-t. És ehhez jön még az a tény, hogy viszonylag magas gyakoriságú hazánkban is a relatív vagy abszolút fitymaszűkület, amely szintén megelőzhető/megszüntethető körülmetéléssel.

Ekkor már erősen fontolgattam, hogy meg kellene csináltatnom nekem is, annyira csábított a szexuális életemben feltételezett minőségi javulás. Mégis, 2006 nyarának eseményei voltak azok, amelyek hatására elszántam magam végül is.

Rendszeres látogatója vagyok a tokaji Hegyalja Fesztiválnak, és aki járt már fesztiválon, az tudhatja, hogy a tisztálkodási lehetőségek nem tökéletesek, persze ez keveseket riaszt vissza. Őszintén szólva a tokaji borok és a koncertek hangulata kárpótolt engem ezért, és észre sem vettem, hogy már vagy két napja nem zuhanyoztam, amikor is összetalálkoztam egy rendkívül bájos, kedves és csinos lánnyal. Felszabadultak voltunk, vidámak és lelkesek, nem hiszem, hogy izzadságszagom lett volna, mert azért a Tiszában naponta kétszer is megmártóztunk. A lényeg, hogy hamarosan igen intim helyzetben találtuk magunkat, míg egyszer csak eszembe nem jutott, milyen kellemetlen szagot árasztott a péniszem, amikor a múltkor pisilni voltam. Ez a gondolat annyira feszélyezni kezdett, hogy elhatároztam, valahogy módot találok rá, és megmosom, akárhol. Igen ám, de Tokaj egyik sikátorában voltunk, így aztán rávettem ezt az aranyos lányt, hogy ugyan térjünk vissza a kempingbe, mennyivel nyugodtabban ellehetnénk a sátramban. Út közben barátnőkkel találkozott, akik elragadták tőlem, mondanom sem kell, hogy többé nem láttam. Ilyenek ezek a fesztiválok. A tanulságot levonva az esetből, vagyis hogy micsoda lehetőséget hagytam ki, ott, abban a kis árnyas mellékutcában, csupán azért, mert a körülmények alakulása folytán, rajtam majdnem kívülálló okokból, péniszem nem volt szexre alkalmas tisztasági állapotban. Biztosan vannak, akiket ez nem zavar, beszámolóm azokhoz szól, akiket igen.

A történtek után tehát elmentem egy urológus szakorvoshoz, és mivel tudtam, hogy orvosi szempontból nem indokolt a körülmetélésem, azt füllentettem a doktornak, hogy ha péniszem megmerevedik, csak nehezen tudom rajta hátrahúzni a bőrt, míg ernyedt állapotban a bőr mozgása akadálytalan. Ez megfelel a relatív fitymaszűkület fő tünetének, és mivel alapállapotban nem különíthető el a normális és a relative szűk fityma, gondoltam, hogy nem fogja ellenőrizni állításomat az orvos, és valóban, időpontot adott az ambuláns műtétre. Remélem, nem találjátok felháborítónak ezt a hazugságot, de nem volt kedvem tízezreket fizetni egy tízperces rutinműtétért. Igaz, azóta hallottam olyan emberekről, akik ezt a megoldást választották, azaz a tb-s műtétet, és nem voltak megelégedve az eredménnyel. Ezt úgy lehet elkerülni, ha jó nevű orvost választunk, persze ilyenkor a hálapénz már megközelítheti a plasztikai sebész honoráriumát, de a paraszolvencia nem kötelező, én úgy gondolom – lehet, hogy naiv vagyok – ennek jelképesnek kell lennie, figyelembe véve, hogy nem egy túlságosan bonyolult beavatkozásról van szó.

Azóta – úgy tudom – gyakorlatilag feleslegessé vált az orvosi indoklás, kérésre több urológus is elvégzi a körülmetélést TB-re, úgyhogy ennyivel is könnyebb túlesni rajta.

Így történt, hogy 2006. augusztus 22.-n átestem a műtéten. Maga a műtét egyáltalán nem fájt, azt az első érzéstelenítő szurit leszámítva, amit még éreztem. A gyógyulás már kevésbé volt vidám, nagyon hosszúnak tűnt, mivel az önkielégítésnek és a szexnek még a gondolatától is tartózkodni kellett, de végtére is csupán két hétről volt szó.

Nekem nagyon ijesztőnek tűnt, amikor a műtét másnapján levették a kötést. Csupa véraláfutás, és az egész inkább egy krumplira hasonlított, mintsem egy emberi péniszre. A legjobban mégis akkor rettentem meg, amikor úgy egy héttel a műtét után a szokásos átlagos esti film szokásos átlagos szerelmi jelenetén végképp megtört addigi hősies önmegtartóztatásom, és a szobámba visszavonulva és némi képanyagot segítségül véve megpróbáltam enyhíteni a feszültségen. Ezt bizony senkinek sem ajánlom. A seb egy helyen felszakadt, nagy rémületemre vérezni kezdett, persze amit elkezdtem, nem tudtam befejezni. Ezen a helyen a gyógyulás aztán jóval tovább tartott, mint másutt. Tehát érdemes komolyan venni azt a két hét böjtöt.

Azóta viszont egyértelműen azt mondom: megérte! Nagyon is!

Hogy mit tud a családom és a környezetem a körülmetélésemről? Nos, az első pillanattól fogva nem csináltam titkot belőle, vagyis amikor még csak egy terv volt az egész, már akkor közöltem velük, hogy mire készülök. Nem váltott ki belőlük ellenkezést, csak egy kicsit hóbortosnak tartottak és kész. Úgy általában nem érdekelte őket túlzottan, és hallottak az előnyeiről is. Persze kiröhögtek, amikor óvatosan jártam-keltem, meg aztán nővéremnek az is eszébe jutott, hogy vajon min megyek keresztül hajnalonként, de én nem tudom elképzelni, hogy egyes családokban ez komoly vitákhoz vezethet.

Azt is meglepve tapasztaltam, mennyire érdekli a dolog a lányismerőseimet. Házibulikban több alkalommal kérték, igaz már oldottabb hangulatban voltunk, hogy mutassam meg. Azóta a partnereim mind megdicsérték, hogy milyen jó, hogy semmilyen szaga nincs, és nem utolsó sorban, nekem mennyivel jobb! Sokkal szívesebben vállalkoznak a lányok így az orális szexre, én pedig sokkal többet érzek, maga az aktus sokkal élvezetesebb, míg az orgazmus erősebb. Mivel azonban a makk bőre egy kicsit megvastagodott, tovább tart egy együttlét, és jobban tudom szabályozni, mikor akarok a csúcsra jutni. Tehát összehasonlítva a korábbi élményeimmel, klasszissal jobb a szex!

* * *

A második körülmetélésem, a korrekció

Mint az a régi, még a korrekció előtti képeken is látszik, az első körülmetélésem (amikor relativ fimozist füllentettem) nem bizonyult túl jónak. Gondolom a doktor abból indult ki, hogy itt csak a szűkület-problémát kell megszüntetni és kész, de a kozmetika nem volt szempont neki, és jó bőven hagyott a bőrből. Merev állapotban nem is volt gond ebből, alaphelyzetben viszont csúnya volt a sok bőr, meg a heg sem volt szép – gondolom, a képek magukért beszélnek. Márpedig, ha az ember ilyen beavatkozásra adja a fejét, érdemes rendesen megcsináltatni, ezért döntöttem végül a korrekció mellett.

Már az első körülmetélésem után találkoztam össze Andrással, a honlap szerkesztőjével, s az ismeretségből időközben barátság is lett. Ő már akkor kérdezte tőlem, hogy nem akarom-e a túl sok meghagyott bőrt, meg a csúnya heget rendbe szedetni. Évekig halogattam a dolgot, míg tavaly – 2012-ben – végre elszántam magam a korrekcióra. András beajánlott ahhoz az orvoshoz, aki annak idején őt is körülmetélte, így a korrekciós műtétre a budapesti klinikán került sor, 2012. április 27.-n.

A második körülmetélés egyébkent semmilyen újdonsággal nem szolgált, ugyanúgy kb. két hét volt a varratok kiesése, és ez a két hét önmegtartóztatás a tulajdonképpeni kihívás, nem is annyira maga a max. 15 perces műtét.

A tanulság a dologból, hogy érdemes tájekozódni a dokiról, akihez menni akarunk, hogy milyen munkát végez, ill. Nem árt vele megbeszélni, milyen eredményt, mennyire feszes metélést szeretnénk, es akkor nem válik szükségessé a korrekció.

*

Mindenkit bátorítok, aki habozik, végeztesse el ezt az egyszerű kis beavatkozást, és az áldozat bőven megtérül. (Még akkor is, ha nekem kettő is volt belőle!) Azt hiszem, vannak olyan dolgok az életben, amikben megengedett, ha a gyermekeink helyett döntünk. Én így vagyok a körülmetélés kérdésével. A majdani fia(i)mat feltétlenül körül fogom metéltetni közvetlenül születése után.

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.