K. István

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2007-06-20 - 20 évesen
Orvos: dr. Szatmári András (Miskolc) állami

Alapadatok

K. István
körülmetélés
orvosi ok
2007-06-20
20
dr. Szatmári András (Miskolc) állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Miskolcon születtem, és idén töltöm a 20. életévemet. 5 hete vagyok túl a műtéten…

Az előzményekről: Egy másfél éves kapcsolat után jártam már vagy egy pár hónappal, amikor ismét előjött a téma, hogy nem csak a kezem létezik a világon. Előtte gyermekkorom óta minden rendben a maga módja szerint működött… soha nem volt a szerszámmal gondom. Aztán amikor oda kerültem pár hónap után, hogy aktuálissá vált megint a dolog, azon kaptam magam, hogy valami nem stimmel odalent. A makkon a bőrt merevedéskor igaz hátra tudtam húzni teljesen, csak a makk alatt megszorult, és cseszett nehezen ment vissza a helyére és mindez kellemetlen fájdalmas érzéssel járt. Másnap reggel már az interneten lógtam és keresgéltem mi is lehet ez az IZÉ. ?Fitymaszűkület? fórumokba keresgéltem tovább és ott találtam rá András e-mail címére. Az egészet a mai napig anonim dologként kezelem. És neki is csak név nélkül mondtam el, hogy mi a bajom. Ő magyarázta el pontosan, hogy mi is ez a dolog, s hogy mik a teendők. Vagy 3-4 héten keresztül csak a kifogásokat kerestem és próbáltam nem gondolni a műtétre, és arra, hogy valami más úton módon megoldható a dolog. Ráadásul mindezek mellé társult még az én erős antiszemita világlátásom ? is.

Aztán véletlen egy általános iskolás osztálytársammal hozott össze a sors… és tudtuk meg a másikról hogy nem csak egyedül nekünk van ilyen bajunk a világon. Közösen bíztattuk a másikat és együtt mentünk el Dr. Szathmárihoz, aki meghesszelte a dolgot és adott egy időpontot. Közben Andrással folyamatosan tartottam a kapcsolatot és kérdeztem hülyébbnél hülyébb kérdéseket. De egyiket sem bántam meg, mert legyen is bármilyen hülye a kérdésed pont az arra kapott válasz fog megnyugtatni és belevinni a műtétbe.

A műtét: Na szóval a műtét napjáig minden lehetséges információmat összeszedtem a dologról és a következményeiről. A műtét napján nem mondom hogy nem paráztam, de igazából az egész elég hamar lezajlott….Egy szál alsónaciba felfekszel a műtőasztalra és kapsz két szurit..egyikből sem érzel majd semmit. Aztán a 15 percesnek mondott műtét nálam 25 re sikeredett….de „ a jó munkához idő kell” elvet alapul véve nem törődtem az idővel. A műtét vége felé már kezdtem érezni dolgokat…ott már elkezdődtek a kellemetlenségek rendesen…ami egészen percről percre fokozódva rosszabb volt egészen délután 4-5-ig (1 körül műtöttek, ezt hozzáteszem) Szóval hazamentem és egy fájdalomcsillapító mellett megpróbáltam elaludni. Másnap reggel a reggeli merevedés ébresztett, ami így is lesz a műtétet követő 4-5 napon keresztül. A vizeléstől paráztam a legjobban, hogy milyen is lesz, de meglepetésre az okozta a legkisebb gondot. A műtétet követő 2-3 hétbe kamillázni kell a cuccost, ami elősegíti a varratok kiesését és a hegek gyógyulását. Apropó, hegek … A Doki nekem kb: 2-3 hetet mondott, amíg ki fognak esni a varratok. Nos maguktól nem esnek ki az túlzás, legalábbis nálam nem így volt. Én a 3. héten elkezdtem minden este áztatni magam a kádban, így a varratok is kiáztak és könnyebb volt őket körömollóval elvágni és óvatosan kiszedni. Alul a makk alatt a kantárnál ott lesznek a legerősebbek a varratok…ott fognak a legkésőbb és a legnehezebben kijönni…de kijönnek csak türelem az egész.

Azóta: Szóval nem lehet kikerülni a dolgokat, és halogatni sem jó. Nekem mostanáig csak 1-2 ember tudja a dolgot. A szüleimnek sem mondtam el, és nem is vették le a dolgot, hogy kamillázom, meg ilyenek. Azóta csak a barátnőmet avattam be a dologba, és nincs semmi gondom a mai napig.

Remélem, tudtam egy kicsit segíteni… ha valami kérdésed lenne, akkor szívesen válaszolok csak keress meg. Andráson keresztül megtalálsz!

István

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.