T-A. Péter

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2014-07-08 - 32 évesen
Orvos: dr. Bánfi Gergely (Budapest) állami

Alapadatok

T-A. Péter
körülmetélés
orvosi ok
2014-07-08
32
dr. Bánfi Gergely (Budapest) állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

2014 júliusában, 32 éves koromban végeztettem el a műtétet orvosi okok miatt, a fiatalkori enyhe fitymaszűkületem vált súlyosabbá és egyre kellemetlenebbé, majd egy-másfél év hezitálás után rászántam magam a beavatkozásra. Spoiler alert: a műtét sikeres volt, nem bántam meg, sőt!
A weboldal és a sorstársak beszámolói sokat segítettek a döntés meghozatalában, András pedig az orvosválasztásban (sőt végül az orvos közvetlen elérhetőségét is tőle kaptam meg). Ezúton is köszönöm nekik, nektek!

András ajánlására végül dr. Bánfi Gergelyhez jelentkeztem be a SOTE Urológiai Klinikáján. Határozottan jó döntés volt, mindenkinek csak ajánlani tudom Bánfi doktort. Az első találkozóra, állapotfelmérésre magánrendelés keretében került sor. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a vizsgálat előtt váróban töltött félóra alatt nem futott át a fejemen százszor, hogy hagyom a fenébe az egészet. A vizsgálat gyorsan megvolt, a diagnózis közepesen súlyos fitymaszűkület, a javasolt kezelés teljes körülmetélés. Két héttel későbbre találtunk is időpontot a műtétre.

A beavatkozás reggelén nyolcra kellett megjelennem a SOTE Urológiai Klinikán, ahová időben meg is érkeztem. Orvosi utasításra volt nálam két szendvics és víz is bőségesen, meg egy könyv. Mindháromra szükség volt: a napi ügymenet végére sikerült beszorítani a beavatkozást, fél négy körül kerültem be a műtőbe. Esküszöm, a várakozással és parázással teli nap legkellemesebb 40 perce volt a beavatkozás.

A műtőbe a saját lábamon mentem fel. A műtőssegéd adott egy hátul nyitott, elől zárt köntöst. Nadrág, gatya, cipő ugrott, de a póló és a zokni maradt. Az utóbbi a hideg miatt, az előbbiből pedig a műtét idejére „kényszerzubbony” lett a kapadozás megakadályozására. Maga a körülmetélés jó hangulatban telt, a műtőssegéden kívül az asszisztens hölgy és a doktor volt bent, így négyesben megbeszéltük a nyári szabadságterveket, az aznapi műtéteket és az éppen zajló részfolyamatokról is kimerítő tájékoztatást kaptam.

Előzetesen a fájdalomtól tartottam egy kicsit. Végül én nem éreztem semmit, igaz kaptam is helyi érzéstelenítőt bőven (gondoltam, öreg vagyok már a hősködéshez, így amíg bármit is éreztem a próbaszúrásokból addig jeleztem, hogy jöhet még a cuccból), hála az égnek a doki nem volt spórolós kedvében. A dolog hátulütője a műtét végén jött, amikor le kellett volna szállni az az asztalról. Némi segítséggel azért ezt is megoldottuk. Ezt követően még körülbelül 2 órát üldögéltem a folyosón, majd egy gyors kötésvizsgálatot követően mehettem haza. Kötözés másnap, addig nem volt szabad hozzányúlni a csomaghoz, ami egyébként pont elég ocsmányul festett ahhoz, hogy ne is legyen kedvem hozzányúlni.

Másnap reggel hétre mentem a kötés levételére. Ez volt az egész történet legfájdalmasabb része. A kötés beleragadt a sebbe, és nem igazán sikerült eléggé feláztatnia a dokinak, így bizony mire lekerült a méteres kötés, addig láttam csillagokat bőven, és szerintem az ujjaim lenyomata a mai napig látszik a kötözőasztal fém keretén. Ez van, a szépségért meg kell szenvedni. Miután elég férfiatlanul két könnycseppet elmorzsoltam a szemem sarkában, az orvos közölte, hogy minden rendben van odalent, az elkövetkező három hétben Merbromin oldattal kell naponta kétszer átecsetelni a sebet. Ez olyan fertőtlenítő, mint a Betadine, csak vörös színű és egy elég tartós filmréteget képez a seben – értsd lemoshatatlan, én pl. két hétig jártam vöröses ujjbegyekkel dolgozni az első két bénázós ecsetelés eredményeként. Erre érdemes odafigyelni. A második héttől kezdve én a merbrominos ecsetelés előtt kamillateával átmostam a szerszámot, de nem áztattam benne a cerkát. Mindent érintő gyors zuhany az ötödik nap reggelén volt először, addig zacskós védelem mentén zajlott a tisztálkodás.

Három hétig ecseteltem lelkesen. Semmi más szert nem használtam (kivéve persze a kamillateás átöblítést). A 12-15 varrat közül csak három esett ki magától, kettő kivétel a többitől a varratszedést megelőző este magam szabadultam meg egy körömvágó olló és szemöldökcsipesz segítségével (mind a kettőt alaposan fertőtlenítettem előtte!). Tanulva az első kötözésből, gondoltam, én mégiscsak jobban ráérek bajlódni velük. A maradék kettőt másnap az orvos szedte ki, és azzal gyógyultnak is nyilvánított.

A kopasz kukac első éles bevetésére kb. a műtét utáni negyedik hét végén került sor. Fura érzés volt de, minden érintett fél elégedettségének adott – és ad azóta is – hangot. A szex mellett a napi létezés is „tisztább” érzés. Akit hasonló egészségügyi problémával vert meg a sors, az tudja, miről beszélek. Csak azt sajnálom, hogy nem évekkel korábban szántam el magam a műtétre.

Amiről talán még érdemes szót ejteni az az anyagiak, hiszen az első találkozásom az orvossal magánrendelés keretében történt. Összesen ezért tízezer forintot fizettem, a műtét, a kötözés és a varratszedés a TB terhére ment. Kövezzen meg, aki úgy gondolja, de mivel nem akartam beutalóval bajlódni, és szerettem volna a lehető legrövidebbre venni a procedúrát, nekem ennyi bőven belefért. És azért ez mégsem a magánklinikák többszázezres költsége.


Péter

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.