F. Tamás

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2009-04-29 - 30 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

F. Tamás
körülmetélés
orvosi ok
2009-04-29
30
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Pontosan 6 hét telt el a műtétem óta, amelyre az egyik vidéki kórház urológiai osztályán került sor 2009. április 29-én. A beavatkozást egészségügyi okból végeztettem el, relatív fitymaszűkület (a hátrahúzott fityma a pénisz merev állapotában a makk mögé szorul és csak erőltetve húzható vissza) okozott nálam problémát.

 

A „nagy nap” reggelén különösebb feszültség nélkül indultam útnak a lakóhelyemtől mintegy 60 km-re lévő kórházba, lelki nyugalmam megőrzésében sokat segített, hogy az előzetesen tüzetesen tanulmányozott, András által szerkesztett honlap (www.korulmeteles.hu) gazdag információtartalmának köszönhetően teljesen felkészültnek éreztem magam.

 

Megérkezve kb. fél órát kellett várnom a főorvos úrra, aki azonnal a műtőbe invitált. A mintegy 25 perces műtét simán, lényegében fájdalommentesen zajlott, a mások leírásaiban kellemetlennek nevezett első lidocainos tűszúrások sem fájtak. Csak a műtét közben használt elektromos „vérégető” okozott némi, de elviselhető csípő, maró fájdalmat. A körülmetélés megtörténte után gondosan bebugyolálták a „megdolgozott” testrészt és kétórányi pihenést rendelt el a főorvos. Az első fél óra pihenőidő eltelte és az érzéstelenítő hatásának elmúlása után egyre erősödő fájdalmat éreztem, ami kb. egy órán keresztül gyötört, annyira, hogy kénytelen voltam fájdalomcsillapítót is bevenni. Ez az egy óra volt a legnehezebben elviselhető műtét utáni időszak, legszívesebben a falat kapartam volna kínomban. A lüktető fájdalom aztán lassan alábbhagyott és csaknem teljesen el is múlt, a két órás pihenő végén kényelmes melegítőnadrágban saját lábamon hagytam el a kórházat és hazaautóztam.

Öt nap otthonlét következett.

Az első éjszaka kisebb váladékozástól eltekintve rendben telt el, majd reggel kamillateával átnedvesítve eltávolítottam a kötést. Tény, hogy eléggé ijesztő látvány volt, ami akkor fogadott s szinte hihetetlen, hogy néhány hét leforgása alatt ilyen mértékű regenerálódásra képes az emberi szerv. Az első napon apró vérzések még előfordultak, ezeket gézlap odaszorításával sikerült elállítani. Többnapos „kamillázós” időszak következett, naponta háromszor kezeltem hideg kamillateával a gyulladt, megvastagodott, csúnya testrészt. Közben folyamatosan az aggasztott, hogy a fedetlenné vált makk érzékenysége el fog-e vajon múlni. A műtét utáni 9-10. nap táján e tekintetben fordulat következett be, már nem ingerelt annyira a mozgás során az alsónadrághoz, illetve a nadrág zipzárjához dörzsölődés, mint a megelőző napokban. Ezzel egyidejűleg abbahagytam a kamillázást, két okból kifolyólag. Egyrészt megindult a varratok felszívódásának folyamata, másrészt azt tapasztaltam, hogy a folyamatos kamillázás kellemetlen mellékhatásaként a makk felületén a kiszáradás jelei mutatkoztak. A beavatkozást követő harmadik hét kezdetén felhagytam az óvatos tusolással is és újra ülőfürdőket vettem, ennek hatására a még bennmaradt varratok is lassan kipotyogtak, kiáztak. Lényegében a varratok eltűnésével párhuzamosan folyamatosan enyhült az érzékenység és az 5. hét végén végre kijelenthettem, hogy a makkom teljesen megszokta a szabadságot!

Összegzésképpen annyit mondhatok, hogy egyáltalán nem bántam meg, hogy körülmetélésre adtam a fejemet, igaz, a normális szexuális élet érdekében nem is volt más választásom. Egyedül a hosszas érzékenység okozott aggodalmat és kellemetlenséget a mindennapokban, a napi munkában, szerencsére most már ez is a múlté, az idő mindent megold. Higiénikusabb és egészségesebb érzés körülmetélten élni, ezeket az általános vélekedéseket most már saját tapasztalataim is alátámasztják.

Boldog férfiegészséget kívánok valamennyi Sorstársamnak!

Tamás

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.