J. Csabi

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2006-09-15 - 22 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

J. Csabi
körülmetélés
orvosi ok
2006-09-15
22
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Üdv mindenkinek, aki a beszámolómat olvassa. Az én történetem elég messze nyúlik vissza. Kamaszkorom elejétől sejtettem, hogy valami gond lehet a kis haverommal, nem úgy működik, ahogy kellene. Ugyebár ilyen korban kezd az ember érdeklődni igazán a szex iránt, lát dolgokat a tv-ben. És pont az kezdett gyanús lenni, hogy az enyém másmilyen volt mint a tv-ben. A szexuális élet megkezdésekor már biztos voltam benne, hogy valami gond van, de nem tettem lépéseket, mert igazából nem is tudtam, mit tehetnék. Időközben lett Internet hozzáférésem, és egyre jobban zavart a dolog, és fűtött a tenni akarás a témában. Elkezdtem utánanézni a dolognak a neten, és találtam sok érdekes leírást a dologról, és rátaláltam a www.urologia.hu-n lévő „fitymaszűkület” fórumra. Ahol sok hasznos információt találtam a témában. Megtudtam hogy nagyon sok embernek van ilyen problémája. Fel is tettem pár kérdést a fórumon, és szerencsémre egy segítőkész úriember válaszolt is, és felajánlotta, hogy írjak az e-mail címére, ahol is minden kérdésemre választ kaptam. Ez az úriember András volt, aki maga is átesett ezen a dolgon. Így sikerült erőt merítenem, hogy elszánjam magam a lépésre. Lévén, hogy még a szüleimmel élek, gondoltam egyszerűbb ha őszinte leszek, és megosztom a gondomat anyukámmal, aki segítőkészen állt a dologhoz. Így még aznap telefonáltam a legközelebbi kórház urológia osztályára, ahol megtudtam, hogy reggel 8-tól van rendelés.

(Kedd)

Így el is mentem másnap 8-ra. Lent a földszinten be kellett jelentkeznem a portánál. Mondtam hogy az urológia rendelésre szeretnék bejutni. Csak a személyit, a lakcímkártyát, és a TAJ-kártyát kérték. Már csak fel kellett mennem a 2.-ra, és várnom. Ugyanis a számítógépes rendszerükben az emeleten tudják így az érkezési sorrendet. És behívnak ez alapján. Sajnos kiderült, hogy a doki még nincs ott, mert műt. 10 órakor ért oda, addig ott kellett várnom. De ahogy megérkezett felgyorsultak az események. Bejutottam. Csak az orvos volt bent, és a segítője. A doki megkérdezte mi a panasz. Elmondtam, hogy „merev állapotban csak nehézkesen tudom hátrahúzni, és ha sikerül beakad a makk mögé, és szorít. Úgy érzem, elszorítja a vérkeringést, mert elsötétül a makk tőle. És úgy tudom, hogy ezt könnyen meg lehet oldani egy körülmetéléssel, és ha van rá mód, szeretném is kivitelezni, mert most csak kínlódok a dologgal.”. A doki helyeselt, mondta ez így van. Egy pillanatig sem ellenkezett. Azt is mondtam, hogy kicsit hosszúnak találom a fitymám, és ez is gondot okoz. Ekkor a doki elkezdett viccelődni: „Miért, biciklizés közben felcsavarodik a küllőre?” – Egy jót röhögtünk. Aztán ezt mondta: Na jól van, akkor a dolog menete a következő: kell egy laborvizsgálatot csináltatni. (vérvétel, vizeletminta). És mivel aznap még nem ettem semmit, és a labor is nyitva volt, el tudtam intézni). És ha megvan ennek az eredménye, akkor vissza kell menni, és kapok időpontot. Megcsináltam a labort, másnap reggel mehettem az eredményekért. (szerda) Rögtön bejelentkeztem megint az urológiára. És felmentem várni. Szerencsémre az asszisztens nő látta a gépben hogy ott vagyok, és behívott. Felhívta a sebészetet és kért nekem időpontot. Kiderült hogy pénteken reggel 8-kor meg is csinálják. Nincs más hátra, mint a műtét.

(péntek)

Na megvolt a műtét. Reggel 8-ra kellett ott lennem. 8-kor kijöttek a dokik, a nővérek a váróba, és mondták, nemsokára jönnek, elmennek vizitelni. Kb. 15 perc után jöttek is. Mindenkitől megkérdezték, miért van ott. A dokim rám nézett, és már kérdezte is: Maga ugye műtétre jött. Mondom igen. Erre Ő: Akkor nyugalom, a délelőtt folyamán sor kerül rá. Ez negyed 10-kor történt meg. Odajött a nővér, és mondta, hogy menjek el pisilni, és utána a 33-as szobában vár. Bementem. Volt ott a sarokban egy kis öltözőfülke, mint a ruházati boltokban. Ott derék alatt kellett levetkőznöm, és utána felfeküdni az ágyra. Egy ideig így vártam, aztán megjött a doki. Bekente barna jódos fertőtlenítővel. (még mindig benne van a szaga az orromban) Aztán jött a szuri. 1-et adott be, de több helyre. Volt, amit csak bőr alá, ez nem volt vészes, alig lehetett érezni. Utána adott be a makkba a fék területére. Az eléggé kellemetlen volt, de ez volt a dologban tulajdonképpen a legrosszabb. Ezután csak néha éreztem 1-2 kellemetlenséget. Fél óra alatt kész is volt, kereken 10-re végeztünk. Azonnal felöltözhettem, és egyszerűen vissza kellett mennem a váróba kiülni. Úgy volt, hogy egy órára, de 1 és ¾ lett belőle. Jött a doki, bementünk egy kezelőbe, és ott megleste, hogy nem vérzik-e. Nem vérzett, így haza is engedett azzal, hogy másnap reggel 7:30-8 körül menjek vissza, mert leveszi a kötést.

(szombat)

Na ma megtörtént a kötés levétele. A doki nem cicózott, gyorsan leszedte. Kicsit kellemetlen volt, de legalább gyorsan túl lettem rajta. Elmondta, hogy kamilláznom kell, és kb. ennyi. Ezzel vége is a dolognak, már csak gyógyulni kell.  A kötés levételének napján délutánra a szerszám jobb oldalán egy elég nagy kb. fél dió nagyságú dudor keletkezett. Ez nem fájt egyáltalán, még akkor sem ha megnyomtam. Először megijedtem, de aztán beláttam hogy nem kell félni mert ha valami komoly dolog lenne akkor az fájna. Ez a dudor meg is maradt kb. 10 napig. Közben néha leapadt kicsit, visszaduzzadt. Aztán végül 12 nappal a műtét után már teljesen elmúlt. Dokinak is megmutattam az 1 hetes kontrollon- Azt mondta csak valami vérömleny majd elmúlik, felszívódik. Így is volt. A varrataim kb. a 10. napon kezdtek kiesni. (Hozzáteszem hogy kicsit rásegítettem a dolgokra. Áztatás után, mikor kicsit meg volt puhulva csipesszel megnézegettem a varratokat. Ha elkezdett fájni akkor hagytam, ha nem, akkor húztam tovább, és végül kijött) Gondolom ezt nem lett volna szabad, de gondoltam gyorsabban be tud így gyógyulni ha nincs ott a zavaró varrat. Amúgy csak azt szedtem ki amin már látszott hogy alig van bent. 16. napon jött ki az utolsó varrat. 15. napon már beiktattam egy kis masztit, mert már egyszerűen muszáj volt, és úgy éreztem hogy már olyan állapotban van hogy meg merem próbálni. És sikerült is. Műtét után 1,5-2 héttel már teljesen természetesen tudtam mozogni. Egyáltalán nem okozott már gondot. Persze még éreztem, hogy néha amikor hozzáér itt-ott még picit érzékenyebb, de már semmi gondom nem volt vele. 10. napon füvet nyírtam, porszívóztam, 13. napon vettem 200 kiló (8 zsák krumplit) amit én rakodtam ide-oda.
 (ezt csak azért írom le, hogy érzékeltessem, hogy valóban jól éreztem már magam nem sokkal a műtét után.

Ahogy teltek a hetek egyre szebb, és jobb lett. Ma már így 6 héttel a műtét után elmondhatom, hogy nagyon tetszik a látvány ha lenézek, és ugyanolyan jó érzés is. Nem olyan régen vetettem be élesben, és nagyon jó volt. Megnyugtató érzés, hogy rendben működik, minden teljesen ok. Szóval ha a legkisebb gondotok is van a szerszámmal, nem szabad habozni, meg kell csináltatni. Nem bánjátok meg! Csak pár hetet kell kibírni, amíg meg nem gyógyul. De ez nagyon hamar el fog telni, és utána egy hatalmas teher kerül le az ember válláról. Én egy pillanatig sem bántam meg! Ti sem fogjátok! Ha bárkinek van kérdése a dologgal kapcsolatban, az alábbi címre írhattok. Ha tudok, segítek!

Üdv mindenkinek,

Csabi

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.